8 Aralık 2012 Cumartesi

İZSU'DA NELER OLUYOR

İZSU’DA NELER OLUYOR?
İZSU Genel Müdürlüğü’nde 2009 yılında açılan,  Görevde Yükselme Sınavı’nda sınavı kazandıkları halde atamaları yapılmayan Şef ve Müdürlerin durumlarıyla ilgili defalarca yazılar yazdım.

Her yazımdan sonra bir hareketlenme olduysa da, hala sınavı kazanan kişilerin atamaları, her nedense yapılamadı.

Bu atamalar neden yapılmamaktadır?

2012 yılında açılan Şeflik Sınavı’nda başarılı olan personelin tespiti ile ilgili olarak oluşturulan sınav komisyonunca her iki sınavda da başarılı olan personelin atanmaları hususunda ayrı, ayrı değerlendirmeler de yapılmış.

Hala neden beklenmekte?

İlk sınavda başarılı olanların bu görevlere  atanabileceği komisyon üyelerince ittifaka yakın çoğunlukla beş üyeden dördünün atama yönünde, birinin ise mahkemeye yapılan itiraz nedeni ile bekletilmesi yönünde  karar belirttiği halde neden beklemek zorundalar?

2012 yılında yapılan sınavları kazananların atamalarının yapılması hususunda ittifakla bir rapor oluşturup Genel Müdürlüğe sunulduğu, komisyonun  2009 yılında açılan sınav için bu işlemin çok daha evvel yapılmış olması gerektiğini, hiç düşünmediniz mi?

İnsani ve vicdani olarak, sınavda kazananların hak ettikleri mertebelere gelmesi hangi nedenle engellene bilir ki?

Her iki sınavda da hak edenlerin atamalarının birlikte yapılması gerektiği komisyon kararının imza edildiği Sayın Genel Müdür Ahmet Hamdi Alpaslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin bu sonuca sıcak baktıkları, bu konuda İnsan Kaynakları Ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nca gerekli işlemlerin hazır edilmiş olmasına rağmen neden yeniden durdu?

Sayın Genel Müdür’ün geri adım atarak bu işi sürüncemede koymasının nedeni nedir?

Hangi ahbap çavuş ilişkileri devreye sokulmuştur?

Bu işin arkasında, önünde, yanında kimler vardır? Abone İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Değerli ve Şeflik Sınavı’nda barajı aşamayan Karşıyaka Şube Müdürü Saffet Özdemir ve Bornova Şube Müdürü Cemal Aydın’ın bu konuda bir fonksiyonları var mıdır?

Araya koydukları hatırlı kişi ya da kişiler kimdir? Bu sorunun cevabını ben biliyorum da inanmak istemiyorum. Bu profesör kimdir desem anlar mısınız?


Bu hatırlı kişiyi devreye koyarak, halen yürüttükleri haksız ve hukuksuz vekâletlerin ellerinden gideceği telaşı içinde midirler?

Sayın Genel Müdür neden geri adım atmıştır?

Sınav Komisyon Üyeleri’nin insani ve vicdani kanaatimiz diye ifade ettikleri imzalarına neden ipotek konulmuştur?

Sayın Dürüst Başkan, Aziz Kocaoğlu ‘’Sezar’ın hakkı Sezar’a verilsin.’’ diyor, ama bunu İZSU da kimse duymuyor da işin içine hatırlı kişiler girince acaba başka hangi işler halloluyor?

Atamaları yapılmayan bu insanlarda meydanlarda, ADALET İSTERLERSE..,

İZSU ile ilgili Kemalpaşa İlçesinden çok şikayet gelmekte..,

Bu şikayetlere geçmeden evvel İZSU web sitesinde, yayınlanan bir habere bakalım..,

Kemalpaşa'ya Su ve Kanal Yatırımı Geliyor
18.02.2011. Kemalpaşa İleri Biyoloijik Atıksu Arıtma Tesisi’ni 2010 yılında 6.5 milyon liralık yatırımla hizmete alarak bölgenin evsel atıklarının çevreye zarar vermesini engelleyen  İzsu Genel Müdürlüğü,  ilçedeki alt yapı çalışmalarına devam ediyor.

Yeni çalışmalar kapsamında, Kemalpaşa’nın Ören Mahallesi’ndeki eski içme suyu iletim hattını yenilenecek ve Sütçüler ve Yenmiş köylerinin evsel atıkları da arıtmaya bağlanacak.

Kemalpaşa ilçesi ile birlikte Bağyurdu, Armutlu, Ören, Aşağı Kızılca, Yukarı Kızılca, Yiğitler, Örnekköy ve Çınarköy yerleşim yerlerinin evsel atıkları Kemalpaşa Arıtması’nda toplayarak biyolojik arıtmadan geçiren İZSU;  Sütçüler ve Yenmiş köylerinin evsel atıklarını da arıtmaya  aktarmak için ihaleye çıktı.  İZSU Genel Müdürlüğü, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından iki köyde çalışmalara başlayacak. "Kemalpaşa İlçesi Sütçüler  ile Yenmiş Köyü’nün Atıksu Hatlarının Kemapaşa Kolektörü'ne Aktarılması ve Pompa İstasyonu İnşaatı" işi kapsamında  987 bin TL’lik yatırımla 7 kilometre uzunluğunda kanal hattı döşenecek ve bir adet pompa istasyonu yapılarak evsel atıkların Kemalpaşa Kolektörü’ne iletilmesi sağlanacak. Önümüzdeki günlerde başlayacak çalışmalar 4 ayda tamamlanacak.

İZSU ayrıca, ilçenin Ören Mahallesi’ne su ileten 25 yıllık asbest iletim hattını da yenileyecek. Evlerin altından geçen hat yola alınacak, su kesintileri ve kayıpları ortadan kalkacak. 3.5 kilometrelik hat, 253 bin TL’lik yatırımla basınca dayanıklı sağlıklı borularla yenilenecek. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak çalışmalar iki ayda tamamlanacak.


Neden süresinde, işler bitmez ki? 


18.02.2011 Tarihinde, bahsi gecen ihalenin 4 ay içerisinde tamamlanacağı söylenmiş, ne oldu da tamamlanamamış?

Bana gelen iddiaya bakılacak olursa, Kemalpaşa, Sütçüler arasında bulunan Cennet Kabristanı yakınındaki bir arazi Milli Emlak İZSU’YA vermiş, Biyolojik Arıtma Tesisi için. Ancak uygulanması gereken şartnameye aykırı hareket edildiği için problem çıkmış.

Bu iddialar doğrumudur?

2011 yılında ihale edilen bu iş neden hala bitmemiştir?

Kemalpaşa halkı sokaklarda yürüyemez duruma neden getirilmiştir. Geçen hafta Kemalpaşa’ya gittim, caddeler köstebek yuvası haline gelmiş. Kemalpaşa Belediye Başkanı kendi sitesinde yer verdiği haberlerde, 2011 yılının sonunda bu çile bitecek demesine karşın neden hala caddeler bu durumda?

Borular Örnekköy’den sonra neden Armutluya ya da Kızılcaya döşenmeden, Bağyurdu’na boru döşemesi yapılmış? Bu iddialar doğrumudur?

Kemalpaşa Nif Dağında, alabalık çiftliği yakınında, beş ayrı kaynak suyu borularla Buca’ya aktarılıyorlar iddiaları doğrumudur?
Eğer bu iddialar doğru ise eğer, neden Kemalpaşa’nın yakınındaki Damlacık Köyü bu suyu kullanamıyor da, İZSU tankerlerle buraya su taşıyor?

Damlacık Köyü’nün suyu ARSENİKLİ olduğu için mi, İZSU tarafından suları kesildi?
Armutlu, Ören, Örnekköy, yerleşim alanlarının atık suları halka açık derelere mi akıyor? Eğer bu iddialar doğru ise hani dereler ıslah edilmişti.

Kemalpaşa İZSU da beş kişilik bir aileden, dört kişisi aynı şirkette çalışması ne kadar doğrudur. Örneğin, 60 yaşında emekli olmuş bir aile reisi gece vardiyasında, kızı Kemalpaşa İZSU şubesinde çaycı, bu yetmezmiş gibi, damadı, oğlu çalışmaktamıdır?

Kemalpaşa ilçesinde bunca işsiz dururken bu sistem ne kadar etiktir. Allah bilir kundaktaki çocuğun işi de İZSU da hazır mıdır?
AK Parti Kemalpaşa neden halkın sorunlarıyla ilgilenmiyor?


Rıdvan Karakayalı 2011 yılında söylediği sözü bir kez daha hatırlatmakta fayda görmekteyim.
Kemalpaşa Belediyesinin girişimleri ile müteahhit firma, parke taşı döşeme ekibinin sayısını arttırdı ve kazılan yolların bir an önce kapatılması için çalışmalara hız verdi.


Pek hız verememişiniz anlaşılan 2011 yılı geçti, 2012 yılı da bitiyor, 2013 yılında biter mi bu hızla bitecek gibi de görünmüyor. Resimleri incelediyseniz bana hak vereceksiniz.
Gelecek yazım İzmir’in 1/25.000 ölçekli plan nasıl yapılmış hep birlikte inceleyeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder