26 Şubat 2012 Pazar

Aziz Kocaoğlu'nu birileri yanlış ata bindirmiş galiba...!
Büyükşehir mağdurları, Büyükşehir’e dava açanlar her geçen gün artıyor, Başkan Kocaoğlu ADALET istiyor, mağdurlar da Kocaoğlu'ndan ADALET istiyor, bir garip çelişkiler yumağıdır gidiyor!

Aziz Başkan bundan birkaç ay evvel yaptığı açıklamada, “KORDON SEFASI İTHAL ATLARA BAĞLI” . Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı at ihalesini kazanan firmanın, teslim etmesi gereken 36 at yerine sadece 14 at getirmesi diye bir açıklamada bulunmuştu.

İşte burası çok düşündürücü, ihaleyi alan firma 36 at getirmiş. Nerden mi biliyorum?

İZULAŞ atları temin ettiği AT MERKEZ’e 04.08.2011 tarihinde yazdığı 3057 sayılı yazısında;

“ 18.05.2011 tarihinde sözleşmesi imzalanan 36 adet at temini ihalesi kapsamında 15.07.2011 tarihinde başlayarak 03.08.2011 tarihine kadar kısımlar halinde teslimi tamamladığınız, 36 AT için sözleşmenin Denetim Muayene ve Kabul işlemleri başlıklı 30. Maddesi gereği 03.08.2011 tarihinde Kabul Komisyon tarafından atların ihaleye ait şartnamenin hükümlerine uygunluk muayenesi yapılmıştır. Bu muayeneye göre 04.08.2011 tarihinde geçici kabul yapılmıştır.”

Şimdi atı getiren firma bu yazıya göre 36 at getirmiş midir, getirmemiş midir?

Bu atları getiren kurum bir hayli zarar etmişe benziyor, ancak zarardan çok, hayvan sever olarak çok kızgınlar. Çünkü atların eziyet çekmesini kabul edememişler.

At Merkez'in yetkilisi İpek hanım dobra, dobra anlatıyor, sesinden kırgınlığını bezginliğini anlamak hiç de zor değil, ancak bunu hayvan severler anlayabilir.

At Merkez yetkilisi İpek Savran'ın iddiası:



“Her şey mayıs ayındaki İZULAS –İzmir Belediye fayton ati alımı ile başladı.36 adet Haflinger cinsi at alimi, atlar 21 gun karantinada kalacaklar ve eğitimleri yapılacak ve sonrasında da para ödenecek. Haziran sonu alımın son teslim tarihi idi. Fakat İZULAS at barınaklarını tamamlayamadı. Atlar tüm Haziran ve Temmuz ayı boyunca Veli Efendi arazi yanındaki –İzmir atlı spor kulübü karsısındaki özel ahır bölümünde 2 seyis ve ot-sap-talaş ve kirası ile taşıma su ile bakıldı. Tüm masraflar tarafımıza yüklendi. Yetkililer geldi, gördü, işaretledi, samimi özürlerini ilettiler.”

İşte İzmir Halkı'nın beklediği cevap bu...


Ne oldu da fayton hayallerimizi çaldılar?

Bu atlar her ne kadar başkanlık tarafından açıklandığı gibi Hollanda’dan getirilmediyse de, bu atlar nazik cins atlar, hiç olur mu bu atlara üstü açık ahırlar, hem de İzmir gibi sıcak bir bölgede bu şekilde at bakılır mı?

Sonra Aziz Başkan çıkar bu atlar “UYUZ EŞEĞE DÖNMÜŞ DER.”
Demez mi?

Sıcaktan bunalan hayvanlara sonu gelmez acil müdahale ödemeleri de yapılmış, At Merkez noter kanalıyla atlarını geri istemiş, ama atların iadesi de yapılmamış.

Peki şimdi sormak lazım, bu atlar brandayla üstü örtülmüş ahır görünümlü yerde SOĞUKTAN nasıl korunuyorlar?
Bu sene İzmir'e kar da yağdı...

Madem bu atlar faytonlara bağlanamayacaktı neden aldınız?
Haydi aldınız neden bakmıyorsunuz?


Bu ahırlara ne kadar ödenek ayrıldı, bu alımlarla ilgili kişiler neden emekliye ayrıldı?

At Merkez’e göre, toplam 36 at teslim edilmiş, bunu İZULAŞ yazdığı yazıyla doğruluyor.

At Merkez ısrarla atlarını iade almadığını söylüyor, "iade ettiklerine dair teslim tutanağını göstersinler" diyor.

Atlar iade alınmadıysa 36 at nerde?

Binlerce liraya yaptırılan faytonlar nerede?


Faytonları kullanması düşünülen Roman Kardeşlerimiz işe alındığı söylenmişti.

Şimdi bu ROMAN kardeşlerimiz ne iş yapıyor?

Bu adı olan proje için İzmir Halkı'nın cebinden kaç lira çıktı?

İzmir 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde, 2012/10 numaralı dosya için kaç avukat görevlendirildi? Bu davayı eğer kaybedilirse, faiziyle birlikte sefasını süremediğimiz faytonlar için ne kadar para ödeyeceğiz?

Bir turcuk bari kurulsaydık faytonlarımıza da içimiz gam yemeseydi!
Bu konu ile ilgili ilginç bir iddia daha var...

Atların ahırlarının yapımı ile ilgili İZULAŞ’ta birkaç tane parçalı ihale yapılmış. Talimatla doğrudan alımlarla ilgili iç çekişmeler yaşanmakta olduğu iddiaları dalga, dalga bana kadar geldi. Bu iddiaları yakinen takip ediyorum. Hangi genel müdür ve yardımcısına soruşturma açılmış, bu soruşturma nedeniyle kurum içerisinde rahatsızlık yaşandığı da söyleniyor.

Nedir bu İzmirlinin bu ihalelerden çektiği
, ihale dedim de hala TELEFERİK ihalesinin sözleşmesi yapılmamış, korkarım bu da iptal olacak gibi, ihale yapılalı kaç gün oldu demezler mi?

Derler de duyan yok ki!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder