8 Aralık 2012 Cumartesi

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ!!!
Bugün internet yerel medyasında bir haberi okuyunca çok şaşırdım. Roman vatandaşlarımızı polis ve zabıta yoluyla evlerinden çıkarılmışlar.

Şimdi sormak istiyorum, hangi aydayız? Kış ayındayız.

Peki, bu Roman Kardeşlerimiz, kış kıyamette ne yapacak? Bu sorunun cevabı var mıdır?

Ege Mahallesi, İzmir Büyükşehir Belediye Bakanlar Kurulu’ndan onay alarak kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilmemiş miydi?

Peki, neden şimdi?

1993 yılında İl özel İdaresi kararıyla, Konak Belediyesine verilen bu dükkânların, kirasını 2011 yılına kadar neden İzmir Büyükşehir Belediyesi alıyordu?

2011 yılının mart ayından sonra, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kiracılarıyla Konak Belediyesine devretmemiş midir?

Konak Belediyesi olarak Roman Vatandaşlarının tahliye işlemlerini yapacağınıza, neden, bunca yıl sizin yerinize kira alan, İzmir Büyükşehir Belediye’sinden kiralarınızı istemiyorsunuz?

Aradan, 18 yıl geçmiş. Burada Konak Belediye'sinin zararı yok mudur?

1993 yılından bugüne kadar neden, belediye görevlileri masa başından kalkıp bir zahmet kontrol etmemişler?

Konak Belediye’si, Milli Emlak kira yönetmeliğine göre, kiralamaların en az beş yıl yapılacağı kararını da yakın bir tarihte meclisten çıkarmış.

Ha şimdi ne olacak, tekrar kiraya da veremeyeceksiniz, kiralamaların en az beş yıl yapılacağını meclis kararıyla almışınız da.

Bu zamana kadar dükkân olarak kiralanan yerlerin, meskene çevrilmesini görmezden gelirken şimdi neden diye sormazlar mı?

Burası zaten “ kentsel dönüşüm “ bölgesi değil mi? Yoksa sadece vaat olarak mı kalacak?

Konak Kaymakam’ını, defalarca Yapı Kullanım Belgesi olmadan işletmeye açılan otel, mühür fevki yapılan işletmeler için aramıştım, bir kere geri dönüş yapmadılar.

Konak Kaymakam’lığının, Bilgi edinme birimini de ruhsatsız yerler ile ilgili yazılar yazmış olmama karşın bir kez zahmet edip geri dönüş yapmadılar.

Her nedense, tahliye işlemi, Konak Kaymakamlığı’na gidince vatandaşlar hakkında ‘devlet malına zarar verdikleri’ gerekçesiyle çıkarılmasına başlandı.

Roman Vatandaşları kış günü sokakta kalmalarını sağlayan, bu karara nasıl imza atabildiniz de, Yapı Kullanım Belgesi olmayan bir otelin nasıl müşteri kabul edebildiğini sorgulamıyorsunuz. Ya da mühürlenen yerler nasıl faaliyetlerine devam edebiliyor?

Konak Kaymakam’ından bir cevap alır mıyım?

Şimdi ise,tahliye edilen yerlerin ihale yöntemiyle satışa çıkartılacağı söyleniyor, bana kalırsa bu yerler Roman Kardeşlerimize aittir, satılmamalı, kentsel dönüşüm yapılacak ise eğer, bu onların hakkıdır.

Alman Kulesi Evleri dosyasını bana zorla açtıracaksınız, vatandaş zarar görmesin diye bekletiyordum.

Önce Dürüst Başkan “ fayton sefası” adı altında Roman Kardeşlerimizin öz işine el attı, ardından Konak Belediyesi, Konak Kaymakamlığı şimdi sırada ne var?

Lütfen bu satırları okurken, bir düşünün, işinizin elinizden alındığını, ardından evinizin, ne yapardınız?

Çok şaşkınım, hem de çok, İzmir ilinde yıkım kararı çıkan koca fabrikalar var, yıkım ihalesine kimse katılmadığı gerekçesiyle 20 yıl yıkımı bekleyen fabrikalar var, kaçak katı olan koca binalar şehrin göbeğinde iken, kimse bir şey yapmazken niye diye soruyorum, lakin cevap bulamıyorum.

Diğer taraftan Tansaşlar, halkın kullanımında olan yerlerde, kazançlarını sürdürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Emlak Yönetimi Daire Başkanı A.Nejat Güçlü tarafından imzalanıp yollanan belgede,

2018 sokak No 7 Bostanlı Mahallesi,  277 sokak No 35 Halilrıfatpaşa Mahallesi, 260 sokak No 11 Mansuroğlu Mahallesinde bulunan TANSAŞ mağazalarının, kira sözleşmeleri fesih edilmiş olup, yasal işlemler devam etmektedir.

Bu yasal işlemler kaç yıl sürecek?

Sayın İBB 15.08.2012 tarihinde Emlak Yönetimi Dairesi olarak yıkım işlemlerinin yapılmasının gerektiği,

12.09.2012 tarih ve 020-5089 sayı ile başkanlık oluru alınarak, binaların kira sözleşmelerinin feshedilerek tahliye işlemlerinin başlatılması ve tahliye sonucunda da yıkımına karar verildiği, Hukuk müşavirliğince de tahliyeye ilişkin hukuki işlemlere başlatıldığı.

Peki, o zaman, hala neden TANSAŞLAR mağazalarında market faaliyetlerine devam edebilmektedir? TANSAŞLAR olunca farklı mı oluyor?

Ayrıca tarafıma yollanan İBB Emlak Yönetimi Dairesi Başkanlığından gelen yazı ise beni yine şaşırttı. Buca şirinyer Tansaş, Narlıdere Tansaş, Alaybey Tansaş binasının bulunduğu taşınmaz belediyenin mülkiyetindedir.

Pardon belediyenin mülkiyetinde olması, park ve yeşil alanlar, kısaca kamunun malı üzerinde kazanç sağlamalarına müsaade etmez ki. Eskiden Tansaşlar İzmir Belediye’sine ait “ Tanzim Satış Mağazaları “ adı altında kurulan bir şirketti. Şimdi yabancı sermayenin işletiminde bir şirket tarafından market faaliyetlerini sürdürüyor.

Burası halkın kullanımında olması gereken yerlerdir. Halk için park yap, otopark yap! Yabancı Guruplar rantlarına rant katıyor.

Derhal buralardan çıkartılmalıdır. Roman Kardeşlerimiz için zabıta ve polis gücü ile evlerinden nasıl yaka paça çıkarılıyorsa, kamunun üzerinde faaliyet gösteren ve kamunun menfaatine bir kuruş harcamayan bu kuruluşlarda çıkarılsın efendim.

Bu konuda sonuna kadar gideceğim hiç merak buyurmayınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder