31 Mart 2013 Pazar

İdris Naim Şahin’in ,Aziz Kocaoğlu’na , Husumeti Olabilir mi?




İdris Naim Şahin’in ,Aziz Kocaoğlu’na, Husumeti 

Olabilir mi?

Aziz Kocaoğlu savunmasına devam ederken, “Müştekinin benimle husumeti var, plan değişikliği, İzmir Büyükşehir Belediyesince ret edildi, 3194 sayılı imar yasasının 9. maddesine göre olağanüstü hallerde bayındırlık Bakanlığına verilen yetkisine göre plan kararı aldırmış, Büyükşehir belediyesi olarak, bakanlığın kararına karşı dava açtık ve kazandık, plan iptal edildi, bunun üzerine belediye ile uğraşmaya devam ediyor, bizim kendisiyle herhangi bir çekişmemiz yoktur, bu husus bizim planlama konusundaki hassasiyetimizi ve doğru iş yapma düşüncemizi gösteriyor, aynı zamanda ispatıdır.”

Başkanım siz bu söylediklerinize inanarak mı söylediniz, gerçi pek mahzun bir haliniz vardı, sesiniz titriyordu, boynunuzu büküp konuşuyordunuz, o halinize pek üzüldüm.

Siz, İzmir Büyükşehir Belediye’sinin planlama konusundaki hassasiyetimiz, doğru iş yapma düşünceniz, bahsediyorsunuz da neden, meclis üyeleri sizin doğru planlamalarınızdan dolayı sık, sık hâkim karşısına çıkıyorlar.

Bu kaçıncı başkanım, Giraud Ailesi, Kavuklar Planı, Urla Planı, Baş danışmanızın planı, daha sayayım mı?

T.C Cumhuriyet Savcılarının size husumeti olamayacağına göre, Demek ki doğru iş yapmıyorsunuz.

Duruşmanın en ilginç detayı ise, Aziz başkan; “ Dokuz yıl içinde dört kez İçişleri Bakan’ı değişmiştir. İçişleri Bakan’ı Abdülkadir Aksu döneminde Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olarak hiç soruşturma açılmadı. Aynı şekilde, İçişleri Bakan’ı Beşir Atalay döneminde de bir soruşturma açıldığını hatırlamıyorum, bütün soruşturma kararları İçişleri Bakan’ı İdris Naim Şahin döneminde açıldı. Şu anki bakan Muammer Güler döneminde henüz bir soruşturma kararı verilmedi, bir önceki bakan döneminde başlatılan idari soruşturmalar devam ediyor, buda onlardan biridir.”

Aziz Başkan, Abdülkadir Aksu dönemini bilemem, ama Sn Beşir Atalay benim bildiğim size üç soruşturma izni verdi, bunlardan biri, bayiliğini yaptığınız Koç Gurubu ailesinin yakını Giraud Planı için soruşturma izni verdi.

Nasıl kişileri yanıltabiliyorsunuz?

Alıştık artık, sizin genel tavrınız bu, sizin dışınızda herkes suçlu, sütte leke var sizde yok!
Sn İdris Naim Şahin’inde size bir husumetimi var, siz hiçbir şey yapmadan, soruşturma izinleri veriyor. Yoksa Sn Bakan’ında imar planını mahkemeye verdiniz? Yapmayın başkan, koskoca devletin bakanları siz hata yapmadan neden size soruşturma izni versin.

Aziz Kocaoğlu; “ Türkiye Belediyecilik tarihinde, en büyük soruşturmayı geçirip yüzümüzün akıyla çıkmış bir belediyeyiz.”

Aziz Başkan daha henüz yargı kararlarını vermedi ki nasıl yüz akıyla çıktınız ben bu söyleminizden pek bir şey anlayamadım.

Yarın “Temiz İzmir Derneği” en nihayetinde resmiyetine kavuşacak. Önümüzdeki günlerde, sizlere müthiş sürprizlerim var.      


1 yorum:

  1. Yazık yazık büyükşehir belediyesi dolayısı ile 4 milyon insan kime emanet edilmiş çok yazık...

    YanıtlaSil