28 Ocak 2013 Pazartesi

TANSAŞLAR


27 Aralık 2012

TANSAŞLAR

Gün olur harman olur, bu harman halkın olur, diye boşa söylenmemiş. Tam iki yılı aşkın sürede, İzmir Valiliği Mahalli idareler İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Emlak Yönetimi Dairesi Başkanlığı, Başbakanlık Rekabet Kurulu, İzmir Valiliği Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile yazışmalarımın neticesini en nihayetinde almış bulunuyorum.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fügen Selvitopu, tarafıma 21.11.2011 tarihinde yolladığı yazıda “ Söz konusu kiracı tarafından işgalen kullanılan hiçbir alan bulunmamakta olup, kiralama işlemlerinin tamamı kira hukukuna dayalıdır. Mülkiyeti belediyemize ait olan veya belediyemizin hüküm ve tasarrufu altında bulunan şehrin muhtelif yerlerinde adı geçen kiracının kiralığında 17 adet mağaza bulunmakta olup” diye giden bilgilendirme yazısı.

Sn. Fügen Selvitopu’na sormak istiyorum, hani işgalen hiçbir alan bulunmamaktaydı? Hani her şey kira hukukuna dayalıydı?

Peki şimdi neden Tansaş Marketlerine yıkım kararı çıktı?

Her şey usulüne uygun diyen siz değil miydiniz? Neden şimdi 15.08.2012 tarih ve 310-3445 sayılı yazıda yıkım ve tahliye işlemleri başlattınız?

12.09.2012 tarih ve 020-5089 sayılı başkanlık oluru ile binaların kira sözleşmelerinin feshedilerek tahliye işlemlerine başladınız?

Geçen yıl içerisinde her yazdığım dilekçeye cevap olarak her şey uygundur diyen aynı belediye müfettiş incelemesinden sonra ne değişti de, her şey hukuka aykırı oldu?

İlla birilerinin şikayet etmesi mi lazım, aslında şikayet bile yeterli olmamakta, dosyayı eğer ben ısrarla takip etmeseydim, halkın kullanımında olması gereken yerlerde TANSAŞLAR rantlarına rant katmayacaklar mıydı?

Şimdi ne cevap vereceksiniz?

Kusura bakmayın sayenizde dosyaların nasıl hazırlanması gerektiğini artık öğrendim, çok şükür neticeye gidebiliyorum.

Müfettiş Raporunda,

1) Bornova ilçesi Atatürk Mahallesi 853 sokakta bulunan Migros A.Ş kullanımında olan mağazanın 1/1000 ölçekli planında, “ Açık Pazar “ alanında kaldığı.

2) Karşıyaka İlçesi Bostanlı Mahallesi 2018 sokakta bulunan Migros A.ş kullanımında olan mağazanın 1/1000 ölçekli planda “ Taşıt yolu” olarak kaldığı

3) Konak ilçesi Halil Rıfat Paşa mahallesinde bulunan kamuya terk edilmiş alan üzerinde ve Migros A.Ş kullanımındaki mağazanın 1/1000 ölçekli imar uygulama planında “park” alanında olduğu.

4) Konak İlçesi Göztepe Mahallesi 13 sokakta bulunan Migros A.Ş kullanımındaki mağazanın 1/1000 ölçekli planında “ Bölge otoparkı Spor Tesisi ve Anfi tiyatro” kullanımında kaldığı.

5) Bayraklı ilçesi Mahsuroğlu Mahallesi 260 sokakta bulunan Migros A.Ş kullanımındaki mağazanın 1/1000 ölçekli imar uygulama planları ile fiili durumlarını gösteren halihazır haritalar ve hava fotoğraflarının karşılaştırılması sonunda tespit edildiği anlaşılmış olup.

Bu kararı alır almaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyeleriyle yazışmaya başladım. Kararda yer alan 5 TANSAŞ var ya diğer TANSAŞLAR ne olacak onlar kamunun malı üzerinde değil mi? 12 mağaza ne olacak?

İBB bilgi edinmeden diğer mağazalar için sorularımı bildirdim. 24.12.2012 tarihinde Emlak Yönetimi Daire Başkanı Nejat Güçlü tarafından gelen yazı;

Alaybey Migros Mağazasının belediyemizce yapılacak otopark projesi kapsamında kalması nedeniyle, Migros Tic. A.Ş’ ne mağazayı en geç 01.01.2013 tarihi itibariyle boşaltarak belediyemize teslim etmesi gerektiği, aksi halde tahliyesi için yasal yollara başvurulacağı hakkında ihtar gönderilmiş olup, işlemler halen devam etmektedir.

Görülen o ki birileri şikâyet etmeden ne yazık ki işlem tesis edilmiyor!

Buca Belediyesi altında bulunan MİGROS ne olacak? Bu alanı vakti zamanında hayırsever bir vatandaş, belediye hizmet binasının yapılması için şartlı hibe etmemiş midir? Burayı hibe eden vatandaş buradan kira alıyor mu? Almıyorsa belediye nasıl alıyor?

Ya Narlıdere’deki TANSAŞ hangi alanlarda. Ya diğerleri, dedim ya 17 TANSAŞ’ tan 6 sına kapatma ve yıkım kararı çıktı, 11 TANSAŞ ne olacak, anlaşılan o ki Fuara sponsor olmakta fayda etmedi.

E ne demişler mal sahibi mülk sahibi kimdir bunun ilk sahibi?

Notlar;

Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Akın Bingöl’ün korkarım toplantı odası itfaiye tarafından yıkılacak ayrıntılar yakında.

Özbüker Hafriyat geçici ruhsat süresi daha bitmedi mi? Bittiyse hala nasıl çalışıyor?

Martı Hastanesi, Zeybek Tıp Merkezi şehrin göbeğinde ruhsatsız hala nasıl çalışmakta? Bunun bir açıklaması var mı?

Gelecek yazımda ruhsatsız çalışan yapı tatil zaptı yapılan, ruhsat eklerine aykırı olan tüm yerleri açıklayacağım.
İddialara göre Narlıdere Belediyesine müfettiş gelmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder