29 Ekim 2012 Pazartesi

MİLLETVEKİLİ OLMANIZ YETERLİ Mİ?

Bugün sizlere İzmir ilinin medeni iftiharı olan üç kişiden söz etmek istiyorum...


O kişilerden ilki,İDEA YAPI, Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Arseven... Kendisi ANAP’tan 20. Ve 21. Dönem Ankara milletvekili seçilmiş, Devlet Bakanı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapmış, iyi bir hukuk adamı. Ceylan inşaatın da hukuk müşavirliğini yapmış, dolayısıyla hukuk işlerinden anlayan adaletli bir kişilik.

İkincisi, DERE GURUP, Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin Turan...

Timuçin Turan AP‘den 16. Dönem Erzincan Milletvekili seçilmiş.

Gazete manşetlerine yansıyan haberlere göre de “İzmir Erzincanlılar Derneği yönetiminin organize ettiği, Erzincan Eski Milletvekillerinden ve Dere Beton Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin Turan ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdem Günhan'ın finanse ettiği organizasyon, Bakan Yıldırım'a İzmir'deki Erzincanlıların büyük destek verdiğinin ve onu sahiplendiklerinin bir ifadesi olarak yorumlandı.” Demek oluyor ki Sn Yıldırım’a yakınlığı söz konusu, hemşerilik dayanışması diyebiliriz.

Üçüncüsü de İzmir Milletvekili, Mehmet Ali Susam...

CHP milletvekili, eski Besaş Başkanı, Aziz Kocaoğlu’ndan kolay, kolay affedilemeyecek, bol küfürleri işitip onu affetmekle, anılan bağışlayıcı, milletvekilimiz.

Bu üç muhterem kişiliğin İzmir ilindeki soruşturmalara neden olmuş imar uygulamalarına geçmeden önce sizlere aktarmak istediğim bir iki konu var.

Narlıdere Belediyesi bilgi edinme birimine, meclis gündemi ve meclis kararlarının web sitesinde yayınlanmadığından dolayı bu meclis gündemlerinin ve kararlarının tarafıma yollanmasını istedim.

Narlıdere Belediyesi 13.09.2012 tarihinde tarafıma yollanan yazıda; "Belediyemiz meclisinin 2011 yılından itibaren 2012 yılı Eylül ayı dahil toplantı gündemleri ve meclis kararlarının gönderilme talebiniz uygun görülmemiştir. Hukuki yararın belgelenmesi halinde ilgilisi olduğu konu hakkında meclis kararı gönderilecektir. "

İmza
Abdül Batur.

Sn Batur, ben hukukçulara danıştım, vatandaş olarak bu benim en tabii hakkımmış, siz de hukukçularınıza danışın, vatandaşın bilgilenme hakkını ellerinden alma bir lüksünüz olamaz.

Kaldı ki Narlıdere Belediyesi'nin web sitesi sizin kendi reklamınızın olduğu bir site olamaz, sizin açılışlarınız yada etkinliklerinizden çok, belediyenizin meclis gündemi ve kararlarını öğrenme hakkını gasp edemezsiniz. İzmir ilindeki tüm belediyelerin web sitelerinde, meclis gündemi ve meclis kararları, var iken sizde neden yok?

Fark yaratmak istiyorsanız, fark böyle olmaz ki!
İhaleler butonu da çalışmıyor, neden acaba?

Bugün Kaymakam beyi aradım, belediyeden alamadığım meclis kararlarının bir nüshasını Kaymakamlıktan alacağımı kendilerine ifade ettim. Kendileri olumsuz bir görüş beyan etmedikleri gibi pazartesi günü kendilerini ziyarete gideceğim.

Hem meclis kararlarını, hem de yapılan ihalelere kimler katılmış, kimler almış bir öğrenelim değil mi?

Gelelim asıl konumuza;
Dere Gurup Yönetim Kurulu Başkanı, Timuçin Turan öncelikle size sormak istiyorum...

Siz milletvekilliği yapmış bir kişisiniz, o dönemde birçok yazılı soru önergeleri vermiş, milletin hakkını hukukunu aramış bir kişi olarak sormak istiyorum.

2008 tarihinde, 11.000 metre kare kapalı alana kurduğunuz, 30.000 metrekare oturma alanına sahip prefabrik fabrikası usulüne uygun mu yapıldı?


Bu alanda fabrika kurulabilir nitelikte midir?
Buraya ceza kesilmiş ve yıkım kararı çıkmış mıdır?
Bunu herhangi bir vatandaş yapmış olsaydı hali ne olurdu?
İmar kirliliğine sebebiyet vermekten yargılandınız mı?
Bornova belediyesinden tüm evraklar, neden İzmir Büyükşehir belediyesine nakil olmuştur?

Eski milletvekili olmanız imar usulsüzlüğü yapmanıza izin vermekte midir?


Bornova Belediyesi'nin 26.05.2010 tarihinde Encümen Kararı ile mühürlenmiş ve 370 bin 707 TL de ceza kesilen bu cezayı ödediniz mi, yoksa ödemediniz mi? İddialara göre bu parada ödenmemiş.

İDEA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Arseven...


Eski milletvekili hem de iki dönem milletvekilliği yapmış. Bir de üstüne Devlet Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapmış bir hukuk adamı olarak size de sormak istiyorum. Hatta isterseniz bana dava da açabilirsiniz. Ancak, sorularıma geçmeden evvel bir şeyi hatırlatmakta fayda görüyorum.

Ankara Milletvekili Nejat Arseven, Kanunların Anayasaya uygun hale getirilmesi için yapılan çalışmalara ilişkin o dönemin Adalet Bakanına soru önergesi vermiş.

Kanunların Anayasaya uygun hale getirilmesi böylemi oluyor?

İdea konutları halkın yerine tanesi bir milyon beş yüz bin TL sına sattığınız konutları yapmadınız mı? Hakiki mal sahiplerine arka tarafta 80 metrekare vasat daireler verilmedi mi?


Sayınn Bakanım, sizin yönetim kurulu başkanlığı yaptığınız İdea Konutları için 9 Ocak 2012 tarihinde, 16 maddelik soruşturma dosyasında, soruşturma izni verilen 3-14-15 numaralı maddelerde Sayınn Abdül Batur ve bürokratları için İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni verilmiştir. İsterseniz bir hatırlayalım neden bu soruşturma izinleri verilmiş.

Soruşturma izinleri verilen nedenlere gelecek olursak eğer, Smyrna Park’ın İdea İnşaat'a ait olduğu, otobandaki her bina 9 katlı iken burasının on iki katlı olduğu...

İmar mevzuatına aykırı ruhsat düzenlendiği, Smyrna Park alanı olarak bilinen alanda 22.862 metrekare maksimum brüt alanı aşılarak 42.998 metre kare ruhsat düzenlenerek imar mevzuatına aykırı bir şekilde inşaat yapıldığı için soruşturma izni verildiği iddia ediliyor.

Sayın Milletvekilim, elbet siz avukatsınız, bilemezsiniz mühendisleriniz bilir! Bir sorun Allah aşkına bir inşaat neredeyse yüzde yüz nasıl ruhsata aykırı yapılır? Beş on metre, yüz metre de değil, bin metre değil. 20.000 metrekare olabilir mi?

Hemen çalışanlarınıza, dava açın bunca yıllık itibarınızı zedeledikleri için. Hiç olur mu bu kadar ihlal?

Batur Başkanım ya siz ne diyorsunuz bu duruma, ruhsat denetim biriminiz çalışıyor mu?


14.madde de yapı kullanma izin belgelerinin de hatalı olduğu da gözünden kaçmamış müfettişin, sizlerin gözünden nasıl kaçmış olabilir bunlar?

27.03.2000 tarihli 34 numaralı Meclis Kararı ile belirlenen tek ada tek parsel olma ve maksimum brüt inşaat alanı sınırına uyulması şartı ile h.max serbest koşulu getirildiği, ancak bu adalardan B adası hariç brüt inşaat alanı sınırı da aşılarak hatalı ruhsat düzenlenmiş.
Bunlara ne diyorsunuz Sn Vekilim. Ya Başkanım meclis kararlarını bundan dolayı mı saklıyorsunuz diye sorsam yanlış bir soru mu sormuş olurum.

15. maddede ise Sayın Batur'un kamuya terk edilmiş olan park alanının ağaç ve duvar vb. yapı elemanları ile çevrilerek işgal edilmesine, siteye ait güvenlik kulübelerinin park alanı içine inşa edilmesine ve yaya yolunun güvenlik elemanlarının konrolü ile sınırlanmasına göz yumduğu ve bu konunun doğru olduğunun bilirkişi raporlarıyla teyit edildiği anlaşıldığından Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ulvi Dülger’in haklarında soruşturma izni verilmiş.

Evet başkanım bunca bilirkişi raporu varken nasıl gelecek seçimlerde, halktan oy isteyeceksiniz?

Mehmet Ali Susam sakın bana gönül koymasın yerim kalmadı, gelecek yazımda, yazdığım vekillerimle birlikte devam edeceğim, merak buyurmayınız efendim.

Kıssadan hisse; bu memlekette arkan sağlam değilse eğer hiç kalkışmayacaksın yatırıma, kalkışırsan eğer, "Yasak Kardeşim Yasak" ile karşılaşırsın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder