29 Ekim 2012 Pazartesi

MİLLETVEKİLİ OLMANIZ YETERLİMİ2

Tahsin Güzel Mehmet Ali Susam’ın köşkü için defalarca yazılar yazdı, sorguladı. Ancak öylesine her şeyi kanıksar bir toplum olduk ki kimse ciddiye almadı.

Meclise çeşitli önergeler veren milletvekilimize kimse sormadı, ya da soramadı, ben tüm vatandaşlar adına sormak istiyorum,
623 metrekare orman alanını da içine alarak 40.623 metrekare alana kendinize köşk, havuz, çalışanlarınıza müştemilatlar yaptınız mı?

Bunlar için herhangi bir belediyeden ruhsat aldınız mı?


Buca Kırıklar Köyü 4 pafta, 109 parseldeki 40 dönüm yeri, 04.09.2003 tarihinde alıp, yapı izni olmayan mücavir alan ve üstelik baraj havzasında bulunan yere,RUHSATSIZ, KAÇAK İNŞAAT YAPTINIZ MI?

20.06.2004 Tarih ve 2005/127 İZSU 35.55.5109 sayılı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2004/256 sayılı yapı tatil zaptı düzenlenmiş midir?

01.03.2005 Tarih ve 2005/392 Sayılı Encümen kararı ile söz konusu köşkün yıkılması ve 3154 Sayılı yasanın 42.maddesi gereğince para cezası verilmiş midir?


Verilen para cezası ödenmiş midir?

07.09.2005 tarih ve 2005/4937 sayılı Başkanlık makamınca yıkım oluruna rağmen mühür fekki yapılarak köşkün yıkılma kararı olmasına karşın inşaata devam edilmiş midir?

İlgili kurumlarca köylüye, çivi bile çaktırılmazken, YASAK KARDEŞİM YASAK denilirken size tanınan bu ayrıcalık nedir?


Milletvekili olmak = Her hakka sahip olmak mı oluyor?

19 Temmuz 2005 tarih ve 25880 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5403 Sayılı Toprak Kanunu ve Arazi Kullanma Kanunu’na göre köylüye vatandaşa gösterilmeyen hak neden size tanınmıştır?

Üstelik bu alan BARAJ HAVZASINDA değil midir?

5403 sayılı kanunu en bilenlerden biri olan bendenize uygulanmayan haklar neden size uygulanmıştır. Tarım İl Müdürlüğü benden yapılan her bina için metrekare birim fiyatları üzerinden para almasına karşın, ben bu haktan yararlanamazken siz nasıl yararlandınız?

Üstelik düz tarım arazisi de değil, baraj koruma havzasında iken!

Hadi unutalım baraj havzasını bir an olsun, tarım alanı diyelim. Siz bu alanda hangi tarımı yapıyorsunuz? Bari bir sepet ürettiğiniz ürünlerden yollayın da ağzımız tatlansın, sayın vekilim!

O alanda tarım yapan çiftçinin, aletlerini koyduğu barakalar bile yıkılırken, size tanınan bu ayrıcalık değil de, nedir?

40 dönüm arazinin içine orman alanından katılan 624 m2 araziye ne oldu?

Bu konuda Orman Bölge Müdürlüğü Sayın Vekilimiz için suç duyurusunda da bulunmuş, bu suç duyurusunun neticesi ne olmuştur? Siz biliyor musunuz sayın vekilim.

08 Haziran 2005 tarihinde gazetelere yansıyan, baraj havzasında bulunan normal, sade vatandaşların kaçak yapılarının yıkılması için bakın, Aziz Kocaoğlu ne demiş,içme suyu kurtulacak “Talepleri haklı bulduk. Biz kentin suyunu korumak için yaptığımız çalışmalar kapsamında yasal süreçleri tamamlanmış yıkımlar yapacağız.

Öğrencilerin sınava girmesinin ardından ekipler gerekeni yapacak"
dedi.

İzmir'in 20 yıl su sıkıntısı yaşamamasını sağlayacak Tahtalı Barajı Havzası'ndaki toplam 555 kilometrekare alanda, bugüne kadar 220 kaçak yapı yıkıldı.”

Sayın vekilimizin KÖŞKÜ niye yıkılmadı? Büyük ve heybetli bina olduğu için mi?


Sayın başkan o dönem aranız iyi olan Mehmet Ali Susam ile sonraları aranıza kara kedi girmiş olacak ki bol küfürlü yakışıksız sözlerinizi pişirip, pişirip tekrarlayıp köşemi kirletmek istemiyorum.

Lakin bu kavgada aslında çok mesajlar vermişiniz,
"Beni adım Kocaoğlu sen benden hesap soramazsın, senin ne mal olduğunu hepimiz biliyoruz. Sen kimsin ki benden hesap sormaya kalkıyorsun. Partiyi ve İzmir'i ne hale getirdiğiniz ortada. Seni listeye yazanın... Hakkındaki dosyalarını biliyoruz. İkimizin hakkında da dosyalar, bunların ne olduğunu ortaya koyalım"
Bence koymayalım başkanım halk bıktı usandı artık, CHP yi düşürdüğünüz durumlara bakın. Çok yazık!


Tahsin Güzel bu konuyu defalarca kaleme almış ancak suç duyurularını yapmamış, anlaşılan. Ben bu konunun tüm detaylarını öğrenmek için, İzmir Valiliği'ne, Tarım İl Müdürlüğü'ne, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne, Orman Bölge Müdürlüğü'ne, İzsu’ya dilekçelerimi yolladım, cevapları doğrultusunda sizlerle paylaşacağım.
Buca demişken, Yıldızeli Hafriyat için ciddi anlamda ihbarlar geliyor...

Buca ilçesinde, dere yataklarına tonlarca moloz döküyormuş.
Zabıta, iddialarda yer alan, çevre felaketi için tutanak tutuyor mu? Tutulan tutanaklar ne oluyor?

Yıldızeli Hafriyat eğer bahsedilen çevre felaketini yapıyorsa eğer, Ercan Başkan’ın bu durumdan haberi var mıdır?


Büyükşehir çevre korumanın haberi var mıdır? Bu konunun tüm detayları, yazışmaların cevabı doğrultusunda sizlerle paylaşacağım.
Son günlerde, Muharrem Derbentoğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başkanlık katından girip çıkıyormuş. Bu sık ziyaretlerin sonucunda spor kulübünün başına gelecekmiş iddiaları doğrumudur bilemem.
Yanılmıyorsam, Muharrem Derbentoğlu kulüp başkanlığından teftiş kurulunun raporu sonrası Aziz başkan almıştı. Yerine Pervin Şenel Genç’i kulüp başkanlığına getirmişti.

Sözler unutulur geçer lakin raporlarda yazılanlar kalıcıdır. Aziz başkanın hafızası da oldukça güçlüdür, okuduğunu unutmaz. Bakalım zaman neler gösterecek.

Spor salonu demişken, İBB nin bilgi edinme birimine Evka 4 bulunan Spor Salonu tadilatı yapıldı mı, yapıldıysa kime yaptırıldı sorularıma cevap geldi. İBB tarafından yapılan herhangi bir tadilat yoktur diye.

Acaba spor salonu tadilatı İBB nin fen işleri tarafından değil de Spor Kulübü tarafından mı yaptırıldı?

Bayraklı Belediyesi bilgi edinmeden sorduğum sorulara nasıl cevapladığını sizlere uzun,uzun anlatacağım.

Bir insanı, ancak gerçekten uyuyorsa uyandırmak mümkündür. Ama eğer uyumuyor da uyku taklidi yapıyorsa, dünyanın bütün gayretlerini sarf etseniz, nafiledir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder