10 Şubat 2012 Cuma

Fuar Masalları




Aziz Kocaoğlu'nun kendi sesinden Fuarcılık Masalları
“Fuarcılığı Önemsiyoruz” bu sözler Aziz KOCAOĞLU’NA ait...

Sayın Kocaoğlu, ne kadar önemsediğiniz konusunda bir araştırma yaptım:

Tarih: 24 Mart 2006 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Aziz KOCAOĞLU “Gelecek yıl MARBLE Fuarı, yeni fuar alanında yapılır” diye konuştu.

Mermer fuarı 2007 yılında yeni fuar alanımızda yapılabilir. Eğer biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yeni fuar alanı ile ilgili ihaleye çıkarsak, ihale mevzuatı gereği yeni fuar alanı ancak 2008 yılındaki Mermer Fuarı’na yetişir.”

2008 yılına yetişmedi, be başkanım...

Aşağıdaki fotoğraf kaç yılında nerede çekildi merak edenler 2008 Yılında Çeşme Ilıca otelde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makine Üreticileri Birliği (TÜMMER) Başkanı Selahattin Onur ve mermer sektörünün önde gelen isimlerinin katılımıyla bir basın toplantısı gerçekleştirildi.



Bu toplantıda Aziz KOCAOĞLU ne sözleri vermiş bir hatırlayalım:

Çeşme Ilıca Otel'de yapılan toplantıda konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, yeni fuar ve kongre merkezinin Türk mermer sektörüne büyük ivme getireceğini ve yeni açılımlar sağlayacağını söyledi. 2008 Fuarı Danışma Kurulu toplantısını yaptıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çok verimli bir hafta sonu geçirdiklerini, mermer sektörünün sorunlarından, 26-29 Mart 2008 tarihlerinde yapılacak MARBLE Fuarı ve yeni fuar alanına kadar pek çok konuda görüş alışverişinde bulunduklarını açıkladı.

Bu görüş alışverişleri ne zaman bitecek be başkanım?

Fuar alanı ile ilgili çalışmalarda son noktaya gelindiğini belirten Başkan Kocaoğlu, "Problemler bitti. Fizibilite çalışmaları, tamamlanmak üzere. Şirket ana sözleşmesi taslak olarak tamamlandı mimar arayışlarımız sürüyor" dedi.

Güzel İzmir’imizde o kadar çok seçkin mimarımız var ki ,aramaya gerek yok.

Şu anda inşaata başlayacak noktaya, son noktaya geldik. Yaklaşık 2,5 senelik bir emek var.

Biz de Gaziemir'deki alanı, 2009 yılında yapılacak MARBLE Fuarı'na yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

2009 açılışında ise:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Marble Fuarı'nın bu alanda dünyanın ikinci büyük fuarı olduğunu ancak birinci olmamak için hiçbir nedenin bulunmadığını söyledi.

Bu konudaki en büyük sıkıntının yer sorunu olduğunu dile getiren Kocaoğlu, bu sorunu çözmek için hazırlanan proje hakkında bilgi verdi.
Başkan geçen sene tek sıkıntınız mimardı, şimdi ise yer sorunumu çıktı...


Vahlarla, Ahlarla geçti heba oldu yıllarımız...

02.02.2010-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye olarak mermer fuarının düzenlendiği Kültürpark'taki uluslararası ihtisas fuar alanını büyütemediklerini belirterek, kamu özel sektör ortaklığını da beceremediklerini ve havlu attıklarını söyledi.

''Önemli değil ama zaman kaybettik. Şimdi bu fuar alanının projelerini yapıyoruz. İzmir mermer fuarını dünyanın 1 numaralı fuarı haline getirecek, kenti fuarcılık sektöründe büyütecek bir fuar merkezi için proje hazırladık. Finansla ilgili bir problemimiz yok. Bugünkü hollerimizi restore ederek Türkiye'nin en büyük en büyük kongre merkezi haline getireceğiz.

En azından bu sene havlu attığınızı kabul etmişiniz bu da bir ilerlemedir,


Yıl 2011



Aziz Kocaoğlu, Gaziemir'de yapılması planlanan yeni fuar alanıyla ilgili nisan ayı içinde ihaleye çıkılacağını, Ağustos ya da Eylül aylarında temel atmayı düşündüklerini belirtti. Gaziemir'deki fuar alanının inşaatıyla birlikte Kültür Park'taki mevcut fuar hollerinin de restore edileceğini ve kongre merkezine dönüştürüleceğini ifade eden Kocaoğlu, bu alanı Türkiye'nin en büyük kongre merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Benim bildiğim Nisan ayında ihale yapılmadı...

Ağustos ayında temel atılmadı...

Dolayısıyla Türkiye’nin en büyük Kongre Merkezi haline de gelemedik.
Yıl 2012 bir ay sonra yine MARBLE Fuarı açılıyor, bu kez meydanlarda ne diyeceksiniz?


“ÖZÜR DİLEYİN DAHA ÇOK YÜCELİN” Bunu ben söylemiyorum bu sözü siz söylediniz, bence çok doğru söylediniz, özür dileyin ben bu işi yapamadım deyin kurtulun!

Başkan Kocaoğlu, ilginç bir teklifte daha bulundu. Başkan Kocaoğlu, “Ben bu arkadaşların yerinde olsam. Herkes hata yapabilir. Her şeyine baktık. Bu belediyede rüşvet yok, iltimas yok, hırsızlık yok, zenginleşme yok. Yok yok yok. Kardeşim biz hata yapmışız özür diyoruz. Bu kadro ile bu belediye çalışsın. İzmirliye hizmet etsin’ dersiniz. Bugünkü düştüğünüz durumu, hatayı tamir edersiniz. Elinizde böyle kocaman, erdemli, insana yakışan fırsat var. Bu fırsatı kullanmanız gerekir. Hatadan dönmek, özür, af dilemek erdemdir.

‘Ben hata yaptım’ diyebilmek erdemdir. Derken, alıştırmamı yapıyorsunuz?

2012 yılında MARBLE FUAR açılışında hemşerilerim ben hata yaptım hatadan dönmek özür dilemek erdemdir mi diyeceksiniz? Çok merak ediyorum. İzmirliye yapılan hizmette yok...

Gelecek yazımda açmayı planladığınız HUZUR VADİSİ PROJESİNİ bir açalım diyorum, tabi ki, uygun görürseniz...!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder