29 Ocak 2012 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Masa Üstü Film Hikâyesi - 2
Masa üstü filmine devam etmeden önce önümüzdeki günlerde yapılacak iki ihaleden söz etmek istiyorum.

Bugün yapılan, 23.01.2012 Çiçek ve Sahne Süsleme Organizasyon Hizmeti Alımı işi ihale edildi, İhale türü, Hizmet Alımı. Bana e-mail atan okuyucularım umarım yanılmış olurlar da, Çağlar Çiçekçilik'te her zamanki gibi kalmaz, takipteyim sonucu buradan hep birlikte öğreneceğiz.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Haftası Etkinliği İçin Tiyatro Gösterim Hizmeti Alımı işi ihale edilecek,  25 Ocak 2012 Çarşamba ( 2 Gün Sonra Yapılacak ) İhale türü, Doğrudan Temin olacakmış bakalım bu tiyatro işini kim alacak. Bana gelen iddialara bakılacak olursa, yine AYSA ORGANİZASYON alacakmış. Geçen sene de ondan evvel ki sene de aynı firma almış. Aysa Organizasyon'un sahibi, Alaattin ERASLAN’ın İzmir Belediyesine yapılan operasyon sonrası tutuklandı, şu an cezaevinde. İhale sonucunu sizlerle elbet paylaşacağım.

Bir başka çiçek alımı daha var. İki gün arayla yapılan ihaleye bir anlam veremedim ama izleyip göreceğiz, her halde bu iş daha küçük boyutta olacak ki, şartname bedelsiz alınıyor. Çiçek ve Sahne Süsleme Hizmeti Alımı ( 2125 Adet )  25 Ocak 2012 Çarşamba ( 2 Gün Sonra Yapılacak ) Hizmet alımı şekliyle değil, Doğrudan Temin olarak yapılacakmış.
Bu kadar bilgilendirmeden sonra biz yazımızın ikinci bölümüne devam edelim.


… Firma yetkilisinin “Cumayı da kaçırır mıyız acaba hani Salı günü hala bir işler olmazsa bir nisan diye açıldı çünkü şey” dediği, Bürokratın, “yok olur olur” dediği,….Firma yetkilisinin “BİR DAHA KAÇMASIN BİR SONRAKI CUMAYA, O YÜZDEN BİZ FİLMİMİZİDE YAPTIRDIK BUGÜNDE BİZE GÖSTERECEKLER SİNEMA VERSİYONU ÖYLE BAKILMASI GEREKİYOR, BUGÜN ÜÇTE, HAZIRDA BEKLİYORUZ YANİ KOPYALARINI ÇOĞALTIYORUZ, Bİ TEK İŞTE SALI GÜNÜ İHALEMİZ VAR”

Sakın yanlış anlamayın kalbinizi çürütmeyin, bakın ihale için canhıraş nasıl çalışmaktalar, ihaleyi yetiştiremedik, diye nasıl üzülüyorlar...!


“İHALE FİLM GÖSTERİMİNDE TEKLİF MEKLİF ORDA BİR EKSİKLERİMİZ YOK DEMİ” diye sorduğu, … “HAYIR HAYIR HİÇ BİR PROBLEM YOK” diyerek teklif verecek diğer iki firmanın vereceği teklifi ayarladığını belirttiği...

Aman tanrım, bu nasıl bir ihale, her detay düşünülmüş...

X Bayan .. Bey geldi Cuma günü, onla da konuştuk Başkanın kafasındaki önerebileceği …. Şirket üzerinden falan da verebileceğini falan söyledi,

Bak, bak yine dürüst başkanımıza iftira ediyorlar, yazıktır, günahtır. Başkan bir şey bilmiyor ki...!


Üst düzey yöneticimiz, firmaya ihale tarihini baştan nasıl yazıldığını anlatıyor,” Şimdi şöyle tabi bunun bütününün ihaleye girmesi demek hem zaman alıyor hem … yaratıyor. Bunun için biz bunu , bizim çeşitli bütçelerimiz var, bizim sistem öyle daire başkanlıklarının kendi bütçeleri var, onları kendileri yönetiyor bi kısmını.Bu kalemleri ihalesiz, yani serbest şeklide ya 22/B dediğimiz, 38 artı KDV, lik bir limitimiz var, üçte iki onu ayarlamak daha kolay oluyor, ama ondada ilana çıkıyor ya, bazı guruplar, … sınırı, bu sınırlarda biz bu işi koordine etmemiz lazım, özeti bu.

Canım ne güzel özetlemiş, başkan da demiyor mu “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ne kadar dürüst, ne kadar erdemli çalıştığını...”

Yüklenici firma ta İstanbul’lardan geliyor; yol, su, elektrik masrafları olacak elbet buna ne çözüm bulmuşlar dersiniz, devam ediyoruz...

Üst düzey bürokrat, hemen anlamış sorunu, “Tabi yol deyince, çekim ekibinin yol masrafı değil mi O masrafları dikkate alarak bu iki yüz'ün içine giydirsek…..

Ya siz bu giydirmeleri adet haline getirdiniz, her şeyi giydirmişiniz...!


Aman canım üşümesinler ne var bunda canım kış kıyamette kalbim fesat işte...!

Oysaki Evrensel Ahlak Kurallarına UYGUN...!

Bu arada sohbet ve giydirmeler planlanırken bir yandan da, daha ihalesi yapılmamış, filmi izlemekteler...

Üst düzey bürokratlardan biri, üç teklif vermek zorundasınız unutmayın, 21 F ile çözülecek...

Firma yetkilisi: “ %50 si avans olacak ” bürokrat “ bir taneyi peşin öderiz, avans demicez çünkü avans ..yani biz kamu kurumu olduğumuz için ciddi mevzuat var bizde avans meclise geldiği zaman kararı…avans verdiğimiz zaman teminat mektubu bankadan vermemiz gerekiyor ya o kadar çok işi var ki...

Bürokrat: “ Biz hemen başkanımızla, bugün görüşürüz, alırız zaten….. siz burada mısınız bugün, başlıya bilir misiniz?"

Firma yetkilisi: “Uçağımız beşte, bürokrat dokuzda uçsanız, bize zaman bırakırsınız ki her şeyi yüz yüze çözelim, yani bunları telefonda konuşmayalım olur mu?”

Bilmezler ki o sırada kayıtdalar...!

Hakikaten tarih yazacak bunları, siz hiç merak etmeyin sevgili başkanım...

İki bürokrat aralarında konuşuyor... Şimdi biz bunu 21 F yapabiliriz, problem yok ama ben yine de bir firmayla konuşacağım borç morç varsa tüm emeğimiz boşa çıkar...

Aman Tanrım bu nasıl canhıraş bir çalışma gözlerim yaşardı...

Bilin bakalım ihaleyi kitabına uydurmak için diğer iki firma kim?


“Bi bunu çağırırız diyoruz, bi de SOLFEJ’ i çağırırız, en yani güvenilir. Solfejin bi firması daha vardı ya nedir o… (Esson Kültür) Üçünü çağırırız, bunda bırakırız diye düşünüyorum.

İzmir Belediyesi'nin “Kadrolu Organizatörü SOLFEJ” meğer yan şirketi ile ihalelerde 2 ve 3 olurlarmış...

Dahiyane...!

Suç da yok çete de yok tamamen İFTİRA...!

Yine bürokratlar panik halde aralarında konuşuyor, ihale yetkilisinin sorunları hakkında, “adli sicil kaydı konusunda sıkıntı yaşayabilirim alma konusunda diyor bi de teminat konusunda sıkıntı yaşayabilirim diyor sure alabilir diyor Bir hafta içinde bu belgeleri halledemem diyor.Bunun üzerine strese giren bürokratlar,iki hafta sonra film gösterime girecek,

Birde çalışmaz derler büyükşehir için nasıl da, çare üretmek için, stres yapmışlar...

Kısa bir paniklemenin, ardından bürokratlar konuşmaya devam etmişler, 21/F yapmayı planlıyoruz ama 22/B nin o temsil töreni de kararlarına bakıyoruz emin olmak istiyoruz kanunda var onun yeri ama hani hiç yapmadık ya bişey yapmakta istemiyorum emin olmadan yapmıcaz 90 ın üstüne bu rakamları koyup teklif verecek peki iki tane diğer teklif ne yapacaz dedi, siz dedim o kısmına karışmayın onu biz halledeceğiz dedik maestroyla, solfej ile diğer firmayı çağıracağız.

Canım nasıl da yüklenici firma için heder olmuşlar bak, şimdi içim parçalandı...

Rüşvet bunun neresinde, adam mı kayırmışlar, yok canım ihaleden bihaber yüklenici firma için bir çalışmışlar bir çalışmışlar, pir çalışmışlar büyük erdem göstermişler.

Yine iki üst bürokrat aralarında; “ Tabi çok şeyler var reklamlar meklamlar, …. aldık başımızı gidiyoruz. ….. atıyoruz imzaları yani ……. yani ben biraz hassas olmanızı istiyorum, yani şeye kapılmayın bu göreve geldik mecburuz kapılmayın...”

Bir an anlar gibi olmuşlar , sonra durmak yok yola devam düsturunu benimsemişler...

Yine bürokratlar aralarında konuşuyor, “DOSYA HAZIR, ADAMLA KONUŞTUK ADAM YALNIZ İHALE İLE İLGİLİ HİÇ BİR ŞEY BİLMİYOR HA İHALEYE KATILDIM MATILDIM DİYOR”
…..“EYVAH EYVAH”
……“İstanbul’dan gelecek, bir şey eksik olsa boşuna yapmış olacaz yani...”

Bak görüyor musunuz birkaç sayfalık ihale kanununu öğretememişiniz, nasıl kitap yazacak bu belediye birkaç sayfayı öğretemiyorken...

Bu arada ihale koşullarını bir türlü öğrenemeyen firma yetkilisi, bürokratı arayıp, “Bugün bir havale aldık sizden teşekkür ederiz, kısmen yatırılmış onunla ilgili bi biliginiz varmı acaba?”

Kim cebine para indirmiş, kim yakınına iş vermiş, biz işi bilmeyenlere, bile kurs veriyoruz, tamamen İftira, SİYASİ...!

Raporlara geçen kanaat ise, firma yetkilisini, bürokratların, yönlendirdiği ve aynı zamanda ihaleye katılacak diğer firmalarla da sorun olmaması için görüştüğü, önceden yapılan işin daha sonradan ihaleye dönüştürülerek ihaleye fesat karıştırdığı tespit edilmiştir.

Kim söylüyor?

Devletin görevli memurları...

Bunlar kurt sürüsü gibi daldılar, dünün çocukları, bize İftira atıyorlar, tamamen siyasi,

Bizim Başkanımız dürüst...!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder