13 Eylül 2012 Perşembe

Siz Yasaların Üstündemisiniz?

stündemisiniz
Teleferik ne zaman kapatılmıştı? 5 Kasım 2007'de bakım ve onarım çalışması yapılıyor, gerekçesiyle kapatılmıştı.

2008, 2009, 2010, 2011, 2012 aradan kaç yıl geçti hala bir metre tel gerilemedi.

Böyle bir şey olabilir mi? Koskoca bir belediye bu kadar beceriksiz olabilir mi?

Beş yıldır bir ihale yapılamaz mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi kendi sitesinde 2008 yılından bu yana ihale tarihleri değiştirilerek “İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği standartlarında baştan aşağı yenileyeceği Balçova teleferiği için ……….. Tarihinde ihaleye çıkacak” Nokta, nokta yaptım metin aynı tarihler farklı.

İhaleler yapıldı yapılmasına da hala bir metre tel gerilemedi!
Bu ihaleler bedavaya yapılmıyor değil mi başkanım?

Ya beş yıldır kapalı duran tesis için Orman Bakanlığı'na ne ödüyoruz? Bu para sizin özel kasanızdan mı ödeniyor, yoksa İzmirlinin cebinden mi ödeniyor?

Gazete manşetlerine düşen haberlerde;

Büyükşehir, STM-Yapıkur İş Ortaklığı’nın belgeleri eksik olduğu için bu kararı aldıklarını açıkladı. Firma ise, “KİK’e şikâyet ettik diye linç ediliyoruz” dedi...

Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine düşmanca bir tavır sergilediğini iddia eden İzmirli STM Sistem Teleferik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yılmaz ise, belediyenin “işi yüzüne gözüne bulaştırıp, arap saçına döndürdüğünü” öne sürdü. İhalenin iptal kararının ardından, Büyükşehir Belediyesi’nin bankalardan aldıkları teminat mektubunu Cuma günü öğleden sonra kendilerine haber vermeden nakde çevirme yönünde girişimde bulunduğunu dile getiren Yılmaz, “Bu, bankalar nezdinde firmamızın ticari itibarını zedelemeye yönelik bir hareket. Belediye bu hareketi ile firmamıza zarar üstüne zarar verip, adeta bizi linç etmek istedi”

Yılmaz, “Belediye sanki bir kan davasıymış gibi şirketimizin ticari itibarını zedelemek amacıyla böyle bir girişimde bulundu. Haklı bile olsalar İzmirli bir firmaya karşı düşmanca tavır sergilemeleri son derece yanlış” dedi. Belediyenin, ihalede teklif veren diğer iki yabancı firmanın evraklarını İngilizce ve Almanca teslim alarak hata yaptığını belirten Yılmaz, “Haklılığımız, KİK’e yaptığımız itiraz sonucunda da ispatlandı. İhalenin iptal kararına baktığımızda hatamız var gibi görünüyor. Sonuçta teminat mektubu tabii ki, nakde çevrilecek. Ama izlenen yol yanlış. Eksik evrakımız ve borcumuz yok. Konuyu yargıya taşıdık” dedi.

Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan defalarca randevu istemelerine rağmen sonuç elde edemediklerini öne süren STM Sistem Teleferik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yılmaz, yaşananların ardından Kemalpaşa’daki 250’ye yakın kişinin istihdam edildiği fabrikalarını Manisa’ya taşıma kararı aldıklarını dile getirdi. Yılmaz, “İzmir’de artık bu düşünce tarzı ile uğraşmamız anlamsız” dedi.

Daha kaç kişiyi İzmir’den kaçıracaksınız başkanım? Koskoca belediye ihale yapabiliyor mu? Bunun cevabını verebilir misiniz?

Büyük başkan, STM Teleferik firmasının açıklamalarından sonra ne cevap vermiş dersiniz?

Kocaoğlu, "Teminat mektubumuzu bize haber vermeden nakde çevirmeye kalkmakla firmamızı adeta linç etmek istediler" şeklinde iddialarda bulunan Yılmaz'ın açıklamaları karşısında hayrete düştüğünü söyledi. Kocaoğlu, teleferik tesisleri için en kısa sürede yeni ihaleye çıkacaklarını belirterek, "Hedefimiz bu tesislerin bir an önce tamamlanarak İzmirlilerin hizmetine açılması" dedi.

Sayın başkan hemşerileriniz de hayretler içerisinde beş yıldır bir teleferik ihalesi yapılamaz mı?

Bu açıklamaların ardından da büyük başkan “ ihaleye giren firmanın İzmirli olması ya da olmaması, yasalar karşısında sorumluluğumuzu ve uygulamamızı değiştirmez.”

Başkanım yasalar sorumluluklar demişken siz değil miydiniz yasaları hiçe sayarak MAFYAYA İHALE VERMEM diyen. O zaman Yasalar tatilde miydi?

Aziz Kocaoğlu: “İzmir Büyükşehir Belediyesi, duygularla değil yasalarla yönetiliyor. Sayın firma temsilcisini, iddialarını ispata davet ediyoruz. Hangi amaçla yaptığını bilemediğimiz haksız ve mesnetsiz suçlamalarını kabul etmemiz mümkün değil"

Hani bir laf vardır iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır...

Başkanım, bende sizi ispata davet ediyorum Av. Aydın Öncel Mafya mı?
Siz de tamamen duygusal olarak yönetmiyor musunuz belediyeyi? Yoksa yanılıyor muyum?

Beş yıldır kapalı duran teleferik yılda en az 300 bin kişiye hizmet veriyordu, hizmetin yanı sıra İzmir’in simgesiydi. Sayenizde unutuldu.
Orman Bölge Müdürlüğü’nden 40 yıl önce kiralamıştı. Beş yıl yapıldı yapılacak derken tahsis süresi de dolmak üzere.

İddialara göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptıkları yazışmada yeniden tahsis talebinde bulunmamış.

Bu iddialar doğru mu başkanım?
Böylesine önemli bir alanı kaybediyor muyuz?
Şimdi tahsis yerine kiralama mı yapıldı?
Yılda 250 Bin TL beş yıldır boşu boşuna mı ödeniyor? 1.250 bin TL sizce küçük bir rakam olabilir.

Kullanım hakkını bunca yıl elinde bulunduran aynı belediye, şimdi neden kiralamada sorun yaşıyor?

Tahsis sözleşme koşullarına aykırı mı hareket ettiniz?
Kısa dönem kiralanan bir yere bu yatırım yapılabilinir mi?
Tüm bu konuların detaylarını yakında sizlerle paylaşacağım.

Bu teleferik karmaşasında en önemli detaylardan biri de, STM Teleferik Montaj. Turizm ve İnşaat San. Tic. A.Ş nin Ankara 14. İdare Mahkemesinde Esas 2012/917 Yürütmeyi Durdurma almış. Ne zaman karar verilmiş? 02.08.2012 yani geçtiğimiz ayın ikisinde İBB nin avukatları bu kararı en kötü şartlarda Ağustos ayının sonunda aldı diyelim. Peki nasıl olurda yürütmeyi durdurma almış bir ihale kararı varken inatla 05.09.2012 Tarihinde teleferik ihalesinin 3. Ayağı yapılabilmektedir?

Bugün yapılan ihaleye STM yani yürütme durdurma kararı alan firma ihalenin ilk iki aşamasına katılmasına karşın son aşamasın da neden yoktular.

Ya şimdi ihaleyi yabancı bir firma alırsa ne olacak, Türkiye sınırları dışında da, ihale başarısızlığımız konuşulacak.

Şimdi Sayın Kocaoğlu ve pek değerli bürokratlarına soruyorum!

Mahkeme kararı elinize geldiği gün, neden ihaleyi iptal etmediniz?
Neden inatla bugün ihaleyi yaptınız?


SİZ KANUNLARIN ÜSTÜNDE MİSİNİZ?
Sadece sizler mi ADALET istiyorsunuz?


Çok sevdiğim bir özdeyişle bitirmek istiyorum...

Sen dağlara hükmediyorum sanırsın, bir de bakmışın ki uçurumun kenarındasın.

İŞTE MAHKEME KARARI...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder