29 Ekim 2012 Pazartesi

ADALET DAĞITMAKLA TÜKENMEZ !

“Bir Başkanın Zırhı Adaletidir” bu başlık Aziz Kocaoğlu’nun “ Çete” isimli kitabından alıntıdır, Aziz başkan kitabında, “ benim babamdan öğrendiğim en önemli ders bir belediye başkanının zırhının, adalet olduğudur. Belediye başkanını koruyan en büyük güç, adaletli olmasıdır”

Babam da haksızlığa karşı şahin kesilir, isyan eder, bu huy aileden gelme mesela.

Evet, ne güzel anlatmışınız, ne güzel nitelemişiniz, bir belediye başkanında olması gerekenleri.

İZSU çalışanları da ADALET istemekteler, bu satırları okuduktan sonra Adil bir başkan olarak gereğini yaparsınız, ya da meydanlarda bunlar suç yaratma çabasıdır dersiniz.

Denetçiler, müfettişler incelediğinde ise “ bütün bu soruların amacı suç giydirmek, terzi elbiseyi diker, adama giydirir ya, aynı bunun gibi. Bunlar da bu 52 vatandaş da gelmiş bize suç giydirecek”
der geçersiniz, hemşerileriniz buna inanır mı bilemem, ama İZSU çalışanları sizin adaletinizi sorguluyor, elçiye zeval olmazmış bana gelen iddiaları noktası virgülüne dokunmadan yayınlayacağım karar sizlerin.

Mahalli İdareler personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı 14.01.2010 tarihinde Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi tarafından 24/01 2010 tarihinde yapılmış olup sınav sonuçları 15.02.2010 tarihinde (mahalli-idareler.gov.tr) internet adresinden yayınlanmıştır,

Sınava katılan İzmir Büyük Şehir Belediyesi İZSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ personellerinden Hukuk Müşaviri, Koruma ve Güvenlik görevlisi Şef kadrolarını kazanan adayların atamaları 16 Mart 2010 tarihinde yapılmış olup o tarihten bu yana görevlerini ifa etmektedirler. Aynı tarihte ve birlikte yapılan Müdür ve Şef kadroları sınavını kazanan personelin atamaları ise KESK’e bağlı TÜM BELSEN Sendikasının yetkisi olmamasına rağmen açtığı dava gerekçe gösterilerek İZSU İdaresi tarafından yerine getirilmeyerek tam bir çifte standart uygulanmıştır.

İdare mağdur duruma düşen personele dosyanın Danıştay da olduğu Danıştay’dan çıkacak karar neticesinin idare ve müdahil personelin lehine olması durumunda atamaların vakit geçirilmeksizin mutlaka yapılacağını ifade ederek hakları verilmeyen personeli uzun süre oyalama yoluna gitmiştir.

Danıştay beşinci dairesi 2012/... sayılı kararıyla atamaların yapılmaması için hiçbir engel kalmamıştır. Karar sonucu İZSU idaresi ve müdahil personelin haklılığını ortaya koymuştur. Bu sonuca rağmen İZSU idare ve personel lehine olan Danıştay kararını uygulamak yerine ipe un sererek, bin dereden su getirip personelin hak etmiş olduğu kadrolarını vermemiştir. Bu kadroların kullandırılmamasının gerçek nedenleri nelerdir?

İdarenin bilip de personelin bilmediği başka nedenler mi vardır? Varsa bu nedenler nelerdir? Yasa ve yönetmelikler de bir boşluk mu vardır? Acaba daha önce bir kısmını dile getirdiğimiz iddiaların doğruluk payı var mıdır?

Sayın Başkanımız Aziz KOCAOĞLU bu duruma neden duyarsız kalmaktadır?
Bu ne yaman bir çelişkidir; acaba İBB İZSU Genel Müdürlüğü'nden başka İdare ve personeli lehine olan kazandığı davayı uygulamaktan kaçınan işi ehline vermemek için direnen başka bir idare örneği var mıdır?

Bu işler daha ne kadar böyle devam edecektir?

Kendileri için adeta ADALET dilenciliğine çıkanlar, kendi personeli için gecikmiş bile olsa adaletin yerine getirilmesi için neden gereğini yapmaktan imtina etmektedirler?

Gerçek maksatları nedir? Kendileri için her platformda istedikleri ADALETİ kendi personelleri için neden çok görmektedirler lütfen ADALETİ ADİL olarak uygulayınız;

ADALET kişiye özel, adamına göre uygulanırsa bunun sıkıntısını önce mağdurlar ve mazlumlar çeker ama Kamu vicdanında da derin yaralar açar; elbette o yarayı saracak birileri çıkar. Mazlumun ahı yerde kalmaz. . .


Bu arada İZSU da 71 adet şef kadrosu için açılan sınav yapılmıştır; sınav sonuçları 22/Ekim 2012 tarihide açıklanacak tır. Bu sınav ile ilgili olarak ta İzmir 1.İdare mahkemesinde 2012/....Esas No ile bir dava devam etmektedir.

Sonuçları ve yapılacak uygulamayı merakla beklemekteyiz; şu asalete dönüşen vekâletlerde ne gibi değişiklikler olacak; İdare yine dava sonucunu mu bekleyecek yoksa yine çifte standart a giderek hemen atamaları yapacak mı?

İZSU İdaresini ilk yapması gereken öncelikle hakkı ile Şubat 2010 tarihide sınavı kazanmış personelin ataması yaparak bu yaranın bir kangrene dönüşmesini önlemek olmalıdır; aksi halde telafisi güç ve imkansız sonuçların ortaya çıkması kaçınılmaz olacaktır.

Bu duruma meydan vermemek için 30 aydır mağdur ettiğiniz Müdür ve Şeflerinize vereceğiniz en güzel bayram hediyesi hak ettikleri görevlere atanmak olacaktır...

ADALET DAGITMAKLA TÜKENMEZ, size de kalır.

Aziz Kocaoğlu’nun kendi yazdığı şiirle bitirmek istiyorum yazımı,
Hangi siyasi partiden olursa olsun
Hangi görüşten, hangi etnik kökenden,
Hangi mezhepten olursa olsun,
Herkesi adalet istemeye çağırıyorum
Bizi kurtaracak, can ve mal
Güvenliğimizi sağlayacak adalettir.
Aç yatabilirsiniz, yarı tok yatabilirsiniz,
İşiniz bozuk olabilir, işsiz kalabilirsiniz,
Ama adaletsiz yaşayamazsınız.



Adalet sadece İzmir Büyükşehir Belediyesine, Başkanına
sadece İzmirlilere, sadece siyasilere lazım değil,Adalet hepimize lazım...

Aziz Kocaoğlu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder