11 Şubat 2013 Pazartesi

NİVENT KURTULUŞ'UN OLAY YARATACAK YAZISINİVENT KURTULUŞ'UN OLAY YARATACAK YAZISI
09 Şubat 2013

Fontu BüyültFontu Küçült 100%
NİVENT KURTULUŞ'UN OLAY YARATACAK YAZISI



















THE END

Türkçe yerine neden, İngilizce bir başlık derseniz eğer, belki İngilizce yazarsam anlaşılır diye!

“ÇALIŞMADAN, YORULMADAN, ÖĞRENMEDEN, RAHAT YAŞAMA YOLLARINI ARAMAYI İTİYAT HALİNE GETİRMİŞ MİLLETLER, EVVELA HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ VE DAHA SONRA İSTİKLALLARİNİ KAYBETMEYE MECBURDURLAR." M.KEMAL ATATÜRK

Daha başından bir teşkilat olmayı amaç edinen kişiler, ne yazık ki; Yüce Meclis'in kurumların çalışma şartlarını düzenlemek amacıyla kurallar silsilesini yazıya dökerek, aynı zamanda uygulanabilirliği için yetki verilmesini hiçe saymıştır.

Evet YETKİ vermiştir. Tüm İta Amirlerine bu kanunları uygulamada eksiksiz olarak tam yetki vermiş kamu yararını ana tema yapmıştır. Daha yolun başında hizmet bizim görevimiz diyenler, asıl hizmetin kendilerini tanıyanlardan ve onun tanıdıklarından ibaret olduğunu belirlercesine OYUNU LAYIKIYLA bitirmişlerdir. THE END.

Yapılmaya çalışılan ya da yapılmış bitmiş bir çok olayı birbiriyle ilişkilendirmek imkansızdır, lakin olayları yönetenler ne yazık ki birbirleriyle ilişkilidir.

O halde uzun yazımız ve devamındaki bir çok belge ile karşınızdayım....

Fahrettin Altay Meydanı, Üçkuyular Pazaryeri, 6165 Ada 3 (yeni adı 6 parsel), 4, 5 parsellerin hikâyesi 1984 yılında başlamakta. Gün ve gün o tarihten itibaren evrim geçirip ama pazaryeri ama oto terminal olarak kamulaştırılıp, var olan vatandaş hisselerini yok pahasına satın alan Doğuş Gayrimenkul hisse sahibi olarak ortaklığın giderilmesi davasını açıyor ve kurumları satışa zorluyor.

Ne yazık ki kanunlarımız buna izin veriyor. Amacına ulaşan Doğuş Gayrimenkul 6165 ada üzerinde hissesi bulunan, Maliye Bakanlığı, Karabağlar Belediyesi, Konak Belediyesine mahkemenin verdiği ve bilirkişinin 2010 yılında belirlediği rakamla alıcı oluyor ve başkasına satamazsın diye tedbir koyduruyor.

Bu bölümleri ÜÇKUYULAR AVM yazı dizimde çok kere değinerek ve belge yayınlayarak afişe ettim ayrıca siz değerli okuyucularımdan çok değerli yorumlar aldım. Bazen insan bu kadar koşuşturmanın karşılığı olarak görüyor sizleri ve tüm yorgunluğu geçiyor.

Doğuş Gayrimenkul Belediye hisselerini yeşil alana, oto terminale yapılan terklerden sonra yani tabiri caizse kılçıksız balık olarak almayı yeğliyor. Karabağlar Belediyesi'nde Meclise giden imzasız Başkanlık Önergesi, Konak Belediyesi''nde kayıtsız alınan Başkanlık Önergeleri, Önergelere sahip çıkmayan Emlak ve İstimlak Müdürleri, kurulan komisyonlarda bu iş için azlini isteyen çalışanlar, yerine Başkan Yardımcılarının aynı komisyonlara atanan yeğenleri Ali Bey'leri, Meclise giden Komisyonlara sevk edilen konuların eksik imzalarla Meclise sunulmaları ve eksik imzalarla Komisyonlardan geldiği şekliyle deyip eksik imzasına rağmen Meclisten oy çokluğuyla geçen Önergeler, istifası istenenler, yeni ataması yapılanlar....v.s.

Karabağlar Belediyesinde VEDAT BEY,

Konak Belediyesinde HÜLYA HANIM,

Attığınız bu imzaları İZMİR HALKI UNUTMAYACAK....Vicdan muhasebesinde üzerinize düşenleri yaptınız mı?

Evet, 06/02/2013 tarihinde siz tüm hayallerimizi İZMİR İSTİNYE PARK'A GÖMDÜNÜZ.

Ne farkımız kaldı İSTANBUL’DAN ANKARA’ DAN sorarım size...AVM'ler şehri yaptınız dokusunu bozdunuz bu kentin. Biz Nivent KURTULUŞ olarak, Sedat ÇUHADAR olarak, Değerli büyüğümüz MADALYON olarak vatandaş olarak tüm şikâyetlerimizi yazılarımız öncesinde hep yaptık ve de yapacağız. Lakin bu İlçe Belediyelerini ben tanıdım buyurun o halde sizde tanıyın. Bakın bakalım bizleri kimler yönetiyor.

Öncelikle, Doğuş Grubunun tüm talepleri her iki belediyede de başvurması gereken yer Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü olmasına rağmen Özel Kalem Müdürlüğü'ne gittiler.

O müdürlükler ne yazık ki Başkanların sağ koludur.

İddialara göre talepler burada şekillendi ve yine iddialara göre buralarda izlenecek yollar belirlendi. Yol üzerindeki arıza çıkaracak bürokratlar yine buralarda temizlendi.

İmzasız kayıtsız önergeler beş imzadan en az üç imzası olmayan komisyon raporları hep ama hep bu müdürlük makamlarınca değerlendirildi. İddialara göre... Aşağıda belgelerini yayımladığım tüm içeriklerin başlıklarını da üstüne yazdım. Değerli dostlarım bugün ben değil belgeler konuşsun istedim incelerseniz sevinirim.

VE ELİMDEN GELDİĞİNCE B-E-N B-U İ-Ş-İ-N P-E-Ş-İ-N-İ B-I-R-A-K-M-A-Y-A-C-A-Ğ-I-M

BUYRUN BELGELER.....


BELGE 1 : Raporda oy birliği, oy çokluğu yok.

Fakat.....

Aynı zamanda işaretl meclis üyeleri meclise KATILMADI

Taktir sizin....





BELGE 2

Meclis karar numarası dahi var lakin.....
BAŞKANIN imzası ve kayıt numarası yok....




BELGE 3

Üsteki komisyon raporuna göre meclisten geçmemesi gereken karar....

NE YAZIKKİ GEÇTİ .....



BELGE 4

Sadece ve sadece kamu kurumlarına devredilebilir

Doğuş Grubu kendsi için istediğini Balçaova Belediye'si için istiyor...

Oysa doğrusu Doğuş Grubu hissesini alır plan doğrultusunda çıplak mülkiyetten kendisi terkini yapar...




BELGE 5


Doğuş Grubu terp'ler yapılısın diye Konak Belediyesine dilekçe veriyor; Fakat ilgili kanuna göre

Konak Belediyesi sadece ve sadece Kamu Kurumları için terk yapabilir...
TARİHE LÜTFEN DİKKAT


BELGE 6


Doğuş Grubu'nun talebi doğrultusunda terkleri yapamıyacağını anlayan KONAK BELEDİYESİ İzmir Büyük Şehir Belediyesinden...

"Uzun uğraşlar sonucunda Yarım Saate" iddalara göre terkler için talep alıyor.

Amaç kanunun KILIFINA UYSUN...



BELGE 7

İşaretli olan meclis üyeleri aynı zamanda meclise'de katılmamışlardır...

NEDEN ?

Ali BÜYÜKKAYIKÇI'nın notu neden dikkate alınmadı...


BELGE 8

Taşınmaz mülkiyeti emlak ve istimlak müdürlüğünde olmasına rağmen, ÖZEL KALEM

İşin içine dahil oluyor...

NEDEN ?

Burda Alışveriş Merkezi Kaçak mı?

Burda Alışveriş Merkezi Kaçak mı? 08 Şubat 2013

Bu gün söz verdiğim gibi, Karabağlar Belediye’si meclis toplantısına gittim.
04.02.2013 tarihinden sonra sonuçlanan raporlar kısmının, 4. Maddesinde, belediyemiz hizmet binasının alımı ile eksik kalan tutar ve alınacak binada yapılacak tadilatlar ile belediyemizin mali yapısını güçlendirmek amacıyla İller Bankası ve diğer bankalardan 8.000.000 TL kredi kullanılması ve borçlanılması ile bu konudaki iş ve işlemlerin yürütülmesi ile ilgili belediye başkanı K.Sıtkı KÜRÜM’e yetki verilmesinin oyçokluğu ile kabulüne ilişkin Plan ve Bütçe Komisyon Raporu.
Oylamaya geçildi, Ak Parti karşı oy kullandı, ancak bir meclis üyesi de çıkıp, bir kelam etmedi.
Meclis üyesi, Cebrail Tümer elinden geldiğince itiraz etti, ama nafile, kimse dinlemedi bile. 
Bir ara arka sıradan en öne gelip, Pardon beyler, babanızın parasını mı harcıyorsunuz? Diyecektim diyemedim, yutkunup durdum.
Piyangodan para çıksa bile, ederinin üzerinde bir bina alırken insan düşünür!
Gece yataklarınızda nasıl uyuyacaksınız? Tüyü bitmemiş yetimin parasını harcamakla eş değer, kaldırdığınız ellerle bunu yaptınız.
Benim paramı harcamıyorsunuz, ben yinede isyan ediyorum, bir bayan olarak, akşam vakti evimde olacağıma sizleri izlemeye geldim, ne zorum var?
Yanılmıyorsam,  Doğuş Gayrimenkul’den belediye kasasına 37 milyon TL girdi, üzerine 8 milyon TL oldu mu size 45 milyon TL. Yoksa bu binayı 45 milyon TL yemi alıyorsunuz? Hani açıklama, ha ben yaptım oldu mu diyeceksiniz?
18.06.2012 Karabağlar Belediyesi Meclisinin, olağan üstü toplantısına ait tutanak özetinin;
(66/2012-Mülkiyeti Burda Marketçilik San. ve Tic. A.Ş.’ ne ait İzmir İli, Karabağlar İlçesi, Bozyaka Mahallesi 10482 ada 5409,00 m2 yüz ölçümlü 1 parsel sayılı taşınmaz ile 10484 ada, 2285,00 m2 yüzölçümlü 1 parsel sayılı taşınmazın Belediyemize satılması yönündeki teklifinin 5393 sayılı Yasanın 18/e maddesine istinaden Meclisçe değerlendirilmesine ilişkin İmar-Hukuk-Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu okunduktan sonra.)

Değerli meclis üyelerinden, Uğur Yelekli, Sayın Başkan, ilgili mazbatanın komisyonlardan geldiği şekliyle kabulünü talep ediyoruz.”  Sn Yelekli, siz kendi paranızla burayı alır mıydınız?

Meclis Üyelerinden Sn Körüklü ise,  “Hizmet binası yapmak amacıyla sıcak baktığını biliyoruz. Her ne kadar belediyenin hizmet binasının karşılanması açısından bu önergeye oyumuz olumlu ise de dosyada görmüş olduğumuz fiyatların gerçekçi olmadığını bilhassa belirtmek isteriz. Daha gerçekçi değerler üzerinden söz konusu yerin alınabileceği düşüncesindeyiz.” 
Sıtkı Başkanım, hangi değerleme raporuyla alacaksınız?
BAŞKAN- “Değerli Meclis Üyem, ben 40 yıldır İzmir’de yaşıyorum. O binanın tarihi o kadar eski değil. O bina 20 yıllık bir bina. Konaktan nasıl ruhsat aldığını da iyi biliyorum. Ben inşaat mühendisiyim.” 
İnşaat mühendisisiniz, ama oturduğunuz villayı, ruhsat eklerine aykırı yapıp, yapı tatil zaptı tutturuyorsunuz. Pardon fazla kaçak yoktu, garajı mutfağa katmıştınız.
BAŞKAN “Tabii ki önemli olan şudur, ben ticareti iyi bilen biriyim. Aramızda da çok tüccar var.”
Başkanım ticareti gerçekten çok iyi biliyorsunuz, 13.12.2012 Günlü olağanüstü toplantısına ait tutanak özetinde ise,
BAŞKAN “ Geçtiğimiz gün bir laf etmiştik, bu lafın zannediyorum bizde de teknik eleman olarak ben şahsımda da büyük hatalar görüyorum.”
Evet, Sıtkı Başkanım A dan Z ye haklısınız, aynen söylediklerinize katılıyorum.
BAŞKAN “Bildiğiniz gibi Üçkuyular’daki arsamızı sattık arkadaşlar, hepinizin bilgisi var. Olur’u var, paramız bankada. Bir miktarda Konak Belediyesi’nin satılacağı kısımdan bizim hesabımıza, şirket hesabımıza para girecek. Bununla da yine meclisimizin karar verdiği gibi belediyemize bir hizmet binası alacağız. Önümüzdeki hafta inşallah onu gerçekleştireceğiz.”  Başkanım çok üzgünüm, bu binayı alamayacaksınız, maç 90 dakika daha ilk yarıdayız.
Bugün meclisçe kendinize, 8 milyon TL hemşerinizin alışveriş merkezini almak için, yetki aldınız, geçen mecliste 13 milyon TL sanatsal yapıların yapım işleri için bankalara borçlanmak için yetki aldınız.
Allah aşkına, kamunun parasını böylemi koruyorsunuz? Size hatırlatmakta fayda görmekteyim, Kamu zararını tanımında,
Kamu Zararı Başlıklı kanunun, 71’inci maddesi d) İş, mal veya hizmetin rayiç bedelinden daha yüksek fiyatla alınması veya yaptırılması.
Türkiye’de suç sayılmakta, ha Hanya’da ne olur bilemem.
Eğer kamu zararını ispatlaya bilirsem hazırladığım dosyada, o zaman ne olur biliyor musunuz?
(Değişik üçüncü fıkra: 22.12.2005-5436/10 md.) Kontrol, denetim, inceleme, kesin hükme bağlama veya yargılama sonucunda tespit edilen kamu zararı, zararın oluştuğu, tarihten itibaren ilgili mevzuatına göre hesaplanacak faiziyle birlikte ilgililerden tahsil edilir.
Ben demiyorum kanunlar böyle diyor!
GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA (m. 257/1) Görevini gereklerine aykırı hareket etmek sureti ile kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olmak ya da kişilere haksız bir kazanç sağlamak.
Bilmem anlatabildim mi?
Şimdi isterseniz altın golü atıp maçı bitirelim, uzatmalara kalmadan altın golü atıyorum. 
Hemşerinizin yeri zannedersem KAÇAK,  bunu ben demiyorum, kayıtlar söylüyor. Bir yandan yazımı yazarken bir yandan elimdeki evrakları incelerken sabahın üçünde buldum.
İnanmayacaksınız ama altın bulmuş gibi oldum, bir mutlu oldum ki kelimeler kifayetsiz kalır.
Karabağlar Bedel tespit komisyonunun raporunda herkesin gözünden kaçan bir husus var, 
15.05.2012 tarihli, Karabağlar Belediyesi bedel tespit komisyonunun raporunun 5. Sayfasının son kısmında,
Yukarıda belirtilen raporumuzda, 30.05.1997 tarihli Yapı Ruhsatı ve 19.02.2008 tarihli yapı kullanma izin belgesinde belirtildiği şekilde 15443.00 metrekare olarak alınmış olup komisyonumuzun mahallinde yapılan incelemede, söz konusu taşınmazda yaklaşık 4200 metrekare ruhsat harici imalat ve kullanma olduğu tespit edilmiştir.
Sıtkı Başkanım, meclis üyeleriniz bunu biliyor mu? Eğer bu raporda geçen 4200 metrekare harici imalat varsa derhal yapı tatil zaptı tutulmalı ve buna göz yumanların cezalandırılmaları gerekmekte değil midir?


KARABAĞLAR BELEDİYESİ BEDEL TESPİT KOMİSYON RAPORU



NİVENT KURTULUŞ - curukelmalar@gmail.com
Daha Yazacak Söyleyecek Çok Şey Var
06 Şubat 2013

Daha Yazacak Söyleyecek Çok Şey Var
Benim yazılarımı takip edenler bilir, yazılarıma bu kadar ara vermezdim, lakin Şubat ayı bir hayli hareketli geçiyor,

Balçova ilçesinde bulunan Agora Alışveriş Merkezi için müfettiş beye ifade verdim.
İçişleri Bakanlığına, yazdığım dilekçede, birçok maddeye yer vermiştim, ancak 2 maddem değerlendirildi. Çünkü daha önce bir vatandaşın şikâyeti üzerine incelenmiş, araştırılmış, soruşturma izni verilmiş.

Hem de bir madde üzerinden değil, birçok madde üzerinden, sonucu merak ediyorsanız eğer, ilgili mahkemesinden, BERAAT kararı çıkmış.

Okuyucularımdan gelen ihbarlar doğrultusunda, verdiğim dilekçede, 2 madde için daha önce, araştırılma yapılmadığından, 2 madde tekrar incelenecek. Eminim ki bu iki maddeden de soruşturma izni çıkacaktır.

Beraat kararı çıkan mahkeme dosyasının, numaralarını bir şekilde buldum ve kendime iş edinip, Sedat Ağabeyimle adliyenin yolunu tuttum. Hâkim dışarıdaymış, bekledik en nihayetinde hâkim geldi, odasına girdim, hâkim bey Agora Alışveriş Merkezi için nasıl beraat kararı çıktı anlamakta zorlanıyorum dedim.

“Dosyaya müdahil misiniz?” Hayır değilim, ama olacağım, bu dosyaya beraat kararı olmamalıydı, “ Demek ki suç unsuru yokmuş” Bence bu dosyayı HSYK incelemeli, bu dosyayı üst mahkemeye taşıyacağım.

Evet, haddimi aşmış olabilirim, ancak Agora Alışveriş Merkezinin imar planı üniversitelerde tez olarak okutulmalı. Ayrı blokları tünellerle bağlayabilir misiniz?

O zaman ayrı parsellerde bulunan yan yana konumdaki evleri tünellerle bağlayabiliriz. Aslında çok güzel olur, komşuma gitmek için, asansöre bin, dışarı çık, yürü tekrar asansöre binmek zorunda kalmadan, direk geçiş, kulağa çok hoş geliyor.

Ya da yan yana bulunan kasap, peynirci, manav aralarında tünellerle bağlantı yapsınlar, olsun size süperrr market. Bu fikri imar planlarına işleyelim.

Neyse ki, Agora Alışveriş Merkezi için beraat kararına yaptığım şikâyet için,
HSYK’dan bir mail geldi, dilekçe hakkının kullanılmasına dair kanun kapsamında değerlendirilmiş ve başvurunuz hakkında gereğince işlem yapılmak üzere Hâkim ve Savcı şikâyet bürosuna havalesi yapılmıştır.

Gelelim ikinci konuya, Narlıdere Belediyesi için müfettiş beye ifade verdim. Bu kez konular birden fazla idi, dile kolay 53 adet binanın, ada parsel numarasıyla dilekçemi vermiştim. Elbet bu parsel numaralarını birden fazla okuyucularımın, bana yolladığı e maillerden oluştu. Bu dosyalar, takdir ederseniz ki, hiç kolay oluşmuyor.

Müfettiş beye kolay gelsin onların işi de kolay değil. 53 binanın imar planları, projeleri ruhsat eklerine uygun mu, çekme mesafeleri gibi konular diyeceksiniz, hiç demeyin. Çünkü bahsi geçen parsellerde, 3 dönüm bir arsası olan kişi ancak 150 metre kare bağ statüsünde ev yapabilir diye plan notu var. Çünkü buralar tarım arazisi.

Bu da demek oluyor ki, müfettiş bey, ya da bilirkişiler hiç evlere girmeden, şöyle bir göz ucuyla baksalar bile, binaların anormal büyük olduklarını göreceklerdir.
Bu binalar gece konmadığına göre, belediye yetkilileri nasıl ruhsat verdiler, yoksa görmezden mi gelindi?

Gelelim üçüncü konumuza, bu kez Ankara’dan bir müfettiş bey, beni ifadeye çağırdılar, Narlıdere belediyesinin 6. Katına ifade vermeye, yine Sedat Ağabeyimle gittik. Bu kez konu imar değildi, üstelik bu konu daha önce benim şikâyetim, üzerine araştırıldı, incelendi ve suç unsuru bulunamadı. Yine benim sadık okuyucumdan gelen bir belge ile tekrar müracaatımı yaptım, bu kez sonuç farklı olacağa benziyor.

Yılların verdiği birikimlerini, her sözü ve her sorusunda, yansıtan bir müfettiş. Allah kolaylık versin.

Dün sabahtan adliyeye gittim, elimde birçok dosya vardı. Bunlardan biri beni ilgilendiren dosya idi, daha önceleri sizlerle paylaştığım gibi, benim adım, vatandaşlık numaram, e-mailim, telefon numaram ve adresim kullanılarak Valiliğe, Kaymakamlıklara, İlçe Belediyelerine bilgi edinmeden soru sorulmakta.

İlk önceleri bir vatandaş benim üzerimdeki yükü almak istiyor diye düşündüm, kötü niyet aramadım. Eğer kötü niyetli olsa benim e-mail ve adresimi vermez herhalde diye düşündüm. Benim yetişemediğim noktalar dikkat çekmek istiyor dedim.

Ancak daha sonraları tarafıma yollanan e-mailler, postama gelen cevaplar beni şaşırttı, kişilerin mal varlıklarını sorgulamak benim işim değil. Gece kulüpleri, masaj salonlarındaki asayiş problemlerini sorgulamaya başladı.

Buradan anlayacağınız üzere, beni hedef tahtası haline getirmeye başladı. Buda hiç hoş değil.
Savcılığa suç duyuru yapmak üzere, ulaşabildiğim belediyelerden adıma yapılan suç duyurularını bizzat kendim araştırmaya başladım. Bakalım altından kim ya da kimler çıkacak, hep birlikte göreceğiz.

Neyse konuyu dağıtmadan konumuza dönelim, Adliyede elimdeki dosyaları vermek için bir kattan diğerine koşuşturuyordum, sırtımdan ter aktığını hissettim, koridorun ortasında durdum, sağıma soluma baktım, kendime bir soru sordum,

NE YAPIYORUM BEN, evet bu üç kelimede çok şey var, NE YAPIYORUM BEN,

Sağ tarafımda bir çöp kutusu gördüm, elimdeki dosyaları çöpe atıp arkama bakmadan adliyeden çıkmak istedim, çöpe yöneldim ve yapamadım.

Daha, çok yapacak iş var, okuyucularıma saygısızlık olur, birileri bu usulsüzlüklere dur demeli, bu benim doğup büyüdüğüm ile borcum, daha doğrusu vatanıma borçluyum diye yapamadım.
Elimdeki dosyaları gerekli yerlere teslim ettim.

Evet, hepimiz elbirliği ile sahip çıkmalıyız, herkes her yerde konuşuyor, ama sadece konuşuyor. Bazıları da yapamıyor ama en azından bir adım atarak bana bildiriyor, bu da bir yol, nasıl olsa Nivent Hanımın başka işi yok,
Perşembe günü Karabağlar Meclisinde en arka sırada yerimi alacağım ve izleyeceğim, geçen meclis toplantısında, sözlü olarak ek önerge verilmiş,
Karabağlar Belediyesi hizmet binası alımı için 8 milyon TL tadilat kredisi çekilmesi gerektiğinden, Sayın Başkan’a yetki verilmesi istenmiş.

Hayırdır Sıtkı Başkanım, Başbakanlık size Hizmet Binası alabilirsin diye olur verdi, Burda Alışveriş Merkezini alabilirsin demedi.

Meclisten sonra bu konu hakkında uzun, uzun yazacağım.
Bugün, alınması gereken kredi için, CHP Karabağlar ilçe Başkanıyla konuştum, bu konunun takipçisi olduğumu, yineledim.

Bu alışveriş CHP ye zarar verir dedim. Sizin çalışmalarınıza gölge düşürecek dedim. Kamunun parasını çarçur etmesi için seçilmedi dedim.

Bu para benim, sizin paranız dedim. Polat Bey büyük sakinlikle, sabırla beni dinledi.
Cumaya görüşmek üzere,



NİVENT KURTULUŞ'UN YENİ YAZISI !!
BU ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYECEK YOK MU ?
11 Şubat 2013
Fontu BüyültFontu Küçült 100%
NİVENT KURTULUŞ'UN YENİ YAZISI !!















Bir adam Okyanus Sahilinde yürüyüş yaparken, denize telaşla bir şeyler atan birine rastlar.
Biraz daha yaklaşınca bu kişinin, sahile vurmuş denizyıldızlarını denize attığını fark eder ve "Niçin bu denizyıldızlarını denize atıyorsun?" diye sorar.

Topladıklarını hızla denize atmaya devam eden kişi, "Yaşamları İçin" Yanıtını verince, adama şaşkınlıkla, "İyi ama burada binlerce denizyıldızı var.

Hepsini atmanıza imkân yok. Sizin bunları denize atmanız neyi değiştirecek ki?" Der.

Yerden bir denizyıldızı daha alıp denize atan kişi,  "Bak onun için çok şey değişti," Karşılığını verir.

Tıpkı bu hikâye gibi bana dostlarım soruyor, “sen mi kurtaracaksın,” bir şeyi bile düzeltebiliyorsam ne mutlu bana.

Lütfen aşağıda yayınladığım fotoğraflara bakın, ama göz ucuyla ya da çekim kalitesiyle değil inceleyerek bakın ve görün ki niye, DERE BETON la uğraştığımı anlayın. Ormanlar kolay oluşmuyor, doğa bizlere bu kadar cömertçe kendini verirken nedir yaptığımız zulüm.
Yetkilileri göreve çağırıyorum, buraya ruhsat verenleri KINIYORUM. 
 



BU ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYECEK YOK MU ?