8 Temmuz 2012 Pazar

Rantlı Ballı, Alışveriş Olamaz Çünkü


Rantlı Ballı Satış Olamaz Çünkü
Geçtiğimiz aylarda, Konak ve Karabağlar Belediyesi’nin ekonomik durumlarına dikkat çeken, Aziz Kocaoğlu, “ Tartan ve Kürüm'ün bu serveti ilçeleri için kullanmaları, gelirlerini arttırmaları için bu kararı verdim”

Peki, Sn Sıtkı Kürüm, Üçkuyularda’ki satış sonrası kazanılacak servet niteliğindeki parayı, başkanlık yaptığı ilçesi için mi kullanacak?
Yoksa hemşerisi Burda Mağazası için mi kullanacak?

İddialara göre alınması planlanan Burda Alışveriş Merkezi 1997 yılında Yapı Ruhsatı almış, Yapı Kullanım Belgesini ise 2008 yılında.
On sene içinde iki defa ruhsat yinelemesi yapmış, neden acaba?
1999 yılında olan Marmara Depremi sonrasında, yönetmelikler değişmiştir, İzmir deprem Bölgesi olarak anılmakta iken “ Afet bölgelerinde, yapılacak yapılar yönetmelikler esas alınarak yapılacak ve tüm taşıyıcı sistem elemanları için kontrol tabloları oluşturulacaktır”

Deprem yönetmeliği koşullarına rağmen, Karabağlar Belediyesi,
Anılan binaya ait mimari – betonarme proje çizimleri, ilgili hesaplar, zemin araştırma raporları, ataşman defterleri, beton dayanımına ilişkin laboratuar test raporları, jeoloji ve inşaat mühendislerince ortaklaşa zemin ve temel etüdü raporu alınmış mıdır?
Biz binayı alır sonra güçlendirme işlemleri yaparız dedinizse eğer, o zaman güçlendirme işleri yaklaşık maliyet hesaplarınızı yaptınız mı?
Bizim paramız bol nasıl olsa, maliyet her ne kadar çıkarsa biz yaparız sana ne oluyor derseniz eğer, orada durun derim bu paralar tüm İzmirlinin parasıdır, öyle istediğiniz gibi harcayamazsınız.
Meclis Komisyonlarına yolladığınız dosyada nasıl emlak rayiç bedel tespiti yaptıysanız, binanın deprem yönetmeliğine göre hesap çalışmaları dosyası da, oluşturmalıydınız.

Beyler meclis kararıyla almaya kalktığınız binanın bedel tespitleri usulüne uygun değildir, çünkü siz anahtar teslimi bina almıyorsunuz, içini komple yıkacağınız ve güçlendireceğiniz dört duvar alıyorsunuz hatırlatırım, yeniden yapmak çok daha kolay.

Emlak ekspertiz raporlarında dikkatimi çeken bir hususta, neden yapı kullanım izni yeri boş bırakılmış, ruhsat tarihi de boş bırakılmış.
Hele ki Belediye Başkanı her konuşmasında inşaat mühendisi olduğunu söylemekteyken, bu işin rantabl olmadığını en iyi kendileri bilmekteyken nedir bu ısrar?

Gelelim Sıtkı Kürüm’ün Üçkuyular’da Belediye Hizmet Binası yapacağız dediği yerin özelliklerine...

Bu bahse konu olan yer, İhsan alyanak Spor Tesislerinin önündeki arazi. Burası yanılmıyorsam 1997 yılında Y Koşullu olarak planlanmış, buranın hemen yanındaki arazi plansız alan. İddialara göre bu plansız alan ile paçal yapıp İzmir Büyükşehir Belediyesine 1/5000 teklifi ile planlama yapılmak isteniyormuş ve burada ayrıca bir benzin istasyonu kurma hayalleri de varmış. Bu pek mümkün görülmüyor, ya tutarsa diye bir teklif edilecek haydi hayırlısı.

Başkanım burası da tutmaz, siz en iyisi, Bahçelievler, metro son durak, Uğur Mumcu Parkı’nın karşısında, 3715 Ada, 929 Parselde bulunan, 6000 metre karedeki alanı konut alanından, belediye hizmet alanına çevirmişiniz, İBB den de onay almışınız, yeni bir ilçe belediyesi olarak örnek bir bina yapabilirsiniz. Ben burayı inceledim metre kare hesapları yaptım, bu alanın terkleri, çıktıktan sonra, 4700 metrekare 3 emsalden 14.500 metrekare kapalı alan çıkıyor. Metrekaresi 700 - 800 TL inşaat maliyeti, 10 ya da 12 milyon TL karşılığında, ulaşımı kolay yeni ve rantabl Belediye Hizmet Binası yapmak var iken 47 milyona dört duvar alıp, üstüne güçlendirmeydi, tadilattı derken 60 milyona dayanan, ulaşımı zor binada ısrar nedir?
Üstelik alınması düşünülen Burda Alışveriş merkezinin, Bankalara ipotekli olduğunu bilmenize karşın.

28.10.2009 Tarihinde, Vakıflar Bankasına,
24.05.2010 Tarihinde, Yapı Kredi Bankasına,
08.04.2011 Tarihinde Yapı Kredi Bankası,
28.04.2009 Tarihinde Asya Katılım Bankası,

Rakamlarını özellikle, yazmıyorum ama hatırı sayılı meblağlar diyelim geçelim.
Akıllara elbet şu soru gelecektir, acaba Karabağlar Belediyesi Burda Alışveriş Merkezini kurtarmak için mi bu alış işlemini meclis kararıyla yapıyor?


Sosyal Demokrat bir belediye bunu hiç yapmamalı, bu alışveriş kararını iptal etmezse eğer, bu alışveriş soruşturulur, sonra meydanlarda, hiçbir belediye İzmir ili kadar soruşturulmuyor diye “adalet” istemeye kalkmayın.

Halk sizlerden sadece ve sadece hizmet bekliyor, kamunun değerlerini satıp özel şirketleri kalkındıramazsınız.

Gelecek yazımda Üçkuyular’da kamulaştırılan alanın satış işlemlerini derinlemesine sizlerle paylaşacağım, tüm mahkeme kararları ve içtihat kararlarıyla.

Bu arada Sıtkı Kürüm’ü, eğitime verdiği desteklerden dolayı da kutluyorum.

Karabağlar Belediyesinde iddialara göre yine bir soruşturma varmış, park alanlarını, rekreasyon alanlarına çevirmekten ve Vatan Mahallesi imar planlarından denilmekte.

Gaziemir Belediyesi ise, iddialara göre, reklam panoları ihalesini alan firmanın açtığı dava sebebiyle bir milyon TL ye, yakın bir bedel ödeyecekmiş.

Gündem yoğunluğundan değinemediğim, Bornova Spor Salonu, tadilat ihalesi yapılmış, bundan iki üç yıl evvel, iddialara göre, tadilat olmadığı gibi, çivi çakılmayan yere ödemeler yapılmış, bu mümkün değil dediysem de ısrarla bu konu hakkında mail kutuma bilgiler geliyor.

Bir başka iddia ise de, Cengiz Başkurt tekrar görevine iade edilecekmiş,
Sağlıkla Kalın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder