27 Temmuz 2012 Cuma

Aziz Başkan, İmar Profesörü Olmuş






Aziz Başkan, İmar Profesörü Olmuş
Dün, Kentsel Dönüşüm zirvesine katılan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşen zirvede, büyük başkan, imar konusunda tüm bilgilerini,her iki bakana, ders verir edasıyla, aktarmış. Sözümü dinlemeyen olursa da mahkemeye veririm diye, aba altından sopasını göstermiş.

Yargıya işaret eden, Aziz Başkan, uyarıları dikkate alınmadığı takdirde “ Mahkemeye gideceğiz” demiş.

Siz İzmirlilerin, uyarılarını dikkate alıyor musunuz?

Aziz Başkan, “ Biz zaten yolları, yeşil alanı, yerleri belirliyoruz”

Çok doğru, belirliyor ardından da, yeşil alanları, kamunun mallarını, ranta devir ediyorsunuz. Harikasınız başkanım, devir konusunda kimse elinize su dökemez, maşallahınız var.

Aziz Kocaoğlu, konuşmalarının devamında ise,

“Alsancak Stadı'nı yıkacağım yerine, AVM yapacağım anlayışı olmaz. Hani bunun ulaşımı, kim sağlayacak oranın yerini, alanını, yolunu. Biz yasal bir kurumuz. Devlet kurumuyuz. Yasal hakkımızı kullanacağız” 

Başkanım Üçkuyular’a AVM, nasıl olabiliyor, Üçkuyular İzmir sınırları içinde değil mi? Buranın, trafik yoğunluğu ne olacak? Doğuş Gurubu'nun yapacağı AVM söz konusu olunca, yasal kurum, devlet kurumu olarak yasal haklarınızı neden kullanmıyorsunuz?

Çifte standart yapma hakkını, kim veriyor size?

“Alsancak gibi yolu olmayan limanın içerisine 96 bin metrekare AVM yapılmasını istemiyoruz. Burası kamunun malı… Böyle olursa bölgenin trafiği çözülemez. Kordon, Alsancak, biterse İzmir biter. Orada alt, üst geçit de yapsanız ulaşımın çözümü yok. Buraya AVM yapılması bize göre doğru değildir.”

Başkanım, ne güzel söylüyorsunuz, “ Kamunun malı” diye,

Siz unutmuş olabilirsiniz, ben size hatırlatayım, Üçkuyular Meydanı, kamulaştırılarak vatandaşın elinden üç kuruşa, alınıp, halk yararlansın diye, pazaryeri, terminal garaj yapılacaktı, burası kamunun malı değil mi? Buranın trafiğini nasıl çözeceksiniz? Alt, üst geçit, hatta göğe merdivende, yapsanız da olmaz.

Vatandaşa göre de buraya AVM yapılması uygun değil, vatandaşın hakkını böyle mi koruyorsunuz?

Kocaoğlu “İzmir'de kamu mallarının plan değişikliği ile satışı konusunda yeni bir sistem geliştirildi”

Bu sistem sizin önderliğinizde, gelişmedi mi?

Kocaoğlu “Bornova'da bulunan Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü'nün alanlarının satışı ile ilgili planlar geldi. Ticaret Merkezi ve alışveriş merkezi yapılmak isteniyor. Tesis ve kurum olarak oralar kent dışına çıkabilir ama geriye kalan alanlar yeşil alan olarak kalmalıdır. Yaptığımız imar planlarında oralar 'sosyal donatı alanı' olarak yani yeşil-rekreasyon ve yaşam alanı olarak belirlenmiştir. Değiştirilemez"

Ben de hemen, hemen her yazımda kaleme alıyorum, sosyal donatı alanları, yeşil alanlar, rekreasyon ve yaşam alanları, DEĞİŞTİRİLEMEZ.

Doğuş Gurubu’nun ne farkı var? Ben pek anlayamadım, üstelik bu alan kamunun malı, üstüne üstlük burasını satıyorsunuz, bu gücü nereden alıyorsunuz? Halktan mı hiç zannetmiyorum.

Giraud Ailesinin planını da bir zamanlar, tereyağından kıl çeker gibi planladığınızı sanmıştınız, yargıya takıldı, kentin akciğerleri konumunda ki alanı, bir çırpıda binlerce konuta açmadınız mı? O zamanlar büyükşehir belediye başkanı değil miydiniz? Yargıya taşıma yollarını bilmiyor muydunuz?

Giraud planı, durdu başkanım, bu olmaz planınızda duracak, gelin yargıya gitmeden bu planı durdurun. Bu alanı, gerçek sahiplerine iade edin. Aksi takdirde, bu alan hazineye terk edilmek zorunda kalacak. Plancılarınız, bu konuda sizi uyarmadıklarına göre, ben sizi aydınlatayım efendim. Hem de sizin, anlayacağınız şekilde, kolay anlaşılabilir şekilde açıklayayım. Kamulaştırılan yer, kamulaştırmanın amacına uygun yapılmazsa eğer, hazineye devredilir, anlatabildim mi efendim.

Aslında siz, benden çok daha iyi biliyorsunuz ki dünkü zirvede,
“Kamuya ayrılan otopark alanlarının üzerine 'özel otopark' alanı demişler. Bu plan şehri öldürür.”

Başkanım nasıl olur da, kentimizin, Alsancak ve Karşıyaka ilçelerinde, kanunları, birer, birer usulüne uygun sular seller gibi bakanlara anlatıyorsunuz da, iş Üçkuyular’a gelince, kanunlar rafa kaldırılıyor.

“Sosyal donatı alanları ayrılmadan yapılan, planlar kenti yaşanmaz hale getirir. Belediye başkanı olarak bunları söylemek belediye başkanlığı ve vatandaşlık görevim. İleride 'bu planı kim yapmış' derlerse yasal olarak mücadele etmek durumunda olurum. Bunu da buradan ifade edeyim.”

Oh ne ala, söz konusu Doğuş Gurubu olunca, imar sopası GÖKKUŞAĞI olurken diğer planlar, için hemen yargıya giderim, ben İzmir Belediye Başkanıyım, diye esip gürlerken, konu, Üçkuyular AVM sine gelince Patagonya Başkanı mı oluyorsunuz?

Kentsel dönüşüm zirvesinden çıkıp, Aziz Kocaoğlu’nun yeni ithal atlarına, gelelim.

Sevgili Başkanın bir buçuk yıldır, üzerinde çalıştığı, didindiği, yurt dışından at ithalatına başladığı “Fayton Sefası” gümledi, hem de öyle bir gümledi ki, tüm ramazan boyunca, top atacak boyutta gümledi.

Pazar akşamı çok övündüğünüz, bin bir zorluklarla İzmirliye kazandırdığınız, faytonlardan biri, kaza yaptı, çok şükür yaralanan ölen olmadı, fayton zarar gördü. Bu olay size bir uyarı, dikkate alın yarın ne olur bilinmez. Uyarmadı demeyin.

Bugün Kordon boyunda oturdum, çayımı yudumlarken faytonları seyrettim, saydım, saydım eksik, hadi biri kaza yaptı, geriye kaldı 11 fayton, ama ben sekiz adet görüyorum, nerede diğer faytonlar?

Şeytan aldı götürdü desem, Ramazan ayındayız şeytanlar izinde, kim çaldı faytonları?

Notlarım...

Bornova Spor Salonu ile ilgili yazım birçok kişiyi neden bu kadar rahatsız etti yakında.

Hatay’ın meşhur granitlerinin iş kabulü ne zaman olacak? Bu konunun ayrıntıları yakında.

İzsu ile ilgili çok ilginç belgeler elime ulaştı, yok artık denilecek cinsten...

Ukome kararına göre turist otobüslerinin bekleme yeri liman Migros yanı denilmekteyken, turist otobüslerinin liman içerisinde işi ne?
Metro inşaatı ile ilgili tüm detaylar en nihayetinde hazır, neden bitirilemediğini açıklayacam.

Çok katlı otopark ihalesinde herkesin gözünden kaçan detay neydi dersiniz?

Diyorum ya ben çalışıyorum ya siz ne yapıyorsunuz?

1 yorum:

  1. Bir kredi ihtiyaciniz var mi? Eger bir is baslatmak için bir kredi ihtiyaci var mi? Eger bir is var ve isinizi genisletmek için bir kredi gerekiyor mu?
    Herhangi bir finansal karmasa içinde olan ve bir kredi ihtiyaci? Eger borçlari temizlemek için bir kredi gerekiyor mu? Ne olursa olsun kredi sorunlari, burada 3% düsük ve uygun faiz oranlari kredi sunmak olarak yardimcidir. Bize bugün, E-posta:(garrycoleman_loanoffice@yahoo.com) Daha fazla bilgi için.

    Isim: ___________________________
    Soyadi: ____________________________
    Cinsiyet: _______________________________
    Medeni Hali: _______________________
    Adres: ______________________
    Sehir / Posta kodu: ______________________
    Ülke: ______________________________
    Dogum Tarihi: ________________________
    Kredi olarak Gerekli Miktari: ________________
    Kredi Süre: ________________________
    Aylik Gelirleri / yil: _________
    Meslek: ___________________________
    Kredi için Amaç: _____________________
    Telefon: ________________________________
    Faks: __________________________________
    Ingilizce biliyor musunuz?

    YanıtlaSil