8 Temmuz 2012 Pazar

Üçkuyular AVM’si...

Üçkuyular AVM’si...
Üçkuyular’da bulunan, vakti zamanında, kamulaştırılan alanın, Karabağlar ve Konak Belediyelerinin meclis üyelerinin aldığı karar ile Doğuş Gurubu'na satılması konusunda, İzmir Milletvekilleri'nden tek bir kelime, tek bir görüş, şu ana kadar yapılmamasına karşın, gerek Alsancak Stadyumu gerekse, Liman Arkası AVM için herkesin bir görüşü var.

CHP Milletvekili Alaattin Yüksel ve AK PARTİ Milletvekili Aydın Şengül arasında basına yansıyan polemikler:

“Açık bir rant operasyonu olan Alsancak planı hakkındaki açıklamalarım Sayın Şengül’ü neden rahatsız etmiştir?”

Allah aşkına, sizleri bizler, yani halk milletvekili yaptı, halk ne düşünüyor onlara soruldu mu?

“Ayrıca Alsancak’da yaşanacak trafik felaketidir, siz kimin tetikçisisiniz?”

Kim kimin tetikçisi bilemem, ancak Alsancak’ta AVM açılması trafik felaketi olurken, Üçkuyular’da açılacak AVM ne felaketi olacak?

Bunun bir cevabı var mı? Balçova istikameti şu an trafik rezaleti yaşarken, kimsenin gıkı neden çıkmaz?

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, ise Alsancak Stadyumu'na AVM kurulması için;

“Ben o bölgenin belediye başkanı olarak söylüyorum, yetkimi ve haddimi bilen bir insan olarak oraya AVM’yi kurdurtmayacağım. Benim bölgemdeki 340 bin esnafın, 120 bini oradan direkt etkilenecek. Ben bu esnafların sesi olmaya devam edeceğim. Esnaf yapısı, trafik yapısı, tarihi yapısı bunların hepsi dikkate alınarak, kesinlikle bir AVM’ye karşıyım”
Peki başkanım, Üçkuyular’da Hatay’da Güzelyalı’da bulunan esnafın sesi kim olacak? Bunun bir cevabı var mıdır?


“Kruvaziyer Liman alanı içinde yapılması düşünülen AVM de aynı şekilde. Yapılacaksa yalnızca kruvaziyer turistlerin ihtiyacını karşılayacak kadar olmalı.  Bu konuda yetkilerimi sonuna kadar kullanacağım. Alsancak Stadı’nı yıktırtmam, AVM kurdurtmam. Yetkileri sınırlı diyenlere de hodri meydan diyorum. Ayrıca versinler bana,  Konak Belediyesi olarak esnaflarımla el ele vereyim, ben kurayım kruvaziyer limanını.”

Bence Karabağlar Belediyesi ve Konak Belediyesi el ele verip önce, halkın kullanımı için Pazaryeri ve Terminal Garajı yerini yapsın. Halk için, halkın parası ile Kamulaştırdığınız alanı, halkın en temel ihtiyacı olan Pazaryeri ve terminal garajını, özel sektöre pazarlama kararından vazgeçin desem sesimi duyura bilir miyim?

Ya yarın kalkıp halkta sizlere "Hodri Meydan" derse ne olur? Ya Konak Halkı ve Karabağlar Halkı pazaryerimi ve terminal garajımı vermem derse ne olacak?

İzmir ilinde, yapılan usulsüz imar planı uygulamalarına alıştık, alışmasına da, birde üstüne “Usulsüz Kamulaştırma” da eklenince ne oluyor diye sorgulamak lazım.

İzmir’in 1/25.000 Ölçekli Planları 1/100.000 Ölçekli Planları iptal olmuşken, İzmir ilinin plan dayanakları ne olacaktır. Ya yargıya intikal eden konular ne olacak?

Konak Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi meclis gündemini inceliyorum, karşıma 6165 ada 4-5 parseller satış kararı, beyler burayı siz ne diye KAMULAŞTIRDINIZ, benim malımı halkın malını satma hakkını kim sizlere verdi?

Bu gücü nereden alıyorsunuz?

Doğuş Gurubu kamulaştırılan parselleri öylesine garantilemiş ki almadığı yeri aktiflerine koymuş, Doğuş Gurubu halka arz olmuş bir şirketken, almadığı yeri almış gibi göstererek suç işlemiş midir? Ya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ne iş yapar bunu sorgulamak lazım. Bunun içinde ayrıca suç duyurusu yapılmalıdır.

1477 sayılı genelgeye göre, ise imar planlarında meydan, yol, park, yeşil saha, otopark, toplu taşıma istasyonu ve terminal gibi umumi hizmetlere ayrılması nedeniyle belediye veya valiliğin teklifi doğrultusunda belediye veya özel idareye mal edilen arazi ve arsalar bu idarelerce satılamaz ve başka bir maksat için kullanılamaz.

Bu genelgeden de haberiniz yok mudur? Oysa bu alan kamulaştırma yapılırken, “Pazaryeri ve Terminal Garaj “ olarak kamulaştırılmamış mıydı?

Bu maksatla terkin edilen yerlerin, yeni bir imar planı ile özel mülkiyete (tescili muktezi bir ayni hakkın doğmuş olması) konu olması durumunda, kapatılan kütük sayfası ile irtibat kurularak, yeni bir kütük sayfasına ihdas en (senetsizden) hazine veya özel idare adına resen tescil edilir.

Madem kamulaştırdığınız alanı amacı doğrultusunda kullanamadınız o halde bu alanlar hazineye terk edilir değil mi? Bilindiği üzere devlete ait tüm gayrimenkuller hazine adına kayıtlı olup, yönetimi ise 1050 Sayılı Muhasebe-i Umumiye Kanunu gereğince Maliye Bakanlığınca yapılmaktadır. Kamu kuruluşlarında gayrimenkul ihtiyaçlarını Hazineden tahsis yoluyla karşılamaktadır. Gayrimenkule ihtiyacı kalmadığı takdirde tekrar hazineye iade etmektedirler.
Bu konu hakkında daha yazılacak, çok konu var gelecek yazımda devam edeceğim, Karabağlar Belediyesi'nin Burda Alışveriş Merkezi alım kararı için yazdığım yazılardan rahatsız olan meclis üyeleri satış kararına itiraz etmeye hazırlanıyorlarmış, bende gerekli yerlere bu satış kararının incelenmesi için suç duyurumu yaptım.

Bence bu konu soruşturulur, hatta İçişleri Bakanlığı'nca soruşturma izni verilir. Sonra Adalet İstiyoruz diye meydanlarda bağırırsınız, yol yakınken soruşturulmadan bu kararınızdan vazgeçin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder