14 Mart 2013 Perşembe

DOĞAL AFET CANIM






D0ĞAL AFET CANIM,

Bugün tek bir damla yağmur yağmadı, Kordon, Mavişehir sular altında kaldı.

Alt yapı yetersizliğinden rögarlar geri tepti, güzel kordonumuz sular altında kalması dışında lağım suları dükkânların içerisine kadar girdi.

Belediye yetkilileri, bildik tanıdık açıklamalarını yapmış, gelgit türü ‘spring tide’ olmuş.

Her yağmur yağdığında, Doğal Afet diye geçiştirilen mağduriyetler zinciri

Doğal afetler bir olur, iki olur, hadi üç olur, her sene tekrarlanıyorsa, bunun adı afet değil, önlemi alınmayan geçiştirilen olaydır.

İzmir halkı 2009 senesinde hiç düşünmeden oylarımızı Aziz Kocaoğlu’na verdik, dolayısıyla Aziz Başkana çok büyük bir kredi verdik.

Peki, Aziz Başkan ne yaptı, KOCAMAN BİR HİÇ.

Basına yaptığı açıklamalarını hatırlayın,

Ya KİK’E takılır,

Ya hükümetin engellemesiyle karşılaşır,

Ya da Operasyonun arkasına gizlenir.

Nasrettin Hocanın Hikâyesi gibi hırsızın hiç suçu yok mu?

Utku Bolulu, 06.03.2009 tarihinde, kaleme aldığı haberde,
“Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir’de aşırı yağışlarda yaşanan sıkıntıyı bitirecek projeye Ocak ayında başladı. TOKİ ile imzalanan protokol kapsamında, 2040 Sokak boyunca yağmur suyu kanalı ızgaraları döşeme çalışmaları sürüyor. İZSU Genel Müdürlüğü de, toplanan yağmur sularını denize deşarj edecek pompa istasyonunun zemin ıslahını da tamamladı. Toplam, 1 milyon 680 bin TL bedelle ihalesi yapılan “Mavişehir II. Etap Yağmur Suyu Kanalı ve Terfi İstasyonu İnşaatı”nın yoğun tempoda süren çalışmalarla sözleşme gereği bitmesi gereken 14 Haziran 2009’dan bir ay önce yani Mayıs ayının ortasında tamamlanacak. Hazırlanan proje doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı önce Mavişehir’de denizin önünde 1 km taş set oluşturdu. Tamamlandığında bölgeyi su basmayacak.”

14 Haziran 2009 tarihinden, sonra hani Mavişehir’i su basmayacaktı?

Doğal afet canım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder