8 Şubat 2012 Çarşamba

KOCAOĞLU'NUN BAŞDANIŞMA'ININ KIYAK PLANI YARGILANIYOR


Aziz Kocaoğlu'nun kıyak planı yargılanıyor...
İzmir Adliyesi'ne birer ikişer meclis üyeleri, belediye başkanları ifade vermeye gidiyorlarmış, aman panik yapmayın operasyon neticesinde ifade vermiyorlar, hani başkanın baş danışmanı Bilgin Erünal’ın KIYAK PLANI diye anılan alışveriş merkezi planı niye yargıya taşınmıştı bir hatırlayalım isterseniz.

Bu kıyak planın şikâyet dilekçesine ne yazıldı da soruşturma izni verildi?


İzmir Valiliği Mahalli İdareler il Müdürlüğüne 18 Temmuz 2010 tarihinde verilen dilekçede; imar planlarında kişilere öncelikli, ayrıcalıklı, taraflı ve eşitlik ilkelerine aykırı hareket edildiği iddiası ile verilen dilekçenin, incelenmesi sonucunda bu plan için el kaldıran olur veren meclis üyeleri birer, ikişer adliye yollarına düştüler.

Verilen dilekçede yer alan cümleler ise bir o kadar düşündürücüdür, “ Esasen anlaşılamayan şudur ki, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz KOCAOĞLU’nun baş danışmanı kadrosunda görevlendirdiği ve aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 2002 – 2009 yılları arasında meclis üyeliği yapan ve dört yıl İmar Komisyon Başkanlığı yürüten, yetkili ve etkin kişi olan Sayın Bilgin ERÜNAL bahse konu rantabl taşınmazın %10 luk hisse oranı ile söz konusu kişilerle malik ortağı olmasıdır.

Acaba basında ve kamuoyunda söylenildiği gibi bu hisse oranı ,ETKİN ve YETKİN olan bu şahsın (Bilgin Erünal) taşınmaz üzerine vaatlerine karşılık aldığı komisyon bedeli midir?

Söz konusu parselin konut alanından” Metropoliten Aktivite Merkezi “ olarak dönüştürülmesi yönünde yapılan plan değişikliği, bu üç kişinin talebiyle meclis gündemine getirilmiştir. 09.06.2008 tarihinde meclis gündeminde yerini alan talep, Sayın Bilgin ERÜNAL’IN başkanlığını yaptığı imar komisyonuna sevk edilmiş ve komisyondan olumlu rapor ile meclise sunulmuştur.

Bizleri asıl şaşırtan önemli hususlardan biri ise, 1/5000 ölçekli planda yapılan değişiklik talebinin sadece söz konusu bu parsele yönelik olması ve üst ölçekli planlarda sadece bir parsele yönelik değişiklik yapılmaması gerektiğini savunan Sayın Aziz KOCAOĞLU’DAN icazet alınarak , imar komisyonundan böylesine marjinal ve plan ilke ve esaslarını bozan bir değişiklik talebinin olumlu karar ile geçmesidir.

Söz konusu plan değişikliği talebi 3194 sayılı kanun ve plan yapımına ait esaslara dair yönetmelik kapsamında mevzuata uygun olduğu kabulüyle onaylanmış olsa da, bu plan değişikliğinin anılan parsele ve maliklerine rant artışı sağlayacağı tartışılmaz bir gerçektir.
Neden vatandaşın plan değişikliği ilçelerden geldiğinde İBB Başkanı meclis gündeme alma süresini sonuna kadar bekletiyorken ( 3 aylık süreci ) de bu planda aynı ay gündeme alınıyor ve akabinde onaylanıyor?

Gerçek şudur ki, bir konu soruşturulduğunda mevzuatlar önünde yasal bulunabilinir ancak kimi zaman meşru olmaz. Hukuk önünde etik ve ilkesel kurallar ile kamu zararı/yararı açısından da değerlendirilir.
Sonuç; Pek çok soruya maruz kalan, Eşitsizlik ve Çıkarı yöneten bir plan değişikliğine onay veren, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU, ve ilgili Meclis Üyeleri ile birlikte, Başkan Danışmanı Bilgin ERÜNAL hakkında gerekli kavuşturmanın yapılarak eylemlerine uyan TCK hükümlerince cezalandırılması için haklarında kamu davası açılmasını arz ederim. Diye biten suç duyurusu nereden mi biliyorum çünkü suç duyurusunu ben yapmıştım..

Şimdi ise bu yargıya taşınan plan için tekrar hummalı bir çalışma içine girilmiş midir diye düşünmeden de edemiyorum. Gerçi parsel numaraları bende mevcut meclis gündemini yakinen takip ediyorum, gündeme girdiği an o zaman tekrar inceleriz efendim.

Korkarım operasyonlardan evvel İmar Planları Aziz Başkanı zorluyacağa benziyor. Soruşturma açılan birçok plan var sırasıyla gündeme gelecek.

Yeni planlanan yerlerin incelenmesi derken zorlu günler pek yakına benziyor. Yanılmıyorsam bir kooperatiften erteleme cezası var üzerine bir imar konusundan ceza alındığında ne olur dersiniz?

Giraud Ailesi'nin planı da yargıda bu plan ne aşamada acaba?







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder