1 Haziran 2012 Cuma

İzmir, Karşıyaka Stadı 2

İzmir, Karşıyaka Stadı 2
Kocaoğlu’nun açıklamalarına devam edelim:

“Bunlar planlama ilkelerine göre yapılmış. TOKİ ve Emlak Bankası devlet kurumu olduğu için planlamada yoğunluk konusunda, sosyal donatı alanlarının ayrılması konusunda, alabildiğin tolerans gösterilmiş. Bu alan ve buna benzer tüm alanlar esas itibariyle düzenleme ortaklık payı çerçevesinde araziden yol için, yeşil alan spor tesisi için sosyal kültürel ihtiyaçlar için kamuya ayrılan alan niteliğindedir. Burası eğitim, otopark, resmi tesis ve yol mantığında bırakılmış alandır. Bu alan imara açılırken kamuya terk edilmesi gereken bir alandır.

Tamamen size katılıyorum ancak Kamuya ait alanları sizde büyük guruplara kiralamadınız mı?


Biz de TOKİ’yi kamu olarak görüyoruz. Konuya başlangıçta buraya oturtmak gerekir. Ayrıca, 8 Mayıs 2001 tarihinde Emlak Bankası İzmir Uygulama Başmüdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi’nin Planlama Müdürlüğü’ne bir yazı yazıyor. 1/5000’lik planların yoğunluğunu düşük olduğunu söylüyor. Kentsel ve bölgesel spor alanı imarlı üç adet adanın diğer adalarda olduğu gibi emsal 1,5 TM 1 koşullu imar adalarına dönüştürülmesini istiyor. Emlak Bankası burada ticaret yapılmayacağını ifade ediyor. Şimdi ise bu değişiklik ve proje gündeme getiriliyor” dedi.

Bu söylediklerinize de, tamamen katılıyorum ancak, daha önce İBB nin meclisinde basın açıklamanızda, sorduğum soru neticesinde “susma hakkınızı” kullanıp yanıtlamadığınız, bir soruyu yeri gelmişken sorayım diyorum.

Madem bu kadar çevreye, yeşil alanlara duyarlısınız da neden geçmişte ” Giraud Arazisi” içinde bulunan, yüzlerce ağacı görmezden gelip binlerce konuta imkân tanıdınız? Çok şükür ki bu planın geçmesini engellemek için yazmadığım kurum kalmamıştı en nihayetinde haklılığım kabul gördü de bu plana el kaldıran tüm meclis üyeleri de savcının karşısında ter döktüler.

Bu stat konusunda aynen sizin yanınızdayım, geçmişte olmasam bile,

Kocaoğlu’nun açıklamalarına devam edelim:

“Stat projesinin yapılacağı alanda sadece stadın değil otel, hastane, alışveriş merkezi ve ticarethane gibi bölümlerin de olduğu, işin sadece konut ve spor alanından ibaret olmadığını, Mavişehir Bölgesi imarı en sıkışık bölgelerden birisi. Birçok sosyal donatı alanına ihtiyaç var. Yoğunluğun fazla olmasının ana nedenlerinden birisi, burada yaşayan insanlara spor alanı olarak belirlenmesi önemlidir. Alanın trafik, problemi ulaşımı planlama tekniği açısından problem. Bölgenin yüzde 3 imarı var. Buraya da spor tesisleri, tenis kortları, soyunma odaları ve düşük yoğunluklu günü birlik idari alanlar yapabilirsiniz” bu sözlerinize katılmamak mümkün değil.

Belki bana kızacaksınız ama söylemeden geçemeyeceğim, Optimum Alışveriş Merkezi için Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, bu aks da kurulması düşünülen alışveriş merkezi trafik yoğunluğu getirecektir diye, İBB'yi defalarca uyarmasına rağmen o zaman neden kulaklar tıkandı diye sorsam ayıp mı ederim?

Ali İhsan Kaya, Toki’den bu araziyi alırken, renklerine âşık olduğu Karşıyaka Spor Kulübünün stada ihtiyacı var diye mi almış önce bunu sorgulamak lazım.

Ali İhsan Kaya arazi aldıktan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesinin yolunu tutmuş, buraya konut imarı istiyorum dememiş midir diye sorsam,

Peki, Büyükşehir bu talebe ne cevap vermiş? RET ETMİŞ,

Eee bu kadar para saymış domates ekemeyeceği tarlaya, bir çare, bir çare diye düşünürken ampuller yanmış...

Karşıyaka Spor Kulübünün Stada ihtiyacı var, benim de imara ihtiyacım var. Karşıyaka geniş camia çok istedikleri stat alanını bağışlar, arkama kocaman bir güç alırım, o zaman kimse karşımda duramaz mı demiştir.

Büyük Başkan’da bunun farkına varmış, olacak ki “Alan kişi tabi ki de kar bekleyecek. O, bu araziyi ‘stat yapayım da Karşıyaka’ya bağışlayayım’ diye almadı. Hayırseverdir stada yardım eder para verir ayrı bir durum. Saygı duyarım ama bu arsayla alakası yok. Verdiği parayı yapacağı yatırımı geri alacak. Özel sektör mantığıyla mutlaka kar edecek.”

Ne güzel söylemişiniz, ya ben yaşlanıyorum yâda siz başkanım, çünkü aynı düşüncedeyiz ne güzel!

Buraya kadar başkanım hemfikiriz ancak 2009 seçim bildirgesinde, Kuzey ve Güneye stat yapmak üzere söz vermiştiniz, Güney’deki Buca stadını hallettiğinizi de söylüyorsunuz, parayı verdik sorun bitti de diyorsunuz.

Ya Kuzey için ne planlıyorsunuz, siz koskoca belediye başkanısınız, bu kadar kadronuz var konuşmanın ötesinde çözüm üretmelisiniz değil mi?

“Araya seçim girdi, proje değişti, sayı farklı oldu, görevliler gitti, yeni yol ortaya çıktı”

O oldu bu oldu demekle, olmuyor başkanım. Sizden uzun cümlelerle anlatımlar beklemiyoruz,

Sonuç olarak, Karşıyaka bir an önce, hak ettiği stadına kavuşmalı, ancak Mavişehir’de yapılacak stat Charles Darwin’in sözü gibi olacaksa, olmasın daha iyi!

Tavuk toplum, önüne atılan bir avuç yemi gagalarken, arkadan yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz. Bilmem anlatabildim mi?

Başkanım 30 gündür yeni Bakan başta olmak üzere diğer kurumlarla görüşmek için randevuda istiyor muşunuz ve bu talebi her pazartesi yineliyor muşunuz,

Bir yatırımcı bile ne sizden nede bürokratlarınızdan randevu alamıyor, nasıl bir duygu içerisinde olduklarını belki anlayabilmişinizdir diyorum.

Geçen hafta Hürriyet Gazetesi yazarı, Cengiz Semercioğlu’nun kaleme aldığı yazıda...

“Ne Avusturya’dan gelen Halfinger cinsi atlar var, nede Victoria klasik tarzında yapılan faytonlar, bir yılda 15 faytonun bile yapılabilmesi üzerine çok şeyler yazılır ama şimdilik umarı bu yaz olur demekle yetineyim” demesi ne kadar manidar. Teleferiğimizi, 2007 yılından beri bekliyoruz, buda bir şey mi.

Bu gün mail kutuma gelen bir yazı kanımı dondurdu, Belediye otobüsünde çalışan Ü.Ç neden işten çıkarılmış bu konunun ayrıntıları yakında, eğer söylenen iddialar doğru ise bu işin çivisi çıkmıştır.

Güzelbahçe Belediyesi ile ilgili çok ilginç gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder