4 Nisan 2013 Perşembe




   
Dernek tüzüğümüzü incelemenizi ve yerel yönetimlerdeki yolsuzluklara karşı olan mücadelemizde, ''KENT VATANDAŞI'' olduğuna inanan tüm İzmir halkını '' TEMİZ İZMİR DERNEĞİ '' ne davet ediyoruz. 


 ‘‘Temiz İzmir Derneği’’ Türkiye Cumhuriyeti Devletine, ATATÜRK ilkelerine ve Anayasaya dayanan milli, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti anlayışı içinde demokratik düzenin korunmasına, sosyal adaletin gerçekleşmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılmasına ve aşamasına hizmet etmeyi temel amaçlardan sayan ve insan haklarına saygıyı esas alan bir dernektir.  
                                                                                                                              ‘‘Temizİzmir Derneği’’, hertürlü ideolojik düşünce ve siyasi partiye eşit mesafededir. Dernek üyeleri bu tüzük maddelerini kabul etmiş ve tüzük maddelerinin gereğini uygulamakla yükümlüdür

Derneğin amacı,

‘‘Temiz İzmir Derneği’’,  Yolsuzluklara ve Haksızlıklara karşı,Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan tüm vatandaşlarının ve dernek üyelerinin  haklarını ve hukukunu korumak topluma zarar veren her türlü yolsuzluğun ve haksızlığın takipçisi olmak.                                                                                                                             

‘‘Temiz İzmir Derneği’’, Kamunun ve Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan tüm vatandaşlarının haklarını ve mağduriyetlerini korumak adına her türlü girişimlerde ve hukuki mücadelede bulunmak. 
                                                                                                                   ‘‘Temiz İzmir Derneği’’, Merkezi ve Yerel Yönetimlerin yasalara aykırı topluma zarar verecek şekildekiuygulamalarının açığa çıkmasını , yargıya taşınmasını ve sonuna kadar sağlamakiçin , özel ve kamusal gayrimenkuller üzerinde hukuka aykırı imar uygulamaları, kamulaştırma, ihale, alım-satım vb. idari işlem ve eylemlerinden doğan mülkiyet hakkı ihlalleri ve kamu mallarına verilen zararlar nedeniyle mağduriyete maruz, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan tüm vatandaşlarının ve derneküyelerinin  yasalardan ve uluslararası sözleşmelerden doğan her türlü ortak hak ve menfaatlerini korumak amacıyla dava açmak.

‘‘Temiz İzmir Derneği’’, Bu amaçla Merkezi ve Yerel Yönetimler tarafından yapılan her türlü düzenleme ve uygulamaların Anayasa, Mevcut Yasalar ile Uluslararası Sözleşmelere, adalet ve hakkaniyete uygunluğunu denetleme ve bu konuların takipçisi olmak.
                                                                                                      
‘‘Temiz İzmir Derneği’’, Çağdaş şehircilik anlayışıyla yaşanabilir şehirler oluşturulması konusunda Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan tüm vatandaşlarının ve dernek üyelerinin bilinçlendirilmesi için her türlü faaliyette bulunmak.

Saygılarımızla

TEMİZ İZMİR DERNEĞİ

859 sokak Söğütlü İş hanı no; 4 Kat 7/704 Konak İzmir