16 Mayıs 2012 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Dâhiyane Kamulaştırmalar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Dâhiyane Kamulaştırmalar...
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, 28.11.1997 tarih ve 05-320 sayılı kararı ile kabul edilen ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı tadilatı ve plan değişikliği ile ticari yapılaşmaya açıldığı. 2500 yatak kapasiteli, yurt ve günübirlik konaklama tesisi ile binaların çevresine” eğitim amaçlı” turistik tesis, yaptırılması için 49 yıllığına kiraya verilmesi için, Milli Eğitim Bakanlığı 20.02.1998 tarih ve 4261 sayı ile makam oluru alınmıştır.

Bu kiralamada en yüksek bedeli veren “ TEPE İnşaat San Tic A.Ş” yıllık 300.000 TL (1998 yılından itibariyle) 49 yıllığına kiralar.

Ege Üniversitesi kuruluş kanunundan sonra, hazine ve Büyükşehir Belediyesi tarafından kendisine bilimsel amaçla ve kuruluş kanununa uygun olarak kullanmasıyla arazi tahsis edilmemiş midir?

Burayı kiralayan gurup Ege Üniversitesi Vakfı'na tahsis edilen bu taşınmazlar üzerinde “FORUM BORNOVA” adı altında alışveriş mağazaları yapmak maksadıyla, vakfa teklif sunmuşlar, vakfın bu teklif kabulü ile “yap işlet devret modeliyle”, 49 yıllığına kiraya verilmiştir.
Her zaman söylediğim gibi yatırımcı her daim kendisi için en rantabl olanı seçer, asıl sorun bunlara göz yumanlardadır.


Oysa ki Ege Üniversitesi Vakfı'na ait bulunan taşınmazlar “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına” ait mallardan sayılmaktadır. TCK 235. Maddesi'nde açıkça yer aldığı biçimiyle bu malların, tasarrufu ancak ve ancak bu kamu kurum ve kuruluşlarına aittir.

Kuruluş kanununa, vakfın ana sözleşmesine aykırı olarak, uluslararası sermaye ile kurulmuş bulunan şirketlere bu taşınmazların verilmesi ve ihalesi imarsız 1/1000 ölçekte ve 1/5000 ölçekten yoksun nazım imar planı bulunmaksızın 49 yıllığına devrine ilişkin tasarrufları nasıl olabilmiştir.

Bu konuda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yapılmıştır.

Yazının bitiminde, sözleşmeyi ve kamulaştırma ilamını inceleyebilirsiniz.

Ayrıca bu konuda söylenilecek o kadar çok şey var ki, ne yazık ki bu sürekli yapılıyor ve hiç kimse ses çıkarmıyor, artık her şeyleri kanıksadık, “Yaşasın Kapitalizm” kahrolsun bunlara karşı koyanlar.

Ege Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı 1969-1970 yıllarında, Bornova “FORUM” ve “İKEA” nın bulunduğu alanları “KAMULAŞTIRMIŞ

Ne için KAMULAŞTIRMIŞ Eğitim Tesisleri kurmak için,
Ege Üniversitesi'ni yapmış arta kalan onca dönümler ne olmuş?
FORUM ve İKEA olmuş.



Olabilir mi olmaz, olmuş işte nasıl olduysa...

Aydın ilindeki Forum Alışveriş Merkezi'nin bulunduğu alan da Adnan Menderes Üniversite’sinin kamulaştırdığı alan üzerinde ne yazık ki...

Kamulaştırmanın anlamını yoksa ben mi bilmiyorum?

Millet kendi arazisinin üzerine bir şey yapamazken,
derenin taşı ile derenin kuşunu vurmak değimi sizlere ne hatırlatır bilemem!

Şimdi sizlere şanslı yurt öğrencilerinin “Alice Harikalar Ülkesi hikayesi”

Vakti zamanında, bir Vakıftan kiralama yapmak için, başvuruda bulunulmuş, eğitim tesisleri yapacağım diye, vakıf bu kiralamayı uygun bulmuş ve kiralamış, 2500 kişilik öğrenci yurdu yapılması koşuluyla,2500 kişi çok olur düşüncesiyle %2 si yapılmış.

Yapılan yurdun çocukları çok şanslıymış, her hayalleri bir çırpıda gerçekleşiyormuş, hikâye bu ya, o yörenin belediyesi, imar planını bir anda “Eğitim Tesisleri” iken bir anda “ Ticari Tesise” çevirmiş.

Herkes pek mutlu mesutmuş, 40-50 kişilik öğrenci yurdunda barınan öğrencilerin maddi durumları çok iyi olduğundan öyle basit fast food alanı yeterli gelir mi hiç?

Bu öğrenci yurdunda kalan öğrenciler, yurt içinde de bir şeyler yiyecekler, içecekler diye büyük market istemişler hemen kurulmuş.
Bununla da yetinmeyen öğrenciler, üst baş ihtiyacı için butik müracaatı yaparlar, hoop yüzlerce mağaza kurulur, haklılar kimi spor giyinir kimi klasik, sonra kavga çıkar değil mi?

Bununla da yetinmeyen öğrenciler, İsveç köftesi yemek isterler bunun içinde, köftesiyle meşhur market kurulur. Çocuklar bol, bol köfte yerler.

Bu öğrencilerin anaları babaları ziyarete gelecek ya onlarda gelmişken ev malzemesi almak isterlerse ne olur sonra diye köftesiyle meşhur, Alışveriş Mağazası kurulmuş.

Hikâye bu ya, öğrencilerin her isteği yapılıyormuş, sakın başka manalar çıkarmayın.

Karşıyaka stadyumu için çok yazacak konu var gelecek yazımın tamamını bu konuya vereceğim.

Narlıdere Belediyesini web sitesinde meclis gündemi, meclis kararlarını incelemek için baktım, ne yazık ki ne gündem var ne kararlar, hemen bugüne kadar bakmadığım ilçe belediyelerinin web sitelerine girdim onlarda var. Narlıdere Belediyesini aradım sordum, en az altı birime bağladılar en nihayetinde olmadığını öğrendim. Vatandaş meclis gündemini takip etmek isterse ne yapacak çok merak ediyorum.

Bu arada İlçe Belediye Başkanının kaçak villası için, ne yaptılar çok merak etmekteyim.

Bu ara kulaklarım çok çınlıyor neden acaba?

*



*



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder