16 Mart 2013 Cumartesi

Meclis kararı Nerede?





Meclis Kararı Nerede?

Ünlü Türkücünün zaferi olarak, basına yansıyan haberleri okudukça şaşkınlığım artmakta, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, yüksek yapılar yönetmeliğine uygun olmadığından, uygunluk belgesi verilmeyen YILDIZHAN OTEL yapı kullanım belgesini aldı.

Hayırlara vesile olsun.

Ancak, İzmir Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı, yüksek yapılar yönetmeliğinde, geçen maddelerinde yer alan bir detaya dikkat çekmek istiyorum.

Yürürlük ve Uygulama: Bu Yönetmelik Büyükşehir Belediye Meclisinin onayı ve mahalli gazetelerden birinde onayının duyurulmasından bir ay sonra yürürlüğe girer. Büyükşehir Belediyesine bağlı tüm belediyelerde uygulanır.

Ey Büyükşehir Belediyesi, mecliste onanan bu uygulamayı, Sayın meclis üyelerinin, oy birliği ya da oy çokluğu, onamasıyla geri çektiniz mi?

Çekmediyseniz hala yürürlükte değil midir?

Uygulamada tereddüde düşülmesi halinde uygulanacak çözümün takdirine İnceleme Kurulunun görüşünü alarak İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilidir.

Bu yetkinizi kullandınız mı? Yoksa yetkisiz misiniz?

“İnceleme Kurulundan uygunluk alınmadan yapı kullanma izni verilmez.”

İnceleme kurulunda, kimler var? Bu kurulda bulunan kişilere belediye, hala para ödüyor mu?

“Yüksek yapı yapma olanağı veren 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliklerinde ilgili belediyelerin, Yüksek Yapılar Kurulundan görüş alması zorunludur” maddesinin eklenmesi gerekmektedir.

Artık böyle bir kurul yok sayıldığından, ilçe belediyelerinin size danışmasına gerek yok değil mi?

Şimdi sormak istiyorum İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüksek yapılar yönetmeliğini hangi meclis kararıyla geri aldı, almadıysa bu yönetmelik hala yürürlükteyken, Yıldızhan Otele nasıl yapı kullanım belgesi verildi?

Bu otelin sadece yüksek yapı yönetmeliğine aykırımı başka sorunları yok mudur? Bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder