8 Ocak 2012 Pazar

Emeklinin Kartıyla, Uğraşmayın

EMEKLİNİN KARTIYLA UĞRAŞMAYIN!

Tüm Hemşerilerimizin Dikkatine
60 YAŞ KARTI
UYGULAMASI
Yasal Zorunluluktan Dolayı Kaldırılmıştır
Buna Göre
1 Şubat 2012 Tarihinden İtibaren 60 Yaş ve Üzeri Yolcularımız
Toplu Ulaşım Hizmetinden İndirimli veya Ücretsiz Olarak
YARARLANAMAYACAKTIR
Üzülerek Bilgilerinize Sunarız
İzmir Büyükşehir Belediyesi..,
İzmir Büyükşehir Belediyesi Vapur İskelerine büyük afişler hazırlayıp Kamuoyunun dikkatine  bir acele, sunmuş.  
Dürüst Başkan’ın 60 Yaş Kart konusunda yaptığı basın açıklaması, doğru mudur? Kamuoyuna dürüst mü davrandı? Rahmetli Priştina, döneminde başlatılan, bugüne kadar devam eden 60 Yaş Kart uygulamasında, Sayıştay Belediyenin basın bürosu aracılığıyla, yaptığı duyuruyu neden tekzip etti.
Aziz Başkan’ı, destekleyen medya hiç sorgulamadan bu haberi, kullanmadımı. Devletin mali yönden, denetimini yapan Sayıştay gibi, önemli bir kurumun zan altında kalmasına sizin açıklamalarınız neden olmadı mı?
Sayıştay’ın Tekzibi Aziz Kocaoğlu’nun kamuoyuna dürüst davranmadığının somut göstergesi değil midir? Şimdi soruyorum Rahmetli Piriştina bu Kartları yasalara aykırı olarak mı verdi? Yasalara aykırı ise, siz 2004 yılından 2011 yılına kadar niye uygulamaya devam ettiniz?
Yasalara aykırı olsaydı, İçişleri Bakanlığı Müfettişleri Sayıştay Denetcileri, ESHOT’U denetlerken, soruştururken, yaptıkları kontrollerde, bunu tespit edemezlermiydi? Yoksa siz Engelli Kartlarında olduğu gibi 60 Yaş Kartlarında da, kısıntıya gitmek yâda tamamen kaldırmak için, bir Ali Cengiz oyunumu düşünüyorsunuz.
Ankara ve İstanbul Belediyelerinde, yönetmelikler yıllardır aynı, oradaki vatandaşlar mağdur olmuyor da, siz Sayıştay Raporunda adı geçen “Kişiselleştirilmiş Toplu Ulaşım Kartları Yönetmeliği” ni yeniden hazırlama gereği duydunuz, bu yönetmelik sizin döneminizde kaç kere yeniden hazırlanıp meclisten geçirildi. Bunları Kamuoyu ile paylaşmanız sizin vicdani sorumluluğunuz gereğidir. Bu cevabı bekliyoruz.
Yoksa yine BİLMİYORUM mu diyeceksiniz?
Sağlıkla Kalın
Çürük Elmacı Nivent Kurtuluş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder