9 Mart 2012 Cuma

AZİZ KOCAOĞLU FISTIKLI AŞURE SEVER Mİ?

Aziz Kocaoğlu Fıstıklı Aşure Sever mi?
Eshot ve İzulaş’da şoför arkadaşlar çok dertli, fazla mesaileri kesildiği için. Şoför arkadaşlar sabah geliyorlar üç dört saat çalışıp, sonra iki saat çalışıyorlar sonra ara veriyorlar, sonra bir başka otobüs hattında iki saat çalışıyorlar bir daha ara verip iki saat daha çalışıyorlar şoför kardeşlerimiz bezgin, bıkkın.

Diğer yandan şanslı şoför kardeşlerimiz de var bu kardeşlerimizin kullandığı otobüsler arızalı olduğu için kendilerine sefere çıkmak için otobüs verilmiyor, vatandaş duraklarda otobüs beklesin! Neyse biz konumuza dönelim otobüs kullanmadan sefere çıkmadan MAAŞ alan TORPİLLİ şoför kardeşlerimizin de sendikaya yakın oldukları konuşulmakta.

Şoför kardeşimiz anlatıyor: “Otobüs sayıları azaltıldı, otobüsler arızalı su alıyor, balık istifi pozisyonunda giden vatandaş durakta beklemekten barut fıçısına dönüyor otobüse binince öfkesini bizden çıkarıyor, oysa bizim suçumuz yok beze ne talimat verilirse, biz onu uyguluyoruz, programı biz yapmıyoruz çileyi vatandaşla birlikte biz çekiyoruz” diyor.

Hani nerede yeni alınan otobüsler niye hizmet vermiyor? Hemşerileriniz bu çileyi çekmekte!

Dolayısıyla otobüslerde belediyeyi kötüleyen kişiler sizin söylediğiniz gibi iki durak kötüleyip sonra inmiyorlar, bence şoför kardeşimizin anlattığı gibi durakta beklemekten barut fıçısına dönen hemşeriniz balık istifi gibi olunca içini dökmüş olacak kalabalıktan nefes alamayan tansiyonu çıkan hemşeriniz dar atar kendini ikinci durakta...

İzulaş’ın son iki aydır ihalelerini yakından takip ediyorum, gelen bilgi ve belgeleri değerlendirdikten sonra sizlerle bir, bir paylaşacağım, şu an yurt dışında olan genel müdür yardımcısı yurda döndüğünde mutlaka inceler diye düşünmekteyim. Umarım bana kadar gelen bilgiler sadece bir iddiadır aksini düşünmek bile istemiyorum.
Eshot Genel Müdürü Dubai’ye kızının yanına gidiyormuş hayırlı yolculuklar...


Büyükşehir Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın eski gücünde olmadığı söyleniyor, birçok proje yarım kaldığı konuşuluyor ilerleyen günlerde detaylarıyla sizlerle paylaşacağım.

Belediyenin Alsancak imar planı iptal oldu İnciraltı EXPO alınmadan, nasıl planlanıyor?

Ya EXPO’YU kazanamazsak ne olacak?

Expo rüzgarının İnciraltı’na imar hediyesi mi olacak?

Bakalım ortaya Expo’ya göre nasıl bir imar planı çıkacak dünyada bir uygulaması var mıdır böyle bir planlama yapılmış mıdır onu da merak etmekteyim.

Şimdi yazacağım konuya dikkat çekmek istiyorum, Serpil Baran Genel Sekreter Yardımcısı, aldığım bilgilere göre kardeşi de İZBETON’da satın alma müdürü imiş, umarım Büyükşehir Belediyesinin İZBETON’a verdiği ihalelerde imzaları yoktur. Aksi olursa yine soruşturmalar açılır inancındayım, elbet sadece rivayetten öte bir şey değildir.

Çünkü 4734 sayılı Kamu ihale Kanunu,nun "ihaleye katılamayacak olanlar" başlıklı 11. Maddesinin C) bendi derki ihaleyi yapan idarenin ihale yetkilisi kişileri ile bu yetkiye sahip kurullardaki kişiler, D) bendinde ise ihaleyi yapan idarenin ihale konusu işle ilgili her türlü ihale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olanlar. Derken ne demek istediğimi anlamışınızdır umarım.

E) C ve D bentlerinde belirtilen şahısların eşleri ve üçüncü dereceye kadar kan ve ikinci dereceye kadar kayın hısımları ve evlatlıkları ve evlat edinenler dâhil ihaleye katılamazlar denilmekte iken,böylesi bir yanlışlık yapılmamıştır inancını hala korumaktayım.

İzbeton’a ÇİN MALI araçlar alınmış nasıl bu araçlar uygun mu? Kullananlar memnun mu? Bu araçların tercihini kim yapmış? Beni de bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.

Grand Plaza geçen hafta polise ifade vermiş bu konunun detaylarını da açıklayacağım, geçenlerde fatura tarih ve numaralarıyla Grand Plaza Şirketine kesilen yemek faturalarını açıklamıştım bu konunun detaylarını da sizlerle paylaşacağım.

Hafta sonu yerel internet sitelerinde yayınlanan bir haber beni çok şaşırttı...

Teleferik ihalesi nihayet sonuçlandı , yada Teleferik 1 yıl sonra yine çalışacak, gibi başlıklar atıldı, ama sonuç hiç de öyle değil, STM firmasını aradım hayırlı uğurlu olsun dedim “ Hanımefendi bende sizin gibi internet haber sitelerinden öğrendim” anlamadım yani sizinle sözleşme yapılmadı mı? “ hala hayır yapılmadı” Peki ihale ne zaman yapıldı? “19 Aralık 2011” yani neredeyse 70 gün oldu, “ evet daha bize ne tebligat geldi nede ihaleyi kazanmamıza rağmen sözleşme yapmak için davet geldi “ peki bu haberler nereden çıktı? “ Bilemiyorum “ diye telefonu kapattık.

Şimdi neden bu haberler yayıldı? Diye sorsam bir ihale yapılıyor aradan 70 gün geçmiş hala sözleşme yapılamıyor KİM ENGELLİYOR KİM MANİ OLUYOR çok çalışan belediyemizin önünü kim kapatıyor?



1 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil