6 Mart 2013 Çarşamba

Konakta hareketli saatler


  
 Konak’ta Hareketli Saatler
Pazartesi günü, CHP İl Başkanı Ali Engin’in haberi beni oldukça endişelendirdi, neler oluyordu CHP de, beynimde nedenleri sorguladım, aklım yetmedi.
Dostlarımla tartıştım kimse sorularıma cevap veremedi, beş bilinmeyenli denklem di.
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, Konak ilçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın makamında niye, bir araya gelmişlerdi?
Mesai saati içerisinde ne konuşuyorlardı? Gündemde yeni bir yol haritası mı var?
Yoksa amaç CHP İl Başkanı Ali Engin’i itibarsızlaştırmak mı?
Bu yol CHP’yi zora sokmaz mı?
Geçmişte Ali Engin’in il başkanlığı tartışıldı, seçilmiş belediye başkanları selden kütük kaparcasına Ali Engin’i seçtirdiler. Ancak bugün seçim arifesinde bunları tartışmak çok yanlış.
Eğrisiyle, doğrusuyla, Ali Engin CHP İl Başkanıdır, CHP Genel Başkanını temsil ediyor, dolayısıyla 90 yıllık geçmişi olan, bir partinin il başkanını, CHP’nin kalesinde tartışmak partiye ne kazandırır.
Konak Belediye Başkanı, Hakan Tartan’ın makamında Hüseyin Çalışkan, Metin Solak, Sinan Karamustafaoğlu hangi olağanüstü olay için bir araya gelmişlerdir? Yaklaşan yerel seçimler için yerlerini korumak adına bir il başkanımı istiyorlar?
HEDEF BUMUDUR?
Bu toplantının ardından sessizce dağılmışlar mıdır? Yoksa CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, birlikte Buca Belediye Başkan’ı Ercan Tatı’nın yanına mı gittiler?
Ercan Tatı’nın makamında ne konuşmuş olabilirler?
Hakan Tartan Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’na üç günlük makam arabası tahsis etmiş midir?
Sinan Karamustafaoğlu, ne turuna çıkmaktadır? Yoksa İl Başkanı Ali Engin’i görevden alma turumudur?
Acaba geçmişte, Aziz Kocaoğlu yapısına karşı olan mahşerin atlıları, yeniden sahneye mi çıkıyor?
Bu kez hedeflerinde, Ali Engin’mi var?
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, bu toplantıda neden yoklardı?
Yoksa hepten dışlandılar mı, dersiniz? Yoksa umutlarımı tükendi?
Ben inanın anlamakta zorlanıyorum, bu olaylar, CHP’nin tek kalesini içten yıkmak değil midir? Dışarıdan parayla özel birini tutsanız partiye, bu denli zarar veremezsiniz?
Ak Parti İzmir’de gelişen bu tür şaibeli olayları gündeme bile taşımazken, CHP kendi içinden bu şaibeleri neden dışarı taşır.
Başbakan, bir bakanını görevden alır, görevden alınan bakan bir tek kelam etmezken, CHP kurultayda bile, rengarenk anahtar listeleri havalarda uçuşur.
Koltuk kavgası partinin üzerinde midir? “KOL KIRILIR YEN İÇERİDE KALIR” deyimi de sizlere bir şey hatırlatmıyor mu?
Nedir bu kavga, neyi paylaşamıyorsunuz? Bu gidişle paylaşacak partide kalmayacak, o zaman ne yapacaksınız?
Bana kalırsa, partiyi bu duruma sokanlar, hemen kendilerini başka partilerden aday gösterirler.
CHP daha ne kadar kan kaybedecek, CHP’nin elinde kalan tek kaleye böylemi sahip çıkıyorsunuz? Belediye başkanlarının kendi içerisindeki iç hesaplaşması, hem CHP’ye hem Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na ne kadar zarar verdiklerinin farkında değiller mi?
Kılıçdaroğlu bu olaylara daha ne kadar duyarsız kalabilecek, ne zaman gereğini yapacak diye, tüm İzmirli CHP’liler beklemekte.
YCHP bumudur? Eğer YCHP bu ise OLMAZ OLSUN!
Sayın Kılıçdaroğlu 90 yıllık emaneti aldınız, lütfen gereğini yapınız.
Yoksa, sadece sizin için değil, CHP için çok geç olacak!
       

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder