8 Aralık 2012 Cumartesi

ÜÇKUYULAR AVM !

ÜÇKUYULAR AVM 1
                 Uzun zamandır, Üçkuyular AVM sini yazmamıştım. Sessizce beklemedeydim, kısa zaman içerisinde bir hareketlenme bir telaş var, desem yanılır mıyım?

                 İlçe belediyelerinin başına mı talih kuşu kondu, yoksa başkalarına mı bilinmez. İzmir bu gidişle İstanbul olma yolunda tam gaz ilerliyor mu ne? Her yerde yüksek binalar mı desem, akıllı binalar mı desem, mantar gibi bitmeye başladı. Asla bunlara karşı değilim, ancak İzmir’e yatırım adı altında İzmirli dışında herkes nemalanıyor.

                 Dev kurumlar karşısında, imar planları, yönetmelikler kişilere özel değişiyor, desem yanılmış olur muyum? Kamunun malı, yeşil alanlar, park alanları, halkın kullanımında olan yerler, bir anda ranta teslim olmuyor mu?

                 Doğuş Gayrimenkul Yatırım A.Ş.  halk arasında bilinen adı Doğuş Holding. Böylesine, bir dev gurubu İzmir’de, görmek çok güzel. Söz edilen yatırım ondan daha da güzel. O zaman diyeceksiniz ki niye uğraşıyorsun kardeşim?

                 Yapılan uygulamalar, herkese gösterilen uygulamalar mıdır diye sorsam. Bir cevap alabilir miyim? İzmir büyükşehir Belediyesi, Balçova belediyesi, Konak belediyesi, Karabağlar Belediyesi canhıraş çalışma içerisindeler. A planı olmadı, B planı uygulayalım, C planı da olmayacak, bana kalırsa bu plan alfabenin son harfine kadar dayanacak, çünkü yanlış hesap Bağdat’tan döner.

Kılıç kınından çıktı, ya olacak ya olacak deniliyor da, ya olmazsa?  

                 Üçkuyular pazaryeri koca bir alan sadece bir parseli 48.000 m2 civarında. Ha söylemeden geçemeyeceğim. Sayın Doğuş Gayrimenkul Yatırım A.Ş, Siz bu 6165 Ada 3 Parsel'i daha almadan nasıl aktiflerinizde gösterebiliyorsunuz? Diye sormuştum, bu sorunun yanıtını da alamamıştım.
Konak Belediye’si mi, Karabağlar Belediye’si mi size bu satış garantisini verdi?

                 Sorumu yinelesem haddimi aşmış olur muyum? Doğuş Gayrimenkul daha almadığı parselleri gösterebiliyorsa eğer, bu satış çoktan gerçekleşmiş demezler mi? O zaman niye değer komisyonları toplanıyor, niye bu çalışmalar yapılıyor, direk tapuya gidilsin satış gerçekleşsin. Nasıl olsa aktiflerde gözüküyor, ne gerek var bunca çalışmaya, Konak Belediyesinde, Karabağlar belediyesinde o kadar çok sorun var ki, buraya harcanan zamana yazık değil mi? Nasıl olsa Doğuş Gayrimenkul aktiflerinde bu yer.

                 6165 Ada 3 Parsel, 4 Parsel, 5 Parsel sırasıyla; o Meclis kararları iptal olacak o bölgenin yurttaşı, asıl kamulaştırma sebebine ( pazaryeri, oto terminal, yeşil alan) kavuşacak. Az sabır, tüm detaylarıyla yazacağım.
                  Av. Mustafa Kemal TURAN’ın elbet bu konuda söyleyecekleri olacaktır.İddialara göre, 1994-1995 yıllarında, Danıştay kararları varmış. Bu  iddialardan, haberiniz yok mu? Yakında bu kararlardan da bahsedeceğim.

                 Üçkuyular AVM sinin yanındaki iki parselin, neden İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırma bedeli ödenecek, neden bu iki parselde, AVM yapılacak parsel içine katılıp yeniden planlanmıyor? Bu iki parselin parası neden İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenecek? Pardon İzmirlinin cebinden çıkacak? İddialara göre kamulaştırma bedeli 16 milyon TL. Bu iddialar doğru ise eğer sormazlar mı İzmirlinin hakkını böyle mi koruyorsunuz diye?

                 Konak Belediyesi, Karabağlar Belediyesi, bekliyorum haydi Komisyonlarda rakamları belirleyin, haydi durmayın satışı yapın da eteğimdeki taşları dökeyim.
Satış değerinin altında gerçekleşmesi için, Komisyonlara kim baskı yapıyor?

Ömer Faruk Akınbingöl bu komisyon raporunu sıkıca inceleyecek mi? Eminim bu konuyu yakından takip ediyordur? Bu konudaki hassasiyetini bilirim!

                 Konak Belediyesine mülkiye müfettişleri gelmiş, henüz bu konuyla ilgili hiçbir şikâyet yok! Yarın olmayacağını kim garantileyecek?

                 Karabağlar Belediyesi bedel takdir komisyonu üyesi, neden azlini istedi? Şimdi Fen İşleri Müdürlüğünde mi çalışıyor?

                 Ya Konak Belediyesi, bedel takdir komisyon üyeleri de azlini isterse ne olacak? İstimlak Müdürü Aydın Bey, yoksa bu yüzden mi istifa etti? Sırada başka istifalar olacak mı?

Doğuş Gurubu’nun, gaiplik kararının feshi için, küçük parselin, sahipleri dava açtı mı?

Tüm bu soruların devamı gelecek ayrıntılarıyla, önlem alınmasın diye yazmıyorum, yapılan işlemlere göre yazacağım, yoksa önlemler alınıyor!

Notlarım;

1)   İZSU Genel Müdürlüğü’nde 2009 yılında açılan “Görevde Yükselme Sınavında sınavı kazandıkları halde hala neden atanamadıklarını gelecek yazımda ayrıntılı bir şekilde yazacağım.

2)   Konak Belediyesi, encümeninden çıkan kapatma yazılarından da söz edeceğim.

3)   Kadoil Yağaneler Benzin istasyonunun akıbetini de yazacağım. Yıllarca nasıl böylesine bir yer işletilmiş sizlerde şaşıracaksınız.

4)   Güneşli mahallesi 6944 adada bulunan benzin istasyonunun trafo yeri değiştirilmesinin neden gerekli olduğu hususunu açıklayacağım.

5)   İdea Konutlarının müfettiş soruşturmaları ne oldu? Yakında geniş, geniş yer vereceğim.
Anlayacağınız önümüzdeki günlerde gündem oldukça yoğun olacak, elbet planlamalardaki çelişkilere de dikkat çekeceğim.

Son sözüm, ben bu yazdıklarımın hiçbirini tanımam dolayısıyla husumetim olamaz, bu konuda lütfen hiçbir dostum araya girmesin, bana anlatacaklarını yetkili belediyelere anlatsınlar. Ben bilirkişi değilim, şehir plancısı da değilim, inşaat mühendisi de değilim, ben bana gelen ihbarları değerlendiriyorum. Ben bildiğim yolda ilerleyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder