28 Ocak 2013 Pazartesi


BU VEFASIZLIK DEĞİL MİDİR?19 Ocak 2013

Bu Vefasızlık Değil midir?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe başkanlıkları, il başkanlığı seçimlerinde aktif olarak rol aldığı herkes tarafından bilinmekteydi.

Bu sürecin devamında, kurultayda da önemli rol üstlendiği meşhur sarı listenin hazırlanmasında, bilgi sahibi olduğu hala hafızalarda.

Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay ve kardeşlerinin, gözaltına alınma süreci ve sonunda tutuklanmaları, daha yargı kararı kesinleşmediği için, bana İzmir Büyükşehir Belediyesi davasını, anımsattı.

Belediye operasyonundan sonra yakın çalışma arkadaşları tutuklanan, Aziz Kocaoğlu pazartesi günleri, Bergama cezaevine, Cuma günleri de Buca cezaevine giderek çalışma arkadaşlarını yalnız bırakmadığını, medyayı da yanında götürdüğünden, sürekli olarak öğreniyor ve takip ediyorduk.

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, bir dönem Aziz Kocaoğlu’nun İzmir Büyükşehir meclisinde, çalışma arkadaşıydı.

Sonrada ilçe başkanı olan Adnan Alabay, Aziz Kocaoğlu’nun son süreçte birlikte hareket ettiği siyasi arkadaşlarındandı.

Aziz Başkan’ın, Adnan Alabay’ı cezaevinde, ziyaret edip etmediğini bilmiyorum. Ettiyse de basında hiç yer almadı. Ziyaret etmediyse, bu bir vefasızlık değil midir?

Pervin Şenel Genç ve diğer çalışma arkadaşları, onlarda tutuklanmış daha henüz mahkemeleri sürüyor. Adnan Alabay’ın ilk mahkemeye ne zaman çıkacağı henüz belli değil. Yargılamaları kesinleşinceye kadar, her sanık suçsuz kabul edildiği, masumiyet karinası gereği, böyle kabul edildiğine göre, bizlerin bilmediği başka bir şey mi var?

Aziz Kocaoğlu çiftte standart mı uyguluyor.

Herhalde bu yazıdan sonra bir cevabı olacaktır, kamuoyu merak etmekte.

Sahi bu arada, İzmir Büyükşehir, davasını yakından takip eden, Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu gibi milletvekillerimiz ile CHP İl Başkanı Ali Engin’in, Adnan Alabay’ı cezaevinde ziyaret edip etmedikleri ayrı bir merak konusu.

Karşıyaka ilçe seçimlerine, hiçbir şekilde karışmayacağını basın aracılığıyla bildirdiniz. Aziz Başkanım, bana gelen iddialara göre yine karışıyor muşunuz.

Başkanım bu işleri bırakın, yanılmıyorsam siz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanısınız.

Aziz Başkan, bilmem farkında mısınız? Adnan Alabay İzmir Büyükşehir Dava sürecinde, sizin yanı başınızdaydı.

Notlarım;

Pazartesi günü Çiğli Belediyesi ile ilgili yazı kaleme alacağım.

Aziz Başkanın, her fırsatta, kimi zenginleştirmişiz sorusuna mahkeme tutanaklarıyla cevap vereceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder