27 Temmuz 2012 Cuma


Üçkuyular AVM Bilmecesi Sürüyor 1
Üçkuyular AVM yazı dizisine başlamadan önce, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları, Üçkuyular’daki yapılması düşünülen, kamunun malını ranta teslim etmemişler gibi, diğer yandan planlama ilkelerinden bahsetmekten de geri kalmıyorlar. İsterseniz gazete manşetlerine yansıyan haberleri, bir irdeleyelim, o zaman ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız.

“BU CİNAYETE İZİN VERMEM” Kim demiş büyük başkan Aziz Kocaoğlu,

Tarihi tesisin TOKİ’ye devri konusunda sert açıklamalar yapan Kocaoğlu, “Duruşumuz net. Böylesine önemli bir alan AVM veya iş merkezi olmak üzere feda edilemez. O zaman burası yaşanmaz olur”

Bu duruşunuza, katılmamak mümkün değil, çok haklısınız da, Üçkuyular Meydan’ını nasıl cinayete teslim edebiliyorsunuz?

“Alsancak gibi tarihi bir tesis, hele ki AVM veya iş merkezi olmak üzere feda edilemez. Bu kent belleğini yok etmektir. Yapılacak bu hareket kent merkezini, Kordon’u ve Alsancak’ı yaşanmaz hale dönüştürür” İzmir’i bitirir” diye konuştu.

Peki, Başkanım, Üçkuyular’a yapılması düşünülen AVM, İŞ Merkezi, o bölgede zaten var olan trafik çilesine, çile katmayacak mı?

“Çöp satmadan belediye başkanlığını devredeceğim, Büyükşehir Belediyesi’nin malını, eksiltmeye değil, artırmaya geldim. Oraya AVM yapmak trafiği de yaşanmaz hale getirir. Gaziemir’e Optimum açıldı, her şeye rağmen orada trafik hala tıkanıyor”


Çöp satmadan belediye başkanlığını bitireceksiniz de, bu alan vakti zamanında Kamulaştırılarak hemşerilerinizin, kullanımı için pazaryeri, terminal ve otopark yapılacak alanı ranta teslim etmiyor musunuz?

Büyükşehir, belediye meclisinin 14.01.2005 tarih ve 05.32 sayılı kararı ile uygun görülerek, 10.02.2005 tarihinde, 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği ile söz konusu bölgede, terminal ve otopark alanı belirlenerek bugün ki mevcut imar planları oluşturulmuştur, imza Fügen Selvitopu.

Bu cevaptan sonra, tarafıma gönderilen yazıdaki 14.01.2005 meclis kararına baktım, aynen yayınlıyorum

Fahrettin Altay Meydanı yanındaki alanda İzmir Hafif Raylı Sistem Projesinin 2. aşamasını oluşturan Üçyol-Fahrettin Altay güzergahı kapsamında Raylı Sistemin yüksek kapasitede çalışmasına yardımcı olmak amacıyla "Terminal ve Otopark Alanı" belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı değişiklik önerisi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun oybirliği ile kabulü

Fügen Hanım, bana yolladığınız yazıda, hiç raylı sistemin yüksek kapasitesine yardımcı olmak adına ibaresini neden kullanmadınız, yoksa siz de Metronun biteceği inancını mı yitirdiniz?

Ya biterse? O alan metro son durak, metroyu kullanmaya kalkan hemşerileriniz, nereye arabalarını park edecek? Siz böylemi planlıyorsunuz İzmir’i?

Bana kalırsa bu meclis kararı da yanlıştır, Pazar yeri ve terminal garaj yapacağım diye vatandaşın elinden üç beş kuruşa al sonra ranta teslim et.

Şimdi nasıl olurda çöp satmıyorum, diyebiliyorsunuz?

Aziz Kocaoğlu Alsancak stadı için,“Burayı TOKİ’ye verirken bir Allah’ın kulu da arayıp, fikrimizi sormadı.

Sizler vatandaşa bir şey soruyor musunuz? Kordonu kapatma fikrini kime danıştınız? Hemşerilerinize mi? Kapattım dediniz, kimsenin gıkı, çıkabildi mi? Kendiniz için ADALET istiyorsunuz da halkın ihtiyaçlarına bir anda sırtınızı dönebiliyorsunuz, hangi ADALET ten bahsediyorsunuz?

“İzmir’in Narlıdere ilçesinde imar planında “çok işlevli belediye hizmet” alanı olarak görünen araziye “konut” izni vermediği bildirilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verildi”

Bu haberinin, üstüne Aziz Kocaoğlu bakın neler demiş.

“Ne yazık ki bu kararla bize neden çok işlevli belediye hizmet alana konut izni vermiyorsun diye hesap soruluyor. Peki, bu hesabı soranlar, imar planında çok işlevli belediye hizmet alanı görünen ve sadece pazar yeri, ticaret, kültür, sanat binalarının yapılacağı bu yere apartman dikilebilecek ruhsatın nasıl verebileceğimizi söyleseler de bizi dertten kurtarsalar olmaz mı?”

Aziz Başkan tam anlatmak istediğimi söylemişiniz, bakın yine aynı görüşteyiz, çok şükür Allah’ıma.

Sizler KAMULAŞTIRDIĞINIZ alanı nasıl olurda, AVM yapılmasına müsaade edersiniz, üstelik terminal garaj ve otopark nereye yapılacak, sizin bir zamanlar söylediğiniz gibi göğemi yapılacak?

“Ama baskıya boyun eğip buraya konut imarı hiçbir zaman vermeyeceğiz. Peşkeş çekilmesine de izin yok.”

Bu söyleminizde sizi canı gönülden alkışlıyorum, Üçkuyular’da niye izin veriliyor. Ya herkes Doğuş Gurubu gibi olsun, ya da Doğuş Gurubu herkes gibi, eşit haklara sahip olsun. Soyadına, soyağacına, kapitaline göre planlamalar olamaz, olmamalı.

Gelelim Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a...

“Yanılgı, içerisindeler, Alsancak Stadı’nın alışveriş merkezi yapılması çılgınlığına asla izin vermeyeceğim, Biz yaparız derlerse,“Çıkarılan özel yasaya istinaden yapmak isterlerse,“Bunun da olamayacağını hep birlikte göreceğiz. İnşaatın yolu bizim, çevresi bizim, ruhsatı ben vereceğim, “Alışveriş merkezi yapılması çılgınlığına izin vermeyeceğim.”

Hakan Başkanım, çok haklısınız, siz gerçekten tarihine, kültürüne, sahip çıkan bir başkan olarak tanınıyorsunuz, Üçkuyular AVM si çılgınlığına da müsaade etmeyin, kaldı ki, buranın kamulaştırılması vakti zamanında Konak Belediyesi, tarafından yapılmamış mıydı? Kamunun malını ranta teslim etmeyin.

Gelecek yazımda, mahkeme kararları, meclis kararları, tapu kayıtlarıyla birlikte devam edeceğim.

Notlarım...

Bornova Spor Salonu tadilat ihalesi ile ilgili lütfen artık mail atmayın, bu konu için bilgi edinme birimine sordum, gerekli yerlere müracaatımı yaptım, gelen bilgiler ve sizlerin yolladıkları bilgilerle birlikte kaleme alacağım biraz sabır
İzbeton’da hala işe alımlar devam ediyormuş, daha kaç kişiyi alacaksınız?

İzmir’in Fayton sefası için ilginç gelişmeler var yakında,

1 yorum:

  1. Bir kredi ihtiyaciniz var mi? Eger bir is baslatmak için bir kredi ihtiyaci var mi? Eger bir is var ve isinizi genisletmek için bir kredi gerekiyor mu?
    Herhangi bir finansal karmasa içinde olan ve bir kredi ihtiyaci? Eger borçlari temizlemek için bir kredi gerekiyor mu? Ne olursa olsun kredi sorunlari, burada 3% düsük ve uygun faiz oranlari kredi sunmak olarak yardimcidir. Bize bugün, E-posta:(garrycoleman_loanoffice@yahoo.com) Daha fazla bilgi için.

    Isim: ___________________________
    Soyadi: ____________________________
    Cinsiyet: _______________________________
    Medeni Hali: _______________________
    Adres: ______________________
    Sehir / Posta kodu: ______________________
    Ülke: ______________________________
    Dogum Tarihi: ________________________
    Kredi olarak Gerekli Miktari: ________________
    Kredi Süre: ________________________
    Aylik Gelirleri / yil: _________
    Meslek: ___________________________
    Kredi için Amaç: _____________________
    Telefon: ________________________________
    Faks: __________________________________
    Ingilizce biliyor musunuz?

    YanıtlaSil