6 Mart 2013 Çarşamba

Sahte Diplomaları Bilmiyor muydu?



Sahte Diplomaları Bilmiyor muydu?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Eshot Genel Müdürlüğünden tarafıma gelen bilgilendirme yazısında, İZELMAN A.Ş aracılığıyla çalışırken diplomaların sahte olduğu bildirilen 35 kişinin yükleniciye iadesi yapıldığı söylenmekte.

Tarafıma yollanan belgede örneğin, 13.05.2010 Tarihinde işe giriş yapan bir personelin diploma sorgusu, 06.03.2012 tarihinde mi gelir? Ya da bir başka deyişle 2 koca yıl, bu personelin diploma sorgulaması gelmemiştir.

Sahte diploma ile 2 yıl nasıl çalışmıştır?

İzmir ilinde iş diye kıvranan gençlerimiz var iken, hadi yakınlarınızı işe alıyorsunuz, bari sahte diplomalı kişileri almayın. Yok mu gerçek diplomalı yakınlarınız?

Şimdi sormak istiyorum,

2010 yılında Genel Müdür kimdi?

Sahte diplomalı personelin referansı kimdi?

Aziz Kocaoğlu belediyeye giren tüm personelin olurlarını kendisinin imzaladığını, tek, tek kontrol ettiğini uygun olmayanları, elediğini daha önce birçok kez kamuoyuyla paylaşmıştı.

Burada dikkat çekici diğer bir konu ise, işten çıkarılanların, hepsinin belediye operasyonundan sonra yapılmış olması, bu sahte diplomaları kontrol etmeyen işe girişleri onaylayan, bu konuda belediye başkanına öneri hazırlayan yetkililer sorumlu değiller mi?

Bunlarla ilgili belediyede, bir soruşturma yürütüldü mü?

Benim gibi konuya duyarlı, işlerin doğru yapılıp yapılmadığını sorgulayan biri olmasa, bu kişiler hala çalışmaya devam etmeyecek miydi?

Bu ve benzer konuları Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yaptığım zaman belediyelerde her şey doğru işliyor.

Ben yanlışa izin vermem diyen, belediye başkanı bu olaylardan sonra ne yapacak?

Yoksa bana kadar gelen fısıltılarda olduğu gibi şahsımı suçlamaya devam mı edecek?

Eğer birileri kendisini yanıltmışsa, bu kişilerle ilgili benim tanıdığım Aziz Bey mutlaka soruşturma açıp, işlem yaptırmıştır.

Yok, eğer yaptırmadıysa, insanın aklına, acaba oda bunları biliyor muydu, sorusu benim aklıma takılmakta, siz okuyucularımın aklına takılmıyor mu?


  
  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder