29 Ekim 2012 Pazartesi

Siz İnanıyor musunuz?

Siz İnanıyor musunuz?
Cuma günü İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, PETKİM'in talebi ve Orman Bölge Müdürlüğü'nün izni doğrultusunda yapılan imar planı değişiklikleri, oybirliği ile kabul edilmiş.

Hayretler içerisindeyim, Aziz Başkan geçmişte,” kentimizin ve kent insanımızın, ülkemizin havasını, suyunu, toprağını korumak için sonuna kadar mücadele edeceğime namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum” demişti...

Aliağa nerededir?


Aziz Kocaoğlu,  “Benim bir sorun çözme adabım var. Kavga etmeden uzlaşarak ama inancımdan dönmeyerek, uzlaşarak ama ilkelerimden taviz vermeyerek, uzlaşarak ama adam gibi durarak sorun çözme yöntemim var. Kentte 40 yıldır kangren olmuş konuları çözdük” de demişti.

Ayrıca “Çevre ve Orman Bakanlığı’nın verdiği karar son derece vahimdir” de demişti.

Şimdi Aziz Kocaoğlu'na soralım:

Oybirliği ile aldığınız meclis kararına, İzmirli Hemşerileriniz son derece vahimdir derse ne olacak?

"Kordon kapatılsın mı, kapatılmasın mı" diye Kordon sakinlerinin istekleri doğrultusunda hareket etmek isteyen, halkının sesine kulak veren değerli başkanımız!

Her nedense böylesine önemli bir konuda sessiz kalmayacaktır, diye düşünmek istiyorum!

Ağaçlar bir ülkenin geleceğidir, akciğerlerimizdir, 740 dönüm nasıl bir yatırım için feda edilebilir? Bunu anlamakta çok zorlanıyorum.
740 dönüm ormanı yok etmek bir cinayettir, bu yanlıştan dönülmesi için, ne gerekirse yapmalıyız.

İzmirliye bu haksızlığı yapamazsınız!

Bu meclis kararında, en büyük kamu yararı hiçe sayılmıştır.

Bahsedilen alan yüz metrekare, bin metrekare, on bin metrekare, yüz bin metrekarede değil, 740 dönümden bahsediyoruz.

Dünya ülkelerinden Vatikan toplam 27 dönümlük bir alanda ise, 740 dönüme 27 adet Vatikan sığar.

Resmen ülke büyüklüğünde bir alan yok ediliyor.

Petkim, Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak 500 dönümlük alanın yeşillenmesini sağlayacakmış, bir ormanın kaç yılda oluştuğundan haberiniz var mı?

Yazarsam gerçekten çok üzülürsünüz...

1 hektar orman yılda 30 ton oksijen üretiyor, sizler 74 hektarı ortadan kaldırarak kaç ton oksijenimizi yok ediyorsunuz bilmem farkında mısınız?

Ya yetişmiş bir ağacın günde, 17 kişinin oksijenini sağladığını biliyor musunuz?

Yeni orman alanı yapacağız sözlerine karşın, CHP’li meclis üyesi, Adnan Hocaoğlu ,"Sayın Başkan siz bu sözlerinize inanıyor musunuz" diyerek tepki göstermiş.

AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar bu konuda neler söylemiş?


"Bu kent bizim. Çevre ne kadar sağlıklı gelişirse o kadar faydalı. Çevresel değerleri korurken, ekonomik değerleri de geliştirmek meclisin görevleri içinde. PETKİM'in Genel Müdürü bu konuyu telafi edeceklerini ifade etti. İnsanlara 'sadece söz verirler ama yapmazlar' anlayışı ile bakmamalıyız. Söyledim ama yapmıyorum diyeceğini, bu kadar basiretsizleşeceğini ve basitleşeceğini sanmıyorum. Ormana açık alanlar içinde ağaçlandırma çalışması yapılacaktır."

Kaç yılda yetişecek yeni orman alanı?


Çevresel değerlerin yanında ekonomik değerlerden söz edilemez, yarın nefes almak için Petkim’i soluruz artık.

Mecliste gündeme gelen, hafriyat dökülen alanlar da orman alanı içindeyse gerekli tedbirler alınır da denilmiş. Bugüne kadar hangi tedbirler alınmış, gidip baktınızda mı konuşuyorsunuz?

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum.

İster izinli, ister izinsiz olsun ormanlık alanlarda gerçekleştirilen hafriyat çalışmaları ormanlarımızın ekolojik bütünlüğünü bozmakta, yaban hayvanlarının yaşam alanlarını giderek daraltmaktadır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder