8 Temmuz 2012 Pazar

Her Şeyimiz Ranta Teslim Olmuş

Her Şeyimiz Ranta Teslim Olmuş
Bugün Karabağlar Belediyesi'nin, meclis toplantısında, yer alan maddeler oylanırken, meclis üyeleri sağduyulu ranta teslim olmadan, oylama yapacakları umudunu taşıyorum.

BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket,” Karabağlar Belediyesi'nin yeni hizmet binası satın almak için gerçekleştireceği ihalede rant iddialarına dikkat çekerek kamuoyunu uyardı.” Umarım uyarılar dikkate alınır ve gereği yapılır diyorum.

BBP İzmir İl Başkanı “İşin bir başka ilginç tarafı da AKP'li meclis üyelerinin böyle bir öneriye sıcak bakıyor olmaları. El insaf. Bir kerede CHP nin noter memuru gibi davranmayı bırakın. Bari bu konuda vatandaşlarımızın taleplerini dinleyerek karar verin” Elbet AK Parti meclis üyeleri bu söylemi dikkate alacaklardır!

Geçtiğimiz günlerde, kaleme aldığım,
Karabağlar Belediyesinin yeni bir binada hizmet vermesini ve vatandaşın huzur içinde işlemlerini takip etmesinden yanaydım. Bugün yine aynı karardayım, lakin durum çok farklı imiş ben nereden bilebilirdim.

“Karabağlar Belediyesi'nin meclis gündeminde, yer alan, 10482 ada 1 parselde bulunan ile takas işleminin, oybirliği ile reddine, ilişkin kararı eleştirmiştim. Meğer Karabağlar Belediyesi, 10482 ada 1 parselde bulunan, Burda Alışveriş Merkezi’nin yerini, Belediye binası olarak almak niyetindeymiş. Lakin takas işlemi ile değil de, 6165 ada 3 parseldeki yerini satıp, buradan aldığı para ile burda alışveriş merkezini satın almaya kararlı imiş. İddialara göre, Karabağlar Belediye Başkanı'nın hemşerisi olduğu için bu binada ısrar edilmekteymiş, ben buna pek ihtimal vermek istemiyorum ama gerçek olabilir mi diye düşünmeden de edemiyorum”.

Diye giden yazımda etkili olamamış ki yine meclis gündemine taşımışlar.

Daha önce ki yazımda sorduğum soruları yinelemekte fayda görmekteyim!
Karabağlar Belediye Başkanlığı koskoca Karabağlar mevkiinde, Belediye Hizmet Binası yapacak yer bulamadı, Alışveriş Merkezi olarak tasarlanıp yapılan bir binada neden bu ısrar?

Alışveriş Merkezini belediye hizmet binasına çevirirken, buranın zemin etütleri nasıl yapılacak, belediye binasında bulunması gereken onca odaları nasıl yapacaksınız?

Bir otobanın üzerinde Belediye Hizmet Binası olabilir mi? Kent estetiği denilen bir kavram yok mudur?

Karabağlar Belediyesi özgün bir mimariyi hak etmiyor mu? Günümüzde, akıllı binalar üretiliyorken, Belediye Hizmet Binasını nasıl bu binada yapmayı düşünebilirsiniz? Diye kaleme almıştım.

Burası Belediye Hizmet Binası olmaz, eğer ısrarla Meclis Üyeleri bu gündem maddesine evet oyu kullanırlarsa eğer, o vakit soruşturma açıldığında, savunmalarını bir yandan hazırlasınlar.

Karabağlar Belediyesi diğer yandan, Doğuş Gurubu'na, Halkın Kamunun hakkı olan parseli satıp buradan elde ettiği rant ile, Burda Alışveriş Merkezi binasını alıp Belediye Hizmet Binası yapılacak.
Bir açıklar mısınız, Doğuş Gurubuna satmayı planladığınız parselin metrekaresi 3-4 bin TL 12.984 metrekare yer 45-50 milyon diyelim, siz Burda Alışveriş Merkezini ne kadara alacaksınız ve aldığınız yere kaç para masraf edeceksiniz? Üstelik bina formatı ve mevkii olarak olmayacak bir yeri kime danışıp alıyorsunuz, hizmet verdiğiniz halkamı danıştınız?

Lütfen, Hemşerilik ilişkilerini makamlara yansıtmayalım!
İlk önce Burda Alışveriş merkezi ile, Üçkuyulardaki yeri takas etmeyi planladınız, her ne olduysa bunu beceremediniz, b planı olarak da, Belediye Hizmet Binası olarak bu binayı alalım da hemşerimizi mutlumu edelim dediniz?

Karabağlar Belediye Başkanlığı koskoca Karabağlar mevkiinde, Belediye Hizmet Binası yapacak yer bulamadı da, Alışveriş Merkezi olarak tasarlanıp yapılan bir binada neden bu ısrar?

Olmaz bu yöntemde tutmaz, az çalışmışınız biraz daha gayret belki olur!

Şimdi gelelim Üçkuyularda yapılacak AVM ye,
Bu proje 1998 yılında Balçova Belediyesi Meclisinde 21.07.1998 tarihinde Doğuş Gurubunun hazırladığı imar planını Kentsel ve Bölgesel İş Merkezi, emsal 2.5 Hax Max serbest olarak geçiriyor.
Balçova’nın aynı aks da olan yerleri ise 1 emsal olarak kalıyor, otopark alanını yeşil alanı nasıl olduysa ayrı, ayrı parsellere gitmiş, kendilerine göre plan yapılmış.

Hep dediğim gibi imar sopası indiğinde bir anda kâbusta olabilir, bir anda gökkuşağı da olabilir, bu biraz gökkuşağını da aşmış bir durum.
1998 yılında İBB nin Meclisinde aynen planı geçirmişler.
18.06.2004 de Balçova Meclisi 1/1000 ölçekli uygulama planı yapmış. Doğuş Gurubu bu uygulama planına itiraz ediyor ve her nasılsa bu itiraz kabul ediliyor.

Doğuş gurubu bu arada hissedarlardan birer, birer tapuları topluyor ve büyük hissedar olarak karşımıza çıkıyor.
Gelecek yazımda detaylar sizleri de şaşırtacak

1 yorum:

  1. Değerli blog yöneticisi makaleleriniz Vip danışmanlık tarafından çok beğenilmiştir. Güzel paylaşımlarda bulunuyorsunuz. Ekibimiz başarılarınızın devamını diler.

    YanıtlaSil