29 Temmuz 2012 Pazar

Tek Adam Kocaoğlu
Son üç gündür metro tünellerindeydim, şimdi gün ışığına çıktım, keşke benim gibi bu metroda gün ışığına çıksa ne iyi olur...

İzmir’de gündem bitmez, bugün haber manşetlerine yansıyan bir haber beni çok güldürdü, sen çok yaşa emi büyük başkan!

Sen ta Avusturya’lardan at getir, neymiş gübresinden yararlanacaklarmış...

Avusturyalı atın, dışkısında boncuk mu var? Madem size, gübre lazımdı, Roman vatandaşların elindeki yerli malı atların bol gübresi var yeter ki siz isteyin versinler.

Yerli malı Türk'ün malı, her Türk onu kullanmalı mı? Demeyeceğiz, Avrupa malı Türk’ün malı, her Türk onu kullanmalı, yazıktır bu hemşerilerinizle alay etmektir, “Fayton Sefası” olmadı belediyenin kasasında milyonlar uçtu, bari dışkısından yararlanalım mı dediniz?

Siyasi hırsı ve egosuyla İzmir’de “tek adam”cılık siyaseti yapan Aziz Kocaoğlu’nu anlaşılan Büyükşehir belediye başkanlığı kesmemiş…

Seçilmesi için her yola başvurduğu Ali Engin’e de pek güvenmiyor anlaşılan…

İzmir’de CHP ilçe örgütleri ve il örgütü arasında ortaya çıkan ve bizzat kendisinin neden olduğu “gerilim”leri kaldırmak için toplantılar düzenliyor…
İzmir CHP eş il başkanlığı modeline geçmiş galiba…
Örgüt toplantılarını Aziz Kocaoğlu düzenliyor…
Toplantıların baş konuşmacısı Aziz Kocaoğlu…


Örgütlerin, ilçelerin ne yapması gerektiğini Aziz Kocaoğlu anlatıyor…
Ali Engin mi?

Ona bu “senaryo”da pek rol düşmüyor…
Fotoğraf karesinde olması yeterli…
Aziz Kocaoğlu bir tercih yapmalı…
Ya belediye başkanlığı…
Ya il başkanlığı…

Görünen o ki, Aziz başkan ikisini de bırakmaya niyetli değil…
Ne diyelim…

Umarız yakında siyasi partiler yasası değiştirilir…
Hazır Anayasa değiştirilirken…

Belediye başkanlarına il başkanlığı, ilçe başkanlığı yolu da açılır…
Gerisini Ali Engin düşünsün…

Her şeyi, kendi köşesinde ne güzel açıklamış, İmambakır Üküş, Başkanım biz dile getirdik kulak asmadınız, belki Sayın Üküş’ü dikkate alırsınız.

İzmir halkı sizi, hizmet edesiniz diye seçtiğini sandı, bırakın siyaseti. Belediye başkanları göreve geldikleri, makama oturdukları ilk gün parti rozetini çıkarır, halka hizmet eder. Siz bunu bilmiyor musunuz, bırakın bu işleri, İzmir’e dönün!

Hemşerilerinize sürekli anlatıyorsunuz, dergiler çıkarıyorsunuz, vaatleriniz gerçekleşmiyor başkanım, neye elinizi atsanız kurutuyorsunuz.

Metro diyorsunuz, Ankara’yı işaret ediyorsunuz, kötünün iyisi diye bir örnek olmaz, bunu bilmez misiniz.

Çalışan teleferiği kapattınız, yıllar geçti hala bir metre tel geremediniz.


Göreve geldiğinizden beri, Marble Taş Fuarı'nı taşıyacağım,
uluslararası boyutta fuar alanı yapacağım dediniz, ne oldu? Bu sene açılışta ne demeyi düşünüyorsunuz?

Otobüs filolarınızı yeniledik, dediniz de ben ortalıkta otobüs göremiyorum, hemşerileriniz otobüslerde perişan, siz Mercedes otomobilinizle, siyasi turlardasınız.

Bırakın bu siyasi turları, asli işinize dönün.

Lakin siz yeni MYK oluşumu için yoğun kulislerdesiniz, kankanız yol arkadaşınız Alaattin Yüksel ile el ele canhıraş çalışıyorsunuz, bunlara ayıracağınız zamanı İzmir’e verseniz olmaz mı?

Sayın Üküş’ün söylediği gibi, “Kurultayda İzmir il başkanının Aziz Kocaoğlu’nun “memuru” gibi davranması oldukça sert eleştirilere maruz kalmış.

Maşallahınız var başkanım koskoca il başkanını memur yapmışınız.

Şimdi gözler MYK'da diyen Sayın Üküş,

Kılıçdaroğlu, Alaattin Yüksel-Aziz Kocaoğlu "şantaj"larına boyun mu eğecek...

Yoksa, herşeye rağman Birgül Ayman Güler'e MYK'da yer verecek mi?

İzmir'de yükselen tepkiler yüzünden zor günler yaşayan Alaattin Yüksel-Aziz Kocaoğlu'nu daha da zor günler bekliyor...

Sn Üküş, İzmir’in nabzını ne güzel tutuyorsunuz, size hayranlığım her yazınızda artıyor.

Bugün bana öyle bir iddia geldi ki, inanasım gelmedi, yakinen izlemedeyim, önümüzdeki hafta Konak Meclis toplantısını takip edeceğim, hatta katılabilirimde.

Bana gelen iddiaya, değinmeden evvel, Aziz başkana sormak istiyorum, İzmir Belediyesi'nin imar işlerini bırakıp, Konak, Karabağlar, Balçova Belediyeleri'nin imar işlerine demi bakıyorsunuz?

Lafı fazla dolandırmadan bana gelen iddiadan, önce bahsedeyim, sonra yorumumu yaparım.

“28.07.2012 tarihinde Konak Belediyesi'nde Hakan Tartan başkanlığında, başkan yardımcıları, hukuk komisyonu ile yaptılar. Üçkuyular Doğuş Gurubu'nun AVM'si ile ilgili Konak Belediyesi'nin, hissesinin satış bedelini kararlaştırmışlar. Aziz Kocaoğlu bir an önce satışın gerçekleşmesi için acele edilmesi talimatı vermiş. Satış sonrası, belediyelere düşecek, payları belirlemişler. Konak Belediyesi'ne 13 milyon, Karabağlar Belediyesi'ne, 8 milyon, ruhsat verilmesi işlemleri için 3 milyon Balçova Belediyesi'ne verilmesi için anlaşma yapılmış”

Bu iddialar umarım doğru değildir, sizlere bir sır vereyim, bu konuda soruşturmalar zinciri yolda, aman kimseye söylemeyin bu bir sır.

Aziz Başkan yapmaz, rantlı ballı imar planlarıyla hiç işi olmaz, baksanıza liman içine yapılacak AVM'nin yapılmaması için, nasıl canhıraş çalışıyor, bakanlara bile kafa tutuyor, İzmir’in bir karış toprağını vermem de vermem diyor. Günahını almayın sevgili başkanımın. Zaten yeterince derdi var sıkıntı içinde, yüzü asık her an patlayacak bir bomba gibi dolaşıyor.

Geçen yazımda İzmir Belediyesi, Adliyede bir yer açsın diye yazmıştım ya, sevgili başkanım, beni dikkate almış olacak ki;

İddialara göre, İzmir adliyesinde yeni savcılara nezaket ziyareti yapıyormuş, hatta bir tanesiyle iftar yemeği bile yemiş. İddialar ne kadar doğrudur bilemem. Benin bildiğim Aziz başkan yapmaz adalete küs bu sıralar ki Adalet İstiyorum bile demiyor.

Bugün, İzmir bir hayli hareketli geçmiş, Mehmet Ali Susam ile Aziz Başkanın arasına yine kara kediler girmiş. Geçmişte Aziz Kocaoğlu’nu affeden Mehmet Ali susam, herkesin gözü önünde, hiç hak etmediği bol kaskin kaflı küfürlere rağmen, suskun kalmayı tercih etmişti. Elbet bu çirkin saldırının hesabını yargıda alabilirdi, Cumhuriyet Halk Partisine zarar gelmesin diye, kazanacağı davasını geri çekmişti. O bütün asaletiyle affetti, ama Aziz Başkan affetmemiş olacak ki rövanşını büyük kurultayda aldı. Bu konunun ayrıntılarını kaleme alacağım.

Sevgili okurlar. Bir önceki “Metro Hikayesi-3” yazımda bir yanlışlık eseri hatalı bir ifadem olmuş. Aslında hemen hepinizin fark etmiş olacağı bir hata. Yazıdaki, CHP’li belediyelerin yönetiminde olduğu son 10 yılda, İzmir’de bir metrelik raylı sistem hayata geçmemiştir ifadesi. Aşırı yoğun araştırma ve çalışmaların getirdiği yorgunluktan diyelim. Bildiğiniz gibi İZBAN ve hafif raylı sistemin Bornova – Evka3 kesimleri yapıldı ve işletmeye alındı bu dönemde. Bu hata için özür dilemekle birlikte gerçekleştirilen bu  yatırımların bir türlü tamamlanamayan metro işleri ile ilgili Belediyenin ileri ölçüdeki kusurlarına ve beceriksizliklerine karşı bir  hoşgörü oluşturmaması gerektiği yönündeki düşüncemi de belirteyim.

Son günlerde dikkat ederseniz her gün yazmaktayım, sebebini elbet sizlerle paylaşacağım yakında.

1 yorum:

  1. Bir kredi ihtiyaciniz var mi? Eger bir is baslatmak için bir kredi ihtiyaci var mi? Eger bir is var ve isinizi genisletmek için bir kredi gerekiyor mu?
    Herhangi bir finansal karmasa içinde olan ve bir kredi ihtiyaci? Eger borçlari temizlemek için bir kredi gerekiyor mu? Ne olursa olsun kredi sorunlari, burada 3% düsük ve uygun faiz oranlari kredi sunmak olarak yardimcidir. Bize bugün, E-posta:(garrycoleman_loanoffice@yahoo.com) Daha fazla bilgi için.

    Isim: ___________________________
    Soyadi: ____________________________
    Cinsiyet: _______________________________
    Medeni Hali: _______________________
    Adres: ______________________
    Sehir / Posta kodu: ______________________
    Ülke: ______________________________
    Dogum Tarihi: ________________________
    Kredi olarak Gerekli Miktari: ________________
    Kredi Süre: ________________________
    Aylik Gelirleri / yil: _________
    Meslek: ___________________________
    Kredi için Amaç: _____________________
    Telefon: ________________________________
    Faks: __________________________________
    Ingilizce biliyor musunuz?

    YanıtlaSil