18 Kasım 2012 Pazar

Yanlışa Dur Diyeceğiz




 
 
 
Dün sabah, Kordon limanda, iddialara göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Naci Balcı, yardımcısı Fidan Bey, İzulaş veterineri, 5-6 minibüs asayiş polisi ve trafik polisi, İBB UKM kamyonları ve çekiciler tam tekmil yerlerini almışlar.

Ne için?

Roman vatandaşların ruhsatsız faytonlarını ellerinden alıp imha etmek için.

Dünyanın neresinde, bir belediye faytonculuğa soyunmuştur? Siz ilklerin başkanısınız. Roman vatandaşların ekmeğiyle oynamak hangi vicdanlara sığmaktadır? Fayton sefası için İzmirlinin cebinden kaç milyon lira çıkmıştır?

Çok şükür Roman vatandaşlar arbedeye neden olacak taşkınlık yapmamışlar, ya aksi olsaydı? Kemal Kılıçdaroğlu bunlardan haberdar olsaydı ne olurdu?

Şehrin göbeğinde, o kadar çok ruhsatsız bina dururken, sıra Roman vatandaşlarının ekmek teknesini çekicilerle kamyonlara yüklemek onları imha etmek için tam tekmil hazır.

Bu konunun tüm detaylarını gelecek yazılarımda yer vereceğim.
Söz verdiğim gibi gelelim Konak Belediyesine,

Konak 2010 Kasım meclis gündemi


15-(150/10)-Kahramanlar Mahallesi, 1906 ada, 37 parseldeki Özel Sağlık Tesisi Alanında “Otopark ihtiyacı parsel bünyesinde karşılanacaktır.” şeklindeki plan notunun kaldırılarak otopark ihtiyacının Özel Sağlık Tesisi dışında kalan 27 parsel ve 37 parselin arka bahçesinde karşılanmasına yönelik plan değişikliği hk.

2010 Kasım meclis kararı


(150/10-Kahramanlar Mahallesi, 1906 ada, 37 parseldeki Özel Sağlık Tesisi Alanında “Otopark ihtiyacı parsel bünyesinde karşılanacaktır.” Şeklindeki plan notunun kaldırılarak otopark ihtiyacının Özel Sağlık Tesisi dışında kalan 27 parsel ve 37 parselin arka bahçesinde karşılanmasına yönelik plan değişikliği hakkındaki önerge okunduktan sonra.)

BAŞKAN-Cumhuriyet Halk Partisi grubumuz.
Mehmet TÜRKBAY-İmar, Hukuk ve Sağlık Komisyonları.
BAŞKAN-İmar, Hukuk ve Sağlık Adalet ve Kalkınma Partisi grubumuz da destekliyor. Oylarınıza sunuyorum kabul edenler (eller kalkar) etmeyenler (eller kalkmaz) oybirliği ile kabul edilmiştir.

Benim anlayamadığım, hukuk komisyonunun hazırladığı mazbatada, neden dikkate alınmadığıdır,

1)Dosya içinde mevcut İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yapılan şikâyete konu 05.09.2008 tarihli belgenin Sağlık Bakanlığı veya başka birimler nezdinde kullanılıp kullanılmadığının saptanması, yasal soruşturma sonucunun araştırılması.

2)Madde 1 de belirtilen hususlar açıklığa kavuşturulduktan sonra plan değişikliği talebinin, öncelikle ilgili teknik birimlerce ve imar komisyonunca Plan Yapımına dair Esaslar yönetmeliği ve özel hastaneler Yönetmeliği kapsamında incelenmesi, uygun olup olmadığının teknik olarak saptanmasından sonra konu hakkında komisyonumuzca değerlendirmenin yapılabileceği sonucuna ulaşılmıştır. Sayın meclisin takdirlerine sunarım.

Hukuk komisyonu üyeleri adına tek imzalı mazbatada Başkan Mehmet Ali Büyükkayıkçı imzası var.

Pardon, bu kadar kısa süre içerisinde, Sn Büyükkayıkçı’nın değerlendirilmesini istediği konuları jet hızıyla nasıl değerlendirebildiniz buda ayrı bir merak konusudur.

Ben işin içinden çıkamadım umarım yetkili makamlar işin içinden çıkarlar, sahi Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturması ne oldu? Belki Konak Belediyesi'nin bilgi edinme birimi cevaplar.

Bu mazbatayı meclis üyelerine göstermediler mi? Meclis üyeleri bu mazbatayı göre, göre nasıl meclisten geçirdiler?

Gelelim diğer konuya...

Aziz başkan tarafından savcılığa verilen Kadoil Benzin istasyonuna geçtiğimiz yazılarda yer vermiştim, ancak bu benzin istasyonu halen faaliyetlerine devam etmekteymiş, Bu benzin istasyonunun giriş ve çıkış yola mesafeleri tutmuyormuş.

İddialara göre, İBB burasının planını iki kez ret etmiş. Sonrasında İBB Konak Belediyesine görüş sormuş, İddialara göre Konak Belediyesi bir görüş bildirmiş. İBB dosyanın tamamını istememiş olacak ki ruhsatı vermiş. Aziz Başkan durumu fark eder etmez hemen Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yapmış.

Bu benzin istasyonunun mühürlü, yıkım kararı da var, muvafakat inşaat izni de bitmiş, yola mesafeleri de tutmuyormuş. Ben yine akıl sır erdiremedim, yaz, yaz bitmiyor, elbet bir açıklama yollarlarda hep birlikte bilgileniriz.

Başkan Kocaoğlu, ne güzel söylemiş, “Yanlışa ‘dur diyeceğiz. Kentin kalkınmasından yanayız. Bu kentte ‘kalkınıyoruz’ diyerek yarın başımıza dert olacak işe bugünden izin veremeyiz”

Sormadan edemeyeceğim tam tekmil Roman’ların faytonlarını tam tekmil ortadan kaldırmak isteyen aynı belediye iddialara göre ruhsatsız olmasına karşın neden hala faaliyetlerini sürdürebilmektedir?

Gelelim Yıldızhan Otel’e...


İşyeri Açılma yönetmeliğine göre...

Madde 6- (Değişik fıkra: 19/03/2007 - 2007/11882 S.Yön./3. md.) Yetkili idarelerden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyeri açılamaz ve çalıştırılamaz. İşyerlerine bu Yönetmelikte belirtilen yetkili idareler dışında diğer kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili meslek kuruluşları tarafından özel mevzuatına göre verilen izinler ile tescil ve benzeri işlemler bu Yönetmelik hükümlerine göre ruhsat alma mükellefiyetini ortadan kaldırmaz. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan açılan işyerleri yetkili idareler tarafından kapatılır.

Dolayısıyla tarafıma yollanan bilgi edinme birimin yazdığı, “ Yıldızhan Otele ait Turizm yatırım belgesi vardır” yazısı işyeri açmaya yeterli değildir.

Madde 5- İşyeri açma ve çalışma ruhsatı verilen işyerleri aşağıda belirtilen şartları taşımak zorundadır:

Bu maddenin konumuzla alakalı olan hükmü “c) Özel yapı şeklini gerektiren sinema, tiyatro, düğün salonu, otel, hamam, sauna; ekmek fırını ile akaryakıt, sıvılaştırılmış petrol gazı, sıvılaştırılmış doğal gaz ve sıkıştırılmış doğal gaz istasyonu için yapı kullanma izin belgesinin alınmış olması şarttır.” bendidir.

Bu bend, hangi işyerlerine işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilirken yapı kullanma izin belgesi alınmış olma şartının aranacağı ile ilgilidir. Ancak, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 184 üncü maddesiyle de yakından bağlantılıdır.

Yapı kullanma izin belgesi, yapının ruhsat ve eklerine uygun olduğu ve kullanılmasında fen bakımından sakınca bulunmadığının tespit edildiğini gösteren vesikadır.

Konak Belediye’si bilgi edinme biriminden tarafıma yollanan yazıda,” Yıldızhan Otel’in yapı kullanım belgesi yoktur” diye de yazı geldi.
Yapı kullanım belgesi inşaat bittiğinde alınır. Görülen o ki inşaat bitmiş açılış yapılmış, otele müşteri kabul edilmekte, hatta bayram indirimleri bile yapılmakta.

Nereden mi biliyorum?

İnternetteki reklamlardan...



Yıldızhan Otel'de 2 Kişi Gecelik Konaklama 280 TL Yerine 109 TL! Kahvaltı Dahil 139 TL! Kurban Bayramı'nda da Geçerli!
%61 indirim 280.00 TL 109.00 TL 23:12:11 kaldı

Satın Al
Fırsatı Paylaş

otel  
kahvaltı dahil  
çift kişilik konaklama  
kurban bayramı  
kurban bayramı yurt içi tatili

Gelelim Konak belediyesi bilgi edinmeden gelen diğer yazıya,
Belediyemiz Bilgi Edinme Birimi’ne 14.10.2012 tarihinde yapmış olduğunuz başvurunuz ilgisi nedeniyle Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü'nce incelenmiş olup, söz konusu müdürlüğün cevap yazısında “Başvuruda belirtilen Mürselpaşa Bulvarı No:166 adresinde Abdurrahman KUZUUN tarafından işletilen oto galerinin belediyemizden ruhsat almadan faaliyet gösterdiği tespit edildiğinden söz konusu işyeri hakkında 2005/9207 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ilişkin yönetmelik doğrultusunda yasal işlemlerimiz devam etmekte olup, ruhsatını almaması halinde ruhsat alıncaya kadar mühürlenmek suretiyle kapatılacaktır.”


Allah aşkına şehrin göbeğinde, ruhsatsız olarak işletilen bir oto galerisini Konak Belediyesi zabıtası görmemiş midir? Okuyucularımın dikkati ve ihbarlarıyla mı işlem tesis edilecektir.

Martı Hastanesi ile ilgili, kim beş yıl denetime tabii tutulmuş? Bunun gibi birçok ruhsatsız binalardan bahsedeceğiz, Üçkuyular AVM'si ile ilgili birçok enteresan belgeler elimde bekliyorum, önlem alınmasın diye yayınlayamıyorum hadi artık satışı yapın da bende eteğimdeki taşları dökeyim. Benzin istasyonunun bilirkişi raporları gelmiş bana kalırsa bu raporları tekrar gözden geçirin beyler!

Tansaşlar'ın karar yazısı geldi, çok şükür yeşil alanlarımızı geri alıyoruz, soruşturmalar konusunda elbet itirazlarımı süresinde yapacağım, hiç merek buyurmayınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder