16 Mayıs 2012 Çarşamba

Kamulaştırmanın Adı Kapitalizme, yol açmak olmuş!

Kamulaştırmanın Adı Kapitalizme, yol açmak olmuş!
Kamulaştırma işlemi, Devlet veya kamu tüzel kişilerince, “kamu yararının” gerektirdiği hallerde, karşılığını peşin ödemek şartıyla alınır.

Eğer kamulaştırma yapılan alan, usulüne uygun kullanılmadıysa, taşınmazın eski sahibi tarafından geri alma hakkı doğmaktadır.


KA-MU-LAŞ-TIR-MAK, KAPİTALİZMİ-MUTLU-LAŞ-TIR-MAK olmuştur, bilmem anlatabildim mi?

Halktan al kapitalizme sat.

Bunun adı nasıl KAMULAŞTIRMA?

Gerçi TANSAŞLAR’DA “Kamu Malının üstünde değil mi?” Benimkisi de laf işte!

Karabağlar Meclis Gündemi'nde, dikkatimi çeken konulara değinmek istiyorum.

(51/2012)-Belediyemiz birimlerinin çok dağınık olması ve birimler arasındaki koordinasyonun sağlanmasında, Güçlük yaşanması nedeniyle, belediyemiz hizmetlerinin tek bir merkezden yürütülmesini sağlayabilecek alana sahip özel mülkiyete ait İzmir İli Karabağlar İlçesi 10482 ada, 1 parselde bulunan bina ile 10484 ada 1 parselde kayıtlı taşınmazın, belediyemizin hissedarı olduğu, 6165 ada, 3 parseldeki hissemiz ile takas edilmesi talebinin oybirliği ile reddine ilişkin Plan ve Bütçe- İmar- Hukuk-Çevre-Kentsel Dönüşüm Komisyonu Raporu.

Karabağlar Belediyesi'nin birimleri dağınık ve koordinasyon zorluğu yaşandığı için Doğuş Gurubu'na, satılması düşünülen, parselle takas işlemine oybirliği ile karşı çıkılmış. Vatandaş kim oluyor ki rahat refah içerisinde belediye hizmetine layık mı? Sıkış tepiş işlemini görsün. Eğer bu takas işlemi olursa KAPİTALİZM kaybeder değil mi?

Takas işlemi gerçekleşmiş olsaydı eğer, parseli takas eden şahıs ya Alışveriş Merkezi yapacak guruba vermezse ne olur sonra, Alim Allah değil mi?

(67/2012)-İzmir İli, Balçova İlçesi İnciraltı Mahallesinde bulunan tapunun 6165 ada, 3 parselinde kayıtlı taşınmazdaki Belediyemize ait 158/600 hissenin diğer hissedara 5393 Sayılı Yasanın 18/e maddesine istinaden satışına ilişkin Hukuk- İmar - Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu.

Diğer hissedar kim? DOĞUŞ GURUBU

Beyler burası kamulaştırılmadı mı?

Bakalım Konak Meclis Gündeminde neler varmış?

75/12 6165 Ada 3 parseldeki hissemizin diğer hissedara satışı ve mülkiyeti belediyemize ait,6165 ada 4 parsel sayılı taşınmazın imar plan notuna uygun kullanılmak üzere, açık ihale satışı h.k ( imar-hukuk-plan bütçe komisyonu)

Hadi bakalım Konak Belediyesi de diğer hissedar diye bahsettiği Doğuş Gurubuna satmayı uygun görmüş.

Şimdi daha enteresan bir konuda, Konak Belediyesi Gündeminde,

64/11 Belediyemize ait İnciraltı Mahallesi 6165 ada 5 parseldeki akaryakıt istasyonunun kira süresinin uzatılması talebi hk ( Hukuk-Plan ve Bütçe Komisyonu)

76/12 Belediyemizin mülkiyetindeki 6165 ada 5 parsel sayılı taşınmazın ayni sermaye olarak, belediyemizin hissedarı olan Merbel A.Ş verilmesi ( Hukuk-Plan ve Bütçe Komisyonu)

Hayırdır bu işlemi niye yapıyorsunuz? Bu konuda ayrıca uzun, uzun yazacağım şimdi konuyu dağıtmayalım diye değinmiyorum.

Her iki belediyede DOĞUŞ GURUBUNA, kamulaştırdığı alanları satacaklar.

Peki, niye her iki belediye hisse oranlarını birleştirip, Doğuş Gurubu'na satacaklarına “şufa hakkını” kullansalar olmaz mıydı?

Şufa hakkının kelime karşılığı öncelikli alım hakkıdır. Kanunda önalım hakkı diye söz eder.

Hani halk pazarı geliyordu?

İzmir Üçkuyular pazaryeri arkasındaki 43 dönümlük alana kongre merkezi yapılmaktan vazgeçilip, alış veriş merkezi (AVM) yapılacak.

Başkanım o zaman neden 2008-2009 yıllarında boy, boy demeçler verdiniz, kongre merkezi yapılıyor diye?

Dün Dündür bugün bugündür mü diyeceksiniz?

Şimdi ise, “İdari sorumluluğu Balçova Belediyesi'ne ait alanda daha önce Kongre Merkezi yapılacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu projesinden vazgeçti.”

Neden kongre merkezinden vazgeçtiniz?

Kocaoğlu’nun yaptığı bir açıklamada ise, “Ticari bir alanın belediye hizmet alanına çevrilmesi kolay. Ancak, belediye hizmet alanının ticari alana çevrilmesi imkânsız”

Bunu siz mi söylüyorsunuz, bu İzmir ne plan tadilatları gördü, ağaçlandırılacak alanlar, bloklara dönüştü, tarihi mezarlık kalıntıları olan, alanların üstüne alışveriş merkezleri gelmedi mi?

04 aralık 2009 da Kocaoğlu, şöyle dedi, “Balçova Belediyesinin alışveriş merkezlerine yakın, ilçe girişinde bir arsası var. Arsayı Balçova Belediyesi verecek, biz de Büyükşehir Belediyesi olarak oraya yeni vergi dairesi binası yapacağız. Vergi Dairesinin taşınmasıyla elde edilecek alandaki bina yıkılacak, yeri boş alan olarak bırakılacak. Böylece kongre merkezinin de denizden görünmesi sağlanacak.''

Şimdi denizden alışveriş merkezi görünecek değil mi başkanım?

Yine Kocaoğlu’nun açıklamalarına devam,
“Merkezin yapılması durumunda, İnciraltı için planlanan ''sağlık ve kongre merkezi'' konseptinin de hayata geçirilmiş olacağını belirten Kocaoğlu, ''Hem İnciraltı'nda hedefleri tetikleyecek bir kongre merkezi yapmak, hem de İzmir'in ihtiyacı olacak bir projeyi hayata geçirmek'' amacında olduklarını söyledi”

İzmirli hemşerileriniz, “başkanım kongre merkezi yalan mı oldu” derlerse ne cevap vereceksiniz?

Madem odalar bu konuda, ses çıkarmaya pek niyetli değil bari ben gerekli yerlere bildireyim, başka çaresi yok gibi.

Gelecek yazımda çok daha detaylı anlatmaya devam, İlçe belediye başkanının evi mühürlenmiş, peki satışta olan konutlar niye mühürlenemedi hepsini anlatacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder