12 Mart 2013 Salı

Sizi hiç Unutmayacağız!



Sizi hiç Unutmayacağız!

Yerel medyada, Disk meydanlara iniyor haberine göre, 14 Mart tarihinde bir miting düzenleyecek olan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Ege Bölge Temsilciliği,  Taşerona hayır demek için meydanlara inecek.

Hatırlarsanız Aziz Kocaoğlu, geçmişte meydanlarda,  "operasyon taşeronu bitirdik diye yapıldı” dememiş miydi?

E peki, Disk neden, Taşerona hayır demek için meydanlara iniyor?

Aziz Başkan Taşeronu bitirmemiş miydi?

Hatta Aziz Başkan operasyonun hemen ardından, “ Kendisinin kötü örnek olduğu için bu operasyonun yapıldığı, operasyonun taşeron sisteminin bitirilmesinden rahatsız duyulmasından kaynaklandığını, emekten yana, işçiden yana düşünüp, yaşayıp, taşeronlaşmayı İBB den kaldırdığımız için bizim kötü örnek olduğumuzu düşünüyorlar. Diyorlar ki biz kötü örnek istemiyoruz. Biz taşeronda işçiyi, emekçiyi istediğimiz gibi sömürmek istiyoruz, biz simge olmuş belediye başkanı istemiyoruz”

Başkanım bu sözler size ait değil mi? Siz hakikaten simge olmuş bir başkansınız, sizi hiç unutmayacağız.

Meydanlara inme kararı neden alındığına dair gazetelere yansıyan haberlere göre,

İBB, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün otobüs şoförü ihalesinin yeniden yapılacak olması, belediye şirketi İZELMAN’da 650 kişiyi kapsayan ihalenin halen belirsiz olması, İZSU’da taşeron şirketlerinin kaçması, İZBETON’da ihalelerde verilen tekliflarin yetersiz kalması nedeniyle çalışan personelin işsiz kalma riskinden dolayı miting kararı alınmış.

Peki, tüm bu gelişmeler olurken Aziz Başkan ne yapıyordu? Bu sorun dünden bugüne olan bir sorun değil elbet,

Bana gelen iddialar çok ciddi, Kocaoğlu, Sendika ile ortak bir oyun peşinde, deniliyor, ben pek ihtimal vermek istemesem de, deniliyor.

İZELMAN personelinden birkaç kişi 4857 sayılı İş Kanunu’na dayanarak, İzmir Büyükşehir Belediye’sini mahkemeye verdi.

Personelce amaçlanan kanunda bahsedilen taşeron kavramında işyerinin yardımcı işleri taşerona yaptırılabileceği, asıl işin yaptırılmayacağından bahsediliyorken, söz konusu maddeye dayanarak “Hileli Taşeronluk” ile ilgili personel hak aramaya başladığı.

Ayrıca, Genel İş Sendikası’nın mevcut yürüyen toplu iş sözleşmesinde, Kocaoğlu ile, ortak hareket ettiği tüm personelce bilinmekteyken, bir takım şube başkanlarının yedi sülalesi belediyeye sokulmamış mıdır?

Şimdide basında çıkan, Perşembe Günü gerçekleşecek yürüyüş, ESHOT’un İZELMAN ihalesini iptal etmesi, idari işlerin beceriksizliği değil midir?

İBB’ nin hatasından kaybedilen 650 kişiyi kapsayan ihalenin faturası, hükümete mi kesilmek isteniyor? Yine basına yansıyan haberlerde, ihaleyi kazanan şirketle, Başbakanın ilişkili olduğu hala hafızalardayken.

Mevcut toplu iş sözleşmelerinde yine komik zamlarla yapılmak istenen nedir?

Bu zulme, sebebiyet veren kimdir?

Taşeronu bitirmek isteyen, Simge Olmuş Başkanımızın elinde, boşta işçi kadrosu yok mudur? 

Acaba bakanlıktan bir kadro talebi olmuş mudur?

İşçi kardeşlerimiz, bu gelişmelerin farkındalar! İşten çıkarılma korkusuyla sessiz kalıyorlarmış.

ESHOT’un İZELMAN ihalesini iptal ettiği hafta, Gediz Atölye personeli sendikaya tepki göstermek için sendikaya gitmek istemişler, ancak anlatılanlara göre, “sendika temsilcileri gelmeyin biz garaja geliyoruz” demişler.

Sonra ne olmuş, Sendikacıları göreceklerini sanan çalışanların karşısına, Genel Müdür Yardımcısı, Tufan Eker’i göndermişler.

Bunlar bana anlatılanlar,

Özet olarak Perşembe günkü yürüyüşü, ideolojik propaganda yürüyüşüne çevirecekleri iddiaları kulaktan kulağa yayılmakta.

İBB çalışanları, oynanan oyunu bozma arayışlarında ve bana güvendiklerinden olayları anlattılar, bende elimden geldiğince sizlerle paylaştım. Elçiye zeval olmaz.

Sonuç olarak, eğer bu anlatılanlar doğru ise, 

İzmir Büyükşehir Belediye’sinin 3000 den fazla boş kadrosu olduğu bilinmekteyken, neden bu eziyet yapılmaktadır.

Başkanım, üst üste kamulaştırması el atma hatalarınızdan, İzmir halkının cebinden 120 milyonun üzerinden para çıktı. Bu işçilerin ne günahı var, bir cevabınız vardır mutlaka.

Eylemlerle İzmir Halkını, tedirgin etmeyin, kabul edin siz İzmir Büyükşehir Belediyesini idare edemediniz. İzmir, İzmir olalı böyle belediyecilik hizmeti görmedi. Siz bence istifa edin, yoksa CHP her geçen gün sayenizde oy kaybına uğruyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder