5 Şubat 2012 Pazar

SÖZÜN BİTTİĞİ NOKTADAYIZ

Sayın Kocaoğlu, İzmir Halkı sözün bittiği yere gelmek üzere...
Cuma günü Aziz Kocaoğlu, “SÖZÜN BİTTİĞİ NOKTADAYIZ” diye bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya değinmeden evvel birkaç hatırlatma yapmak istiyorum.

Aziz KOCAOĞLU “Ben arkadaşı (Azat Yeşil) bir iki defa gördüm” dediniz.
Amma velâkin fotoğraflar öyle demiyor be başkan...




Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza töreninde Başkan Kocaoğlu, Hiberpol İnşaat Ltd. Şti- Farsel İnşaat A.Ş ve Yertaş İnşaat Ltd. Şti. ortak girişimi adına Hiberpol İnşaat Genel Müdürü Azad Yeşil ile Karşıyaka Tüneli ve istasyonlarının yapım sözleşmesini imzaladı. Törene Vali Yardımcısı Halis Peker, TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş, ilgili kurum ve kuruluşların yöneticileri, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, belediye meclis üyeleri ve bürokratlar katıldı. Toplantıda “İzmir’i Demir Ağlarla Örüyoruz” sloganı ile hazırlanan mevcut metro, Üçyol – Üçkuyular metro ve Aliağa – Menderes hızlı banliyö sistemini içiren film de gösterildi.

 Üstelik şahitlerde var,



Karşıyaka Tüneli'nin yapımı için anlaşma imzalandı. Protokole Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Aziz Kocaoğlu, ihaleyi kazanan Hiperbol İnşaat adına da Genel Müdür Azat Yeşil imza koydu.
Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bu, İzmir'in gelmiş geçmiş en büyük projesi. Tamamlanmasıyla birlikte ulaşımda çağ atlayacağız." 24 Ocak 2006 / Salı 

Hadi iyi günlerde yapılan sözleşmeler, kutlamalar unutuldu diyelim...
Peki, Azat YEŞİL’in firmasıyla sözleşme tasfiyesine de gitmişiniz, yani problem çıkmış, böylesine önemli bir karar alımında kim bilir kaç kez karşılaşmışınızdır, bununla ilgili haber metnini de bir hatırlayalım isterseniz,:

Bitmeyen Bir Raylı Sistem Hikayesi Mayıs 28, 2009


Yeni çakılacak 3 bin 500'e yakın kazığın inşaat maliyetlerini artıracak olması çalışmanın yapımını üstlenen Farsel-Yertaş-Hiperbol Ortak Girişimi ile belediye arasında imzalanan sözleşmenin tasfiyesini gündeme getirdi. Bunun üzerine ilgili belediye komisyonu, Hiperbol'un aldığını duyurduğu ihaleyi bu sefer Borege Firması'na verdi.

Başkanım hatırlatabildim mi?

İZKA’nın Sahibi Azat YEŞİL, aynı zamanda HİPERBOL’unde sahibi imiş.


Hani Karşıyaka Tüneli sözleşmesini kutlamalarla yapmıştınız, sonra da tasfiyeye gidip, başka firmaya BOREGE firmasına vermişiniz şimdi hatırlayabiliniz mi birkaç kez gördüğünüz kişiyi...

Bu kadar hatırlatmaktan sonra gelelim Çile Yoluna, Hatay caddesine...
Aziz KOCAOĞLU: “Hatay Caddesi için söyleyecek sözüm yok...”

Söz vermek doğru değil ama Haziran, ya da Temmuz ayında Bornova, İzmir Spor, Hatay istasyonlarını bitirmeyi hedefliyoruz” dediniz de hedefler yine tutmadı. Bunlara girip moralleri bozmayalım, canımızı sıkmayalım, kabloların çalındığına tekrar değinmeyelim...

17 milyona yakın bir fiyatla döşenen kaldırım taşlarının fiyatı, içinize sindi mi başkanım, benim içime hiç sinmedi...

Sinip sinmediğini de bir kenar koyalım. Bitti mi yo oda olamadı, hani düşünmüyor değilim, acaba size büyü mü yaptılar, işleri bitiremesin diye...!

Hani bağlı derler ya, sevabına bir nefesi güçlü hocaya okutsak diyorum.

Aziz Başkan Azat Yeşil için neler söylemiş onu da, bir hatırlayalım.

"Bordürleri ve taşları üst üste, yan yana koyup düzgün bir işçilik gösterip kaldırım yapamadı, yapamıyor” bu söz bir müteahhite kavgada bile söylenmez...

İzmir’de büyük bir firmanın kaldırım yapamaması ile karşı karşıyayız. Neyse ki Sayın Kocaoğlu büyük bir firma olarak kabul etmiş, ama kaldırım yapamıyor da demiş...

Azat Yeşil'in İZKA şirketi düzgün kaldırım yapamayan bir firma olarak İzmir tarihine geçecektir.

Azat bey kaldırım tarihine geçtiniz...

Aziz Başkan da nihayet kabul etmiş, dünyanın parası verilen diyor. “Hazır kesilmiş dünyanın parası verilen Bergama taşı iyi bir şekilde döşenemedi” demiş,

Ardından “ Malzeme güzel ve kaliteli ama işçilik ise kötü...”

Azat bey, Azat bey dünyanın parası ödenen kaliteli taşların işçiliğini niye iyi yapmadınız da Aziz Başkanı kızdırdınız?

Bu kadar derdinin arasına birde kaldırım taşlarını soktunuz, bu kadar derde yürek dayanmaz!

Başkan konuşmadı adeta patladı...


Peki, taş üstüne taş koyamayan müteahhit ne cevap verdi?

Azat Yeşil,” Belediyenin vermesi gereken altyapı malzemelerinin zamanında teslim edilmediğini” iddia etti. “Metrodaki gecikmeden dolayı gündem değiştirmek için hedef seçildiğini” söylemiş.

Böyle durumlarda biz buna bir günah keçisi seçildi deriz. Yanılıyor muyum?

Birileri doğruları söylemiyor, olan İzmirliye oluyor.

Peki, başkanım Azat YEŞİL'İN cevabı üzerine size sorulan sorulara da “Bunların hepsi hukuki konular. Benim söylediğim uyarılar işin yapılması, kalitesi şeklindedir. Bu konuda bir defa konuştum. Her gün bu konuyu konuşacak halimiz yok. Mesaj yerine ulaşmıştır. Başka da söyleyecek bir şey yok. Hukuki ve teknik konuları belediyenin hukuk birimi ve fen işleri birimi bilir” diye söylemişsiniz.

Oysa biz sizi, hukuk konularında çok konuşmanızla hatırlıyoruz...


ADALET İSTİYORUZ ADALET...

Kaldırım döşeyemeyen müteahhit’imizin avukatları sanıyorum çoktan Aziz Beyi dava etmiştir. Eğer etmediyse, kaldırım döşeyemem kişi olarak anılmayı kabul etmişlerdir.

Bana sorarsanız genç, çalışkan, atılgan müteahhit’imiz çoktan avukatına talimat vermiştir!

Nerden mi biliyorum?

Beni bir yazımdan ötürü dava etmişti oysa ki ben yazımda Yalçın BAYER’in yazısını yorumsuz yayınlamıştım. Dava açılamadan kavuşturmaya yer yoktur yazısı tarafıma geldi. Merak edenler http://curukelmaci.blogspot.com/ dan Sözün Bittiği Yer yazıma bakabilirler.

Son bir iddia ise, Çin’den alınan vagonların ucuz alınmasını sağlayan da, taş üstüne taş koyamayan, Azat YEŞİL’miş buradan da hatırlamadınız mı?

Diyorum ya birileri doğruları söylemiyor...

Yakında izmir Halkı sokağa çıkar da Aziz Kocaoğlu'nun sarayı basararak:

“ADALET İSTİYORUZ ADALET” derlerse şaşırmayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder