21 Ağustos 2012 Salı

AKILLARA ZARAR İŞLER

Odabaşı’nın köşesine taşıdığı yazıyı okuyunca hayretler içerisinde kaldım.

“Biliyorsunuz Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte yürüttüğümüz projelerimiz oldu ve halen de olmaktadır. Ama Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'la asla.”


Eğer bu sözleri, Ertuğrul Günay söylemiş olsaydı, Aziz Başkan bildiğimiz, kanıksadığımız üslubunla cevap verirdi.

Oysa ki, Ertuğrul Günay, "Benim kimseyle kavga edecek zamanım yok" diyerek cevap vermiş, yakışanı budur.

Ardından da eklemiş, Bakan Günay, "Kocaoğlu iyi bir insandır ama biraz öfkelidir. Bu öfkesini sadece karşıt partilere yönelik değil zaman, zaman kendi partisine yönelik de abartılı olarak sergileyebiliyor"

Ben İzmir adına üzüldüm, çünkü Aziz Başkan, küfürlü ve öfkeli tavırlarıyla, İzmir tarihine geçecek. Hani zaman, zaman bir kişinin, adını hatırlayamazsınız da, hani çok delikanlı, ya da yakışıklı başkan vardı. Adı neydi diye, kıvranıp durursunuz ya, sizi hatırlatacak detaylarda, “ Hani partilisine, il başkanına, sendikacısına, küfür eden başkan vardı ya” dendiğinde, tamam, şimdi hatırladım, Aziz Başkan denilecek, neyse ki adınız hafızalardan silinse bile küfürleriniz, kavgalarınız hafızalardan silinmeyecek.
Bugün haber manşetlerine yansıyan, “Başkan'dan arazi isyanı: Fes giydirmeye çalışıyorlar!”

Halkapınar’da bulunan Metro AŞ’nin garaj olarak kullandığı toplam 40 bin metrekarelik arazinin 20 bin metrekarelik bölümünün hak sahibi SGK tarafından ihaleye çıkartılmasına çok sert tepki gösterdi.

Arazinin imar planlarında iş merkezi, konut alanı olmadığını ‘belediye hizmet alanı ve otopark’ olduğunu anlatan Kocaoğlu, “Böyle devlet, ülke yönetilmez. Böyle iş olmaz. Bu akıllara zarar iştir” Pardon başkanım, Üçkuyular’da kamulaştırılan alan, halkın kullanımı için Pazaryeri ve terminal garaj olarak kamulaştırılmamış mıydı satış kararını sessiz sedası izliyorsunuz?

Üçkuyular’da akıllara zarar işler olmuyor mu?


“Son günlerde kamu arazilerinin imara açılması, devlet kurumlarının yıllardır kullandığı dev arsaların yeşil alandan çıkartılıp ‘konut ve alışveriş merkezi’ olarak satışa çıkartılmasına direnen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu”

Pes vallahi pes, Allah aşkına Üçkuyular’daki alan Muz Cumhuriyeti'n de mi kalıyor?

Aziz Başkan "Bize fes giydirmeye çalışıyorlar. Anadolu'da bir laf var, devlet başa, ya kuzgun leşe, devleti devlet yapan, kurumlarının tarafsızlığıdır.”

Aynı tarafsızlığı Üçkuyular'da niye göstermezsiniz, ya da Giraud ailesinde ya da baş danışmanızın arazisinde, ya da Tansaşlar kamunun malı, yeşil alanlarda değil mi?

İzmir’de ne fesler giyildi, ne kavuklar takıldı, diye sormazlar mı?


Aziz Başkan hızını alamamış olacak ki “Böyle devlet yönetilmez. Böyle ülke yönetilmez. Böyle iş olmaz. Bu akıllara zarar iştir”

Bugün AKP’nin yaptığı en büyük iş kentlerin kamu arazilerinin satışından doğan parayı kullanmaktır. Bu parayı kullanırken de çeşitli projeleri geliştirmek adı altında kente ait olan, kamuya ait olan, çocukların oturacağı, halkın bayram kutlayacağı kamu alanlarını yok etmek üzerine kurmuştur. Biz kamu alanları yaratmak zorundayız.

Başkanım bu konuda size katılıyorum da bugün söylediğiniz sözleri niye dün uygulamadınız, diye size kimse bir şey sormuyor mu? Halkın nice nefes alan yerleri imara siz açmadınız mı?

Merak buyurmayınız yakında, Üçkuyular için, yetkili makamların soracak çok soruları olacak, son kararları bekliyorum, fes giyilemeyecek!

Foça’da gelişen hain saldırı içimi yaktı, haber programları dışında TV bile seyredemeyen ben, Egenin Sesi internet gazetesinde okuduğum haber karşısında şok oldum.

Terör konusuna da değinen Başkan Kocaoğlu, “Öyle bir yüksek sesle konuşmalıyız ki terörü lanetleyemeyenler siyasetin tozlu raflarında yok olsun. Ben sekiz yıldır birlik beraberlik, kardeşlik istiyorum. Çünkü buna ihtiyacımız var. Yeter ki biz ‘halkın yanındayız. Mağdurun, engellinin, gazinin, kader kurbanının, ezilen halkın yanındayız’ diyebilelim”

Bu ifadeleri kullanan, aynı başkan, ne yazık ki,
"İzmir Şehit Verdi Büyükşehir Konserden Vazgeçmedi"

Foça’da gerçekleşen hain saldırı sonrası başta İzmir olmak üzere tüm Türkiye yasa büründü. Şehit haberleri nedeniyle birçok etkinlik ertelenirken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 7 Haziran'da başlayan ücretsiz “çim konserleri” bugün de devam etti. Yansımalar isimli grubun konserini gerçekleştirdiği Tarihi Havagazı Fabrikası tıklım, tıklım doluydu. Ortamın oldukça yoğun olduğu konsere  katılım gösteren izleyiciler alkol alıp eğlenmeyi de ihmal etmedi. Konseri gören bazı vatandaşlar, şehit ve yaralılara saygının gereği olarak olayın tazeliği açısından en azından bugün konserlere ara verilmesi gerekirdi eleştirisinde bulundu.

Bu konseri nasıl iptal etmezsiniz! Sizin içiniz böylemi yandı? Pazar günkü mitingde nasıl, halkın yüzüne bakacaksınız?


Tansaş İzmir Fuarı'na ana sponsor olmuş. İmza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ” İzmir’den doğan büyüyen ve bir Türkiye markası haline gelen Tansaş’ın, Türkiye’nin ilk ve en önemli fuarına ana sponsor olmasının mutluluk verici” olduğunu belirtmiş.

Aziz Kocaoğlu, “Belediyemizin bağrından doğan ve birçok belediye başkanımızın emeğinin olduğu Tansaş’ın, Ege’de büyümesi, yaşaması tüm İzmirlileri memnun edecektir. Her İzmirlinin gönlünde oluğu gibi bizim de gönlümüze bir Tansaş var, Tansaş, 27 yıl önce İzmirlilerin gereksinmelerini karşılamak üzere doğdu.”

Evet Tansaş eskiden, belediyenin şirketi idi, o zamanlar yeşil alanlarda, kamuya ait alanlarda faaliyet göstermesi çok doğaldı, çünkü İzmir kazanıyordu, ya şimdi kim kazanıyor?

Yabancı sermaye, ve her nedense hala kamu alanlarında faaliyetlerini sürdürmekteler, bugün parayla alınamayacak yerlerde yabancı sermaye para kazanmaya devam ediyor. Elbet sponsor olacaklar, bedavaya yakın paralarla kamunun malının üzerinde faaliyet göstermiyorlar mı?

Bu konuda soruşturma raporları elbet en nihayetinde hazırlanacak, bir yılı aşkın süredir sabırla beklemekteyim.

Bunca zamandır yazıyorum, tüm usulsüzlüklerin üzerine elimden geldiğince gidiyorum ne yazık ki ben yazıyorum, meclis üyeleri, açılan ve açılacak, AVM lerde, dükkanları kapıyor, piyasayı yükseltiyorum. Ben yazdıkça millet ellerini ovuşturuyor.
Bir belediye, kadastral yolu olmayan yere asfalt dökebilir mi? Burası İzmir döker arkadaşlar, İzmir belediyesinin iftiharla sunduğu “ fayton sefası” istenilen nitelikte olamadı bu konunun tüm detayları yakında

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder