24 Mart 2012 Cumartesi

AZİZ BAŞKAN YİNE BAŞA DÖNDÜ

Aziz Başkan yeniden başa döndü
Başkan ilk günlere mi dönüyor? Göreve ilk geldiğinde Grand Plaza'nın işlettiği yerleri kiraya verdirtmiş, sonra yaşanan sıkıntılar nedeniyle kiraya verdirdiği yerleri geri aldırmıştı. Şimdi ise, yine Grand Plaza'nın küçültüleceği, işletmelerin kiraya verileceği söylentileri dalga, dalga yayılıyor.

Başkanın göreve ilk geldiği günlerde Grand Plaza işletmelerini kiraya vermesi, tecrübesizlikten, işletmeleri bilmediğinden kaynaklandığı konuşuluyordu. Şimdi her şeyi öğrendi ama yinede o eski yolu deniyor. Bana gelen e-maillerde başkan “ Başımıza ne geldiyse Grand Plaza'dan geldi, madem başımıza böylesine büyük işler açtı bende Grand Plaza'yı küçültür, çalışanları İzelman ve İzenerji'ye aktarır geçer giderim" diyormuş...

Zaten başkan bu konuda ön hazırlıkları yapmıştı. Büyükşehir’in yemekhanesinde duyumlarıma göre önce kademeli olarak yemeklerin ücretlerini arttırmış, ardında kimse burada yemek yemiyor diye kapatılacakmış. Grand Plaza'nın işletmeleri de kiralanacakmış hadi hayırlısı.

Ya kiralarınızı alamazsanız, yâda mafya falan kiralamaya kalkarsa ne olacak?

Bu arada İzmir'de Rüzgar Enerjisi Santralleri patladı herkes her yere rüzgar tribünleri koyuyor. Bakıyorum Alaçatı’yı birileri kapatmış, Karaburun’u birileri kapatmış, Nemrut Limanı bölgesindeki tepeleri birileri kapatmış, hadi bir kısmı büyükşehir sınırları dışında, bir kısmı da büyükşehir sınırları içerisinde. Peki, bu bölgelerdeki planlara ne olacak? Hangi işadamları, hangi siyasiler son dört senedir bu işe yoğunlaştı. Bu konuda birçok mail ve telefon alıyorum. Tarafıma gelen bilgileri de araştırıyorum. Karşıma çıkan isimler yine bildik, tanıdık isimler, çok yakında bu konulara da değineceğim.

Bornova Karşıyaka’ya giderken çevre yolunun sol tarafında, Şehircilik ve Çevre Bakanı'nın açıklamalarından çok önce, Kentsel Yenileme, başlamış, gerçi gecekondu falan yok oralarda ama yinede inşaatların bir kısmı kooperatif mi dernek mi, kimlerin üstünden yapıldığına da değineceğim.

Kentsel yenileme Bakanlık kararından çok önce başlamış, ancak gecekondu bölgesinde değil aman yanlış anlaşılmasın rantsal bölgelerde denilmekte, hal böyleyken, niye rantsal değişim denilmekte anlamıyorum.

İzmir’in tek lojistik depolama bölgesi seçilen depolama alanındaki, alt yapıları çok şükür yaptınız, suyu da buralara kadar getirdiniz, bu depolama alanındaki yolları hala neden yapmazsınız ki? Bu alanda üç senedir bir kavşak problemini nasıl çözemezsiniz ki? Madem bu alanı depolama alanı yaptınız ve bu alana büyük tonajlı kamyonlar giriyor neden KAVŞAK Problemini çözmezsiniz, koskoca belediye bir kavşağı üç yılda neden yapamamaktadır? Burada büyük tonajlı kamyonlar ters yöne doğru kenardan, kenardan gitmekte. Ya bir kaza olursa bunun vebalini kim ödeyecek? Yakıt bu kadar pahalıyken ters yönden giden kamyonlara kızamıyorum ne yapsınlar her seferinde 18 km az bir yol mudur?

Geçen sene yazdığım Bornova sanayi caddesindeki Yaşar Üniversitesi'nin Kampüs planı durmuştu, duyumlarıma göre yine planlamaya çıkıyormuş.

Hani kimseye ayrıcalık yoktu? Tadilat ruhsatı ile koskocaman üniversite yapıldı mı yapılmadı mı? Yan parselde bulunanlar bir çivi bile çakamazken nedir bu çifte standart?

Hiç kimseyi satmadım, kimseye imtiyaz tanımadım derken imar planlarında başdanışmanınızın parselini planlamadınız mı?

Giraud Ailesi Planı'nı geçirmediniz mi?

Borrnova – Evka 3 metro seferleri başladı, kutluyorum gerçekten, Hatay Üçyol Metrosu ile ilgili ilginç mailler alıyorum bu konuya yakında değineceğim.

Hatay kaldırım taşları ne oldu? TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYAMAYAN Müteahhitimiz Nisan ayına yetiştirebilecek mi?
Çok merak ediyorum milyonluk granit taşların üstü neden zımparalanıyor ki?


Pazartesi günü sevgili Sevinç teyzemiz Hatay caddesinde gelişi güzel yere bırakılan elektrik direğine ayağı takılınca tabiri caizse yere kapaklanmış, teyzemizi yerde gören Hatay esnafı açmış ağzını yummuş gözünü.

Sabırlar tükendi...

Umarım Nisan ayına biter milyonluk taşlar bu taşlar İzmir Belediyesi'nin başını çok ağrıtacağa benziyor. Benden söylemesi belki de müfettişler yoldadır.

Bugün aslında yılan hikayesine dönem 'Marble Fuar Alanı'nı tarihleriyle tek,tek açıklayacaktım. Lakin Başkanın Marble Fuarı için açılış konuşmasını dinledim...

Sayın Kocaoğlu, fuarın taşınması için kafa karıştırıcı gündem yaratmayın dediği için bu konuya değinmeyeceğim.

Tek bir şey söylemeden geçemeyeceğim, açılış konuşması, 2009 yılından bugüne kadar, hemen, hemen aynı, çok zor değilse biraz değiştirilebilir mi?

Büyükşehir Belediyesi avukatlarından birinin kızının Özel Kalem kadrosuna alımı yapılacakmış, hayırlı uğurlu olsun, İzmir bir memur daha kazandı demektir...

Son sözüm rahmetli Priştina için belediye başkanlığı süresince belediyeye aldığı eleman sayısı üç üçyüzü geçmedi, denilirken, Aziz Başkan zamanında eleman alımı patladı gitti deniliyor...

Kocaoğlu padişah gibi sınavsız memur atıyor...

Kendisini kutlamaktan başka yapacak bir şey yok...!


1 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil