17 Haziran 2012 Pazar

Aziz Başkan Özel Yetkili Savcıları HSYK Şikâyet Edecek

Aziz Başkan Özel Yetkili Savcıları HSYK Şikâyet Edecek
Büyük Başkanımız, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil ve soruşturmada görev alan diğer savcıları Adalet Bakanlığı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na şikayet etmiş.

Soruşturulmaya konu olan, Grand Plaza eski çalışanı Cem Cevahir Kiraz’ın ifadesinin 8 Nisan 2010 tarihinde neden ve hangi amaçla alındığının açıklanması hukuk devleti açısından zorunluluktur. İfade alımının, hemen sonrasında özel yetkili savcılığın, zorunlu “görev” şartı olan “cebir ve tehdit” unsurunun var olup olmadığının araştırılması hususunda İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne ısrarlı bir şekilde araştırma yapılmasını talimat etmesi özel yetkili savcılığın hukuka aykırı olan iradesini açıkça ortaya koymaktadır Bu durum açıkça görevin kötüye kullanılmasıdır” diye suç duyurusunda bulunmuşunuz.

Sayın Başkanım siz bu konunun böyle olmadığını çok iyi biliyorsunuz.
Kamuoyunu doğru bilgilendirmek yine bana düştü sanırım.

Sizin söylediğiniz gibi 8 Nisan 2010 tarihinde Cem Cevahir Kiraz’ın Özel Yetkili Savcıya verdiği ifade ile başlamadı.

2010 senesinin başlarında, Cem Cevahir Kiraz’ın bana teslim ettiği MSM kayıtları ve Grand Plaza A.Ş 27.02.2009-29.03.2009 arasında seçim bürolarına gönderilen malzeme listesi ve kadrolaşma belgesi neticesinde, önce Cumhuriyet Başsavcılığına ardından İzmir Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğüne, suç duyurumu yaptım.

İzmir Valiliği Mahalli idareler İl Müdürlüğü

Grand Plaza 27.02.2009- 29.03.2009 tarihleri arasında seçim bürolarına gönderilen malzeme listesi ekte bulunmakla beraber bahsi geçen dağıtımları yapan Cem Kiraz’ın yasa dışı uygulamaların altına imza atmayacağını söylediğinde ise işten çıkarılmasının ardından seçim bürolarına yollanan malzemelerin 23 Nisan Şenliklerinde kullanılmış gibi gösterilmesinin incelenmesini arz ve talep ediyorum.

Nivent Kurtuluş

Bu suç duyurusunun üstüne İzmir Valiliği Milli Eğitim il Müdür Yardımcısı Mithat Güzel’i muakkip atadı.


29.03.2010 tarihinde, Mithat Güzel benim ifademi makamında yeminli kâtip huzurunda aldı. Suç unsuru bulmuş olacaklar ki sanayi ve Ticaret bakanlığından müfettiş talep etmişler. Dosyayı kapatamamışlar.
Bu arada Cumhuriyet Başsavcı Vekili beni makamına çağırarak, yapmış olduğum suç duyurusu ile ilgili Özel Yetkili Savcıya gidilmesi gerektiği bu konuda kendilerinin yapabilecekleri bir şey olmadığını bildirdiler.

Bunun üzerine Cem Cevahir Kiraz’ı aradım İzmir Savcılığında buluştuk, durumu anlattım ve Özel yetkili savcı olan Sait beye aynı gün gitti. Konunun muhatabı Cem Bey olduğu için benim Özel yetkili savcıya ifade vermedim.

Bu arada yanılmıyorsam Nisan Ayında T.C Sanayi ve Ticaret Bakanlığı adına iki müfettiş suç duyurusuna istinaden araştırma yapmaya geldiler. Konunun muhatabı olarak ifademi almak üzere beni Hilton otelinin arkasındaki binaya davet ettiler ve ifademi aldılar.
Soruşturmayı tamamlayan Sanayi Bakanlığı müfettişleri, 26 Mayıs 2011 Tarihli yazılarında,

T.C
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
İç Ticaret genel Müdürlüğü
Sayı:B.14.0İTG.0.11.00.01-663.01-1658 2936
Konu: Denetim

Sn Nivent KURTULUŞ

Grand Plaza Gıda Otelcilik ve turizm işletmeleri anonim Şirketi nezdinde Bakanlığımız Müfettişi tarafından yapılan inceleme sonucunda düzenlenen 09.05.2011 tarihli ve 2011/2 sayılı inceleme raporunda;
“2009/Mart ayında Grand Plaza AŞ’ye ait bazı malzemelerin seçim bürolarına usulsüz olarak sevk edildiği iddiası;
Araştırma ile ilgili detaylardan sonra,
Müfettişlikl’erince tespit olunan, sandviç su ve meyve suyu malzemelerine ilişkin depo açığının 5237 sayılı TCK 155/2’nci maddesinde düzenlenen “Güveni Kötüye Kullanma” suçu kapsamına girdiği.

Asıl önemli detay ise,
Depo açığı ile ilgili olarak, Grand Plaza A.Ş’nin Banket işletmesinin doğrudan bağlı olduğu dönemin Genel Müdür Muharrem Derbentoğlu’nun sorumlu göründüğü, bunun yanında dönemin Yönetim Kurulu, Banket İşletmesi Müdürü Erkan Tiryaki ve depo sorumlusu müşteki Cem Kiraz’ın yürüttükleri görevler dolayısıyla muhtemel sorumlular arasında yer almaları nedeniyle, bu kişilerin anılan madde kapsamında cezai sorumluluklarının İzmir Cumhuriyet Başsavcılıklarınca değerlendirilmesinin uygun olacağı kanaatine varılmıştır.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığının müfettiş raporunda bile bu konunun Cumhuriyet Başsavcılıklarını nezdinde incelenmesi gerektiği kanaatine varılmışken, neden hala bu konu tartışılıyor anlamış değilim.
Konunun özüne bakıldığında sizlerinde anlayacağı gibi Özel Yetkili Savcı canım sıkıldı biraz İzmir Belediyesini bir inceleyelim dememiştir.

Sayın Başkan “Suya damlatılan bir kırmızı mürekkep gibi” demişiniz de kimse suya kırmızı mürekkep damlatmamıştır, Siz damlattıysanız bilemeyiz,

Özel yetkili savcıları hedef aldığınız beyanlarda ise,
“İzmir özel yetkili savcılığın, şüpheliler açısından mevcut olan tüm garantileri ihlal ederek ısrarla suç ve suçlu arayışında olduğunu, aralarında hiçbir bağlantı olmamasına rağmen ilgili ilgisiz pek çok kişinin aynı gerekçe ile suçlandığını” söylemişiniz de yukarıda bu aşamalara nasıl gelindiğini açıkladım.

Gerektiğinde bu konu hakkında müdahil olabilirim bu aşamalara öylesine kolay gelinmiyor başkanım, bu işler sabır ister o sabırda bende var.

Geçmişteki yazılarımda sordum, sorumu bir kez daha yineliyorum, siz geçmişte işadamıydınız yaptığınız harcamaların bir dökümünü mutlaka saklamışınızdır, seçim öncesinde yapmış olduğunuz harcamanın faturasını çıkarın sizde rahatlayın bizde rahatlayalım.

TANSAŞ lar için tarafıma bilgilendirme yazısı gelmiş, bu yazıyı yazan Genel Sekreter Yardımcısı hanım efendi, TANSAŞLAR’IN Yeşil Alanlarda Kamu alanlarında bulunduğunu bilmiyor ise, halkın malını koruyamıyorsa bence istifa etmeli. Gelecek yazımda bu konuyu yazacağım, gerektiği yerde mahkemeye bile gideceğim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder