15 Ocak 2012 Pazar

İZMİR BUNU HAK ETMİYOR!
En pahalı kaldırım taşı olma sebebiyle tarihe geçen 16 milyon Türk Lirası eski parayla 16 trilyon cuk kaldırım taşı bitemedi, neden acaba? Bu döşenen kaldırım taşı gidiş 6 km dönüş altı kilometre toplam 12 km lik taş. Kısaca 1 kilometresini 1.358.00 Türk Lirasına döşeniyor vay anam vay. Aşağı yukarı, bir kilometresi,1250 adımcık yol neden bitmez ki.   
İzka İnşaat’ın sahibi Azad Yeşil’de  “Kaldırım inşaat sözleşme süresinin, malzeme değişikliği sebebiyle değiştiğini, inşaatın ne zaman biteceğini belediyenin bileceğini, kendisinin bilgisinin olmadığını” söylemiş de peki hangi malzeme değişiyor? Yoksa granit olmuyor mu? Bak şimdi içime bir kurtçuk düştü. Pardon bu taşı siz döşemiyor musunuz siz bilmezseniz kim bilecek.  
İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise İnönü Caddesi kaldırım imalatlarının beğenilmemesi nedeniyle iş teslim tarihi 90 gün uzatılarak ek süre verildiği kaydetti.
Peki, işin başında yüklenici firmaya para öderken İBB nin kontrolleri kontrol etmedi de iş süresi bitince mi beğenmediklerini söyledi. Madem kontrollere çıktınız, bu bölgeden çıkan molozların İZBETON FİŞİ ile Gökdere Döküm Alanına döküldüğü iddialarını da bir araştırsanız diyorum.
Esnaf ise sesten tozdan dışarı çıkamadık, duraklara bile giremez olduklarını dile getiriyor. En ilginç söz ise vatandaştan geliyor, Aslında bu kaldırımcılar metroya göre daha iyi. Bozuyorlar, yapıyorlar. Metrocular bozuyor ama yapmıyorlar.
Kısaca bu çile elbet bir gün bitecek, ama kaç esnaf, battıktan sonra, kaç kol, bacak kırıldıktan sonra,
İzka İnşaat’ın sahibi beni mahkemeye verdi ve kaybetti, bu konunun tüm detaylarını sizlerle paylaşacağım yakında. Peki, İzmirliler kimi yâda kimleri mahkemeye verecek insanca işlerine gidebilmek için kaldırımlarında yürüyememenin faturasını kime kesecekler.
Vapur ihalesi için gazeteciler, konunun muhatabı olan kurumlar, milletvekilleri adeta kazan kaldırdılar, olmaz dediler, adrese teslim dediler, İzmir’in parası yurt dışına kaçmasın dediler, kim dinledi yine bildiğini okudu, Sayın Büyük Başkan bu ihale olacak dedi ve ihale oldu da, ne oldu, Hüsran Oldu. Tüm denilenler harfiyen çıktı.
Kaybeden kim oldu İZMİR oldu. Hani Yeni Gemilerimiz YALAN'MI oldu.
Hollanda’dan at aldık dendi, alınan atlar İstanbul’dan alındı çıktı. Bu çakma atlara ne oldu UYUZ EŞEĞE DÖNDÜ, bunu ben söylemiyorum Büyük Başkan diyor.Halen bu Uyuz Atları Beslemiyormuyuz?
Hatay istasyonu 29 Ekim’de açılacak dedi, Büyük Başkan, ne oldu Elektrik Kabloları çalındı, yine açılış Yalan oldu.
TANSAŞLAR Kamu'ya ait alanların ÖZEL SEKTÖRDEN bir an önce el çekilerek gerçek sahibi olan Kamu'ya Terk Edilmeli dedim, halen incelemede elbet sonuç çıkacak beklemedeyim, sizlerle paylaşacağım sonucunu.
Optimum Alışveriş Merkezi için İçişleri Bakanlığı Soruşturma izni verdi, ama inşaat devam Peki neden soruşturma açıldı? Onca ifade onca kırtasiye neden yapıldı? Madem uygundu da neden mühürlendi? Bu konunun,  detayları da yakında.
Dere Beton’a Yıkım kararı çıktı, Bornova Belediyesi yıkım işlerini başlatacakken İzmir Büyükşehir Belediyesi, yetkiyi aldı sonuç ne oldu. Kocaman bir hiç. Bu konunun da detayları encümen kararlarıyla sizlerle paylaşacağım.
Aziz Başkan İzmir’in çöp sorunu var bunu halletmeliyim diyor, peki Bayraklı Merkezde Adliyeye 200 metre mesafedeki KUMTAŞ ATIK TOPLAMA adı altıdaki mühürlü yeri, nasıl görmezden gelebiliyor. Üzerindeki sorumluluğu nasıl olurda Bayraklı Belediyesine atabiliyor. Bilmezler mi, görmezler mi burası vatandaş için tehlike arz ediyor, yıkıldı yıkılacak. Hadi yıkılmadı EXPOYA bu çirkin görüntülerle mi katılacağız. Sahi EXPO için ne yapıyoruz bir bilen var mı?    
Çöp alanı olarak seçtiğiniz, Menderes İlçesi, tarım alanları, Uzundere’de jeolojik açıdan sorunlu olan yerleri imara açacağınıza bu alanda çöpü düşünseniz diyorum. Biliyorum bu düşünceme şiddetle karşı çıkacak kişiler var parsel, parsel kapatılıp imar beklenen bu bölgeler olur mu hiç canım benimkisi de laf işte.
Yeni Benzin istasyonu ruhsatları verilmiş, yakında tüm detayları ile birlikte.
Sağlıkla Kalın
Çürük Elmacı Nivent Kurtuluş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder