17 Haziran 2012 Pazar

TANSAŞLAR Kamu Malıymış Meğer

TANSAŞLAR Kamu Malıymış Meğer
Kamunun malı korunamıyorsa, o makamın başındakiler istifa etmelidir.

Belediye hizmet alanları, yeşil alanlar, kimindir?
Halkındır.

Halk buralardan istifade edebiliyor mu?
Hayır.

Tansaş Mağazaları halkın yerinden para kazanıyor mu?
Evet

Yılsonunda halk gelir dağılımından hissesine düşeni alıyor mu?
Hayır.

Güzelyalı Tansaş Mağazası, Göztepe Stadyumu'nun devamında kurulmuş, burası hazinenin, Spor Bakanlığı'nın değil midir?

Bugüne kadar, Tansaşlar hakkında, yazdığım yazılar ne yazık ki netice alamadı.

“Sesimi Duyurabildim mi?
Tansaşlar fırsat eşitliğine uygun mudur?

Aziz Kocaoğlu Tansaş Mağazaları'na ortak mı?”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği, Sermaye Piyasası rekabet Kurulunu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevlerini neden yapmıyorlar?

Sayın Fügen Selvitopu tarafıma yolladığı 01.06.2012 tarihli yazısının ekine 21.11.2011 tarihinde daha önce verdiği cevabı iliştirmiş.

Söz konusu kiracı tarafından işgalen kullanılan hiçbir alan bulunmamakta, olup kiralama işlemlerinin tamamı kira hukukuna dayalıdır. Mülkiyeti belediyemize ait olan veya belediyemizin hüküm ve tasarrufu altında bulunan şehrin muhtelif yerlerinde adı geçen kiracının 17 adet mağazası bulunmaktadır diye devam eden cevabı yazısı.

Sayın Selvitopu, ben kira hukukuna uygun mudur, uygun değil midir diye sormadım, Tansaş mağazaları halkın kullanımında olması gereken, yeşil alan, belediye hizmet alanlarındadır, dedim siz işgalen kullanılan alan yoktur dediniz, siz mimarsınız, belki şehir planlamadan anlamayabilirsiniz ancak emrinizde çalışan onlarca şehir plancısı var bir onlara sorun, ya da benim gibi planlama ilkeleri nedir, yeşil alanlar nedir, belediye hizmet alanları nedir diye açın bir okuyun. Ben çok faydasını gördüm tavsiye ederim, ya da eşiniz Harita Mühendisi bir şehir plancısı kadar olmasa da bu konuyu bilir diye düşünmekteyim hiç olmazsa ona danışın diyorum. Aslında siz de haklısınız, İBB nin planları sürekli soruşturma izni alıyor, hangisine yeteceksiniz.

Büyükşehir Belediyesi'nden çıkan TANSAŞ Mağazaları özel sektörde üç kez el değiştirmiştir. Bu mağazaların % 89 hazine arazisi, kamuya terk ve yeşil alanlar üzerinde kurulmuştur. Halen Büyükşehir Belediyesi bu mağazalardan kira geliri elde etmektedir. Kaçak duruma düşen TANSAŞ Mağazalardan elde edilen kiralar yasal mıdır? Bu da ayrı bir tartışma konusudur.

1999 yılında hisselerinin büyük bölümü Doğuş Grubu’na geçmiş. Ardından da Migros Gurubu'na geçmiş, dolayısıyla Tansaş Mağazaları, tartışmalı bir özelleştirme kararıyla belediye bünyesinden çıkartılmıştır. Artık kamu yararına çalışan bir market zinciri olmaktan çıkmıştır.

Zaman, zaman Büyük Başkan verdiği beyanatlarında, “Sosyal Donatı” alanlarını vermem diyorsunuz da Tansaş Mağazalarının ayrıcalığı nedir? Bunlar yeşil alanlarda, Belediye Hizmet Alanlarında ne işi var?

Bunun cevabını verebilir misiniz?

Bu memlekette süpermarket işi yapan diğer guruplara belediye hizmet alanlarında, ticaret hakkı verilmekte midir? Verilmiyorsa ise bu fırsat eşitliğine uygun mudur?

Bugün Göztepe sahilinde yada Karşıyaka Bostanlı, Alaybey pazaryerindeki gibi birçok rantlı yerde, hangi şirket para vererek satın alabilir? Büyük bedeller verilse bile alınamayacak birçok arazide kamu hizmeti yapan ve bir belediye kuruluşu olan TANSAŞ'a tahsis edilmiştir.

Üstelik artık Tansaş Mağazaları İngiliz bir guruba devredilmiş denilmekteyken, Halkın malı olan, yeşil alanların üstünde ne işleri var diye sormadan edemeyeceğim. Her şeyimizi ranta teslim etmeyelim.
TANSAŞ'lar diğer marketlerle aynı statüde olmalı aksi halde, REKABET KURULU GÖREVİNİ YAPMIYOR OLUR da demiştim geçmiş yazılarımda hala bir ses yok...

Madem sizler görevinizi yapmıyorsunuz o halde bir vatandaş olarak ben görevimi yerine getirerek, bu olayda sorumlulukları olan ve sorumlular hakkında gerekli kavuşturmayı yapmayan yetkilileri de dava ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder