6 Ocak 2012 Cuma

O BİLMİYOR, BU BİLMİYOR, KİM BİLİYOR


O BİLMİYOR, BU BİLMİYOR, KİM BİLİYOR?
KOM’ dan ve Özel Yetkili Savcılıktan, Duraklarla ilgili giden yazıyla, nerelere ne amaçla hangi gerekçelerle Durak konulduğunu ve farklı yerlere konan, Durakların gerekçelerinin istendiğini, Eshot’ta bu konuda hummalı bir çalışma, yapıldığını biliyorum. Zeliha Gül ŞENER’in, aynı Aziz Başkan gibi, bu işi İbrahim YETMEN ve Ekibi yaptı, diye cezaevinden mesaj gönderdiği,  Eshot’ta yaygın bir söylenti dalga,dalga yayılmakta.umarım bu iddialar doğru değildir.
Zeliha Gül ŞENER,  Aziz KOCAOĞLU gibi, BİLMİYORUM MU diyecek.
Konuştuğum ESHOT Çalışanları bize ne talimat verildiyse, onu yerine getirdik. Durak sayısınıda 750 Durak olduğunu encümen kararından sonra öğrendik demekteler.
Yapı Tesisleri Daire Başkanlığı Genel Müdürlük Makamına 29 Aralık 2009 Tarihli yazı yazıyor, Genel Müdür, 28 Aralık 2009 Tarihinde Encümene havale edilmiş, birgün önce, iddiaları ve belgeleriyle tarafıma geldi.
Durak alımı esnasında 750 rakamını kim belirledi? 750 Durak sayısının ihtiyacın çok üzerinde olduğu, bilgisi idarecilere verilmiş olmasına karşın 750 Durakta neden ısrar edilmiş?
Israrla ihtiyaç fazlası alınan 750 Durak için yer bulunamadığından mı, daha önce bir, adet Durak bulunan yerlere duraklar çift olarak konulmuş.
Son iki yılda durak noktaları ve hat uzunlukları arttımı? Arttı ise, bu duraklar Merkez Bölgeleri yerine buralara niye konulmamış?
Yapılan aktin niteliği  Yap İşlet Devret sözleşmesi olup salt KİRA sözleşmesi değil iken, İBB Meclisi yeni Durak yerleri ile ilgili bir ihale yapma yetkisi vermiş olduğu halde, uygulama böyle olmamıştır. ESKİ DURAK YERLERİNE YENİ DURAKLAR KONMUŞTUR:
Hem ihale dökümanı ile, meclis kararı, arasında uyarklık bulunmamakta, hem de, yapılan uygulamalarla ihale dökümanı arasında uyarlılık bulunmamaktadır.
Aziz KOCAOĞLU 7,5 yıldır Belediyeyi yönetiyor ama Savcılıkta 20 tane soruya bilmiyorum cevabı veriyor. Anlaşılan Cumartesi ve Pazar kendisini çalıştıran hukukcular bu yönde tavsiyede bulunmuşlar.
Şimdi,  Zeliha Gül Şener aynı yolumu seçmiş.
Ha bu arada taksiye bindi, tek başına gitti diye KOCAOĞLU’nun yakınları, yandaşları öğlene kadar ne kahraman başkan ne cesur adam, diye etrafa hava atıyorlardı. Ancak herkes bilsin ki savcılık bir hafta öncesinden, KOCAOĞLU’nun, adliyeye ifade vermek için davet etmişti. Hafta sonunda, KOCAOĞLU bütün avukatları ile birlikte soru, cevap sorulabilecek, sorular üstüne çalışmış. Bana gelen bilgiler böyle, doğru değilse eğer mutlaka bir düzeltme yollayacaklardır. Buradan bu düzeltme yazısını keyifle yayınlarım.
Duraklar için ihaleye çıkılırken Zeliha Gül ŞENER, Kocaoğlu’ndan yazılı onay almadı mı? Böylesi önemli bir konuda daha önce bir takım medyada yer alan meclis kararından Kocaoğlu’nun haberi yok mu? Yapılan ihaleyi onaylarken Kocaoğlu yâda vekili hangisi onayladıysa genel müdüre bir telefon açıp bilgi almadı mı? Bu konudaki merakımı giderirlerse çok mutlu olurum.Kim veriyor bu talimatları, Aziz Başkan bilmiyorsa gölge adam kimdir,  Bunu düşünmekten uykularım kaçıyor.

Sağlıkla Kalın
Çürük Elmacı Nivent Kurtuluş
curukelmalar@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder