1 Şubat 2012 Çarşamba

Ertuğrul Günay'a sorulmayan zor sorularım

Ertuğrul Günay'a İzmir'in zor sorularını soruyorum...
Bugün ele alacağımı konuyu Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay’ın dikkatine diye başlamak istiyorum. Bugüne kadar defalarca İzmir'e geldiniz, onlarca açılışta, sizi gördük, peki bunca geliş gidişinizde " Yahu bu İzmir’in bir teleferiği vardı niye çalışmaz" diye, sormadınız?

Aslında haklısınız siz İzmirli değilsiniz ki, bir kere bile teleferiğe binmediniz, nereden bileceksiniz İzmirlinin bir teleferik zevki olduğunu...!

Ya İzmirliyim diyen diğer AKP, CHP, Milletvekillerine ne demeli? Hepsi ayrı bir dert içerisinde bizler için mi yoksa kendileri için mi koşturmaktalar bilinmez...
Ama hepsinin koltuğunun altında bir dosya, koşturmaktan yorgun düşmüş görünmez kahramanlar gibiler!


Ben kısa bir araştırma yaptım İzmir’in unutulmuş, Teleferiği için...
26.12. 2008 yılında Hasan Tahsin, kaleme almış “Balçova Teleferik tesislerinin bir yıldan fazla süredir çalışmaması çoğumuzun dikkatinden kaçtı ne yazık ki ne bir parti üyesi, ne bakan, ne milletvekili kimsenin ilgisini çekmedi teleferik” diye kaleme almış.

Yıl 2008...

Ardından 2009 yılında Sevgili,Ahmet Yazıcıoğlu “Çalışması tehlikeli ve sakıncalıdır raporu üzerine 5 Kasım 2007’den itibaren durdurulan Balçova Teleferiğininyenileme çalışmaları bir türlü ihale edilemiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi her ihaleyi neden eline yüzüne bulaştırıyor?” diye kaleme aldığı yazısı aslında birçok gerçeği gün yüzüne çıkartıyor.

5.12.2009 Yeni Asır, Ertan Gürcaner “ 40 günlük ihale ilanının ardından Ocak ayında yeni ihale yapılacak. En geç Şubat yada Mart ayında yeni ihale yapılacak” diye Büyükşehir’in görüşlerini kaleme almış...

11.Şubat.2010 yine sevgili Ahmet Yazıcıoğlu, “ İzmir Büyükşehir Belediyesi Balçova’nın mevcut teleferiğin yerine 7 milyon lira harcayarak AB standartlarına uygun yepyeni bir tesis yapacakmış, bunun ihalesi de 16 Şubat 2010”. Diye giden köşe yazısının en ilginç bölümü ise, “Haydi yapın da görelim, yanlış anlaşılmasın Bravo Kocaoğlu diye alkışlamak istiyorum” da demiş.

12 Ocak 2011 Yeni Asır Ertan Gürcaner “ Teleferik tesisleri ile ilgili ihale sonuçlandı, Şubat’ta sözleşme imzalanacağı belirtildi. 360 günde tamamlanacağı açıklandı...”

16 Mart 2011 Yeni Asır Gazetesi ilk sayfadan kalın puntolarla, Teleferik başka bahara kaldı, başlığı ile İzmirlilere kara haberi vermiş...!

19 Aralık 2012 yılında yeni ihale yapıldı, yapılmasına da , hala sözleşme yapılmamış, bu konu hakkında ihaleyi kazanan firmayla görüşmek istedim ancak bu konuda görüş bildirmediler.

Bir ihale bittiğinde 3-4 günlük inceleme süresi vardır...
Kesinleşen ihale sonucu katılan diğer firmalara tebliğ edilir. Aradan yaklaşık 37 gün geçti ama hala ortada bir sözleşme yok...
Sayın Kocaoğlu 37 gündür hala bir sözleşme yapamadınız mı?


Benim asıl merak ettiğim konu ilk ihale 6.800 iken, ikincisi sonuçlanan ihalenin 10.200 olmasıdır...

Şimdi Aziz KOCAOĞLU’na sormak istiyorum; nedir sorun?

Ne zaman teleferiğimize kavuşacağız?

Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a çağrıda bulunmak istiyorum:

“ Bırakın 35 yeni projeyi de elimizde var olan değerleri koruyalım...”

En azından rahmetli Başkan Ercüment UYSAL, huzur içinde uyusun...

Bu arada yeni proje demişken yıllardır sürüncemede bıraktığınız, İzmir Turizmi'nin masaya yatırılacağı zirve öncesi turizmi patlatacak MERYEM ANA’YA EFES’TEN TELEFERİK projesinin akıbetini sormayacağım Sayın Bakana...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder