28 Ocak 2013 Pazartesi

TAPUYA AÇIK DAVET...


23 Ocak 2013

TAPUYA AÇIK DAVET…
Sayın Doğuş Gayrimenkul Şirket Yetkilisi; Karabağlar Belediyesinden sonra, Konak Belediyesi ile Konak Tapu Sicil Müdürlüğünüzde randevunuz var. Ne yazık ki tüm mücadeleye rağmen 2012 yılında satın alamadığınız, Konak Belediyesi hissesini az biraz fiyat farkıyla 2013 yılında sermayenize katacaksınız.
Bu yüzden önce; ALKIŞ…
Sayın Doğuş Gayrimenkul, evde ki hesap çarşıya uydu mu?
Ne yazık ki; Karabağlar Belediyesi kadar seri hareket kabiliyetine sahip olamayan Konak Belediyesi, hızlı giden treni raydan çıkardı. 2012 yılı içerisinde hisselerinin metrekare değerlemesini yapmak için, hız sınırlarını aşan Konak Belediyesi, Ne yazık ki, hata yaptı.
Konak Belediyesi 5308 m2 hissesinin olduğu 6165 Ada 6 Parsel (eski adı 3 parsel ) deki yerini Meclis kararı ile Encümen tarafından bedel takdiri yapılarak satış kararını aldı.
Encümen, Belediye komisyonunca bedel takdiri yapılması için sevkini uygun gördü. Sn. Ömer Faruk AKINBİNGÖL ve Sn. Veli ŞAKIR Belediye Başkan Yardımcısı sıfatlarını unutarak, komisyon üyeleriyle istişarede bulundu mu, bulundu ise de, Mevzuata hâkim bürokratların ’’ne etliye, ne sütlüye’’ karışmam taktiğiyle, SEÇİLMİŞLER, ATANMIŞLARA KARŞI YENİK DURUMA MI DÜŞTÜ?
Komisyon, tam tamına 4 adet rakam belirledi ve ince bir çalımla, Encümene bu 4 rakamdan birisini seçmesi için sevkini yaptı. Top Encümendeydi artık.
Ya GOL yapacak, ya da TAÇ’a atacaktı.
Encümen ayağında ki topu usta bir çalımla çıkararak, Emlak ve İstimlâk Müdürlüğüne Belediye hissesinin metrekare birim fiyat değerlemesinin yapılması için, ’’ Hizmet Alımı’’ yapılması talimatını verdi. Aldığı kararla, hizmet alımını yaptırdığı şirket, net bir rakam vermiş. Karabağlar Belediye hissesinin, Doğuş Gayrimenkul Şirketine satış kararını esas almıştır.
Yani metrekare birim fiyatı 3.550,00 TL. Bu arada Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü aldığım duyuma göre 700,00 TL bedel ödeyerek, İZMİR TİCARET ODASI’ ndan da değerleme yapması için hizmet satın aldı.
Ne yazık ki, Etik Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından belirlenen rakam, İzmir Ticaret Odasına 700,00 TL ödenerek alınan hizmetin karşılığı beklenmeden Encümene sevk edildi.
Ne zaman? 31.12.2012 saat 17.00 Ne yazık ki 2012 yılında yaşanacak mesai saati kalmamıştı. Öyle acele edildi ki, İzmir Ticaret Odası beklenmedi bile…
NEDEN???
Devam edeyim, efendim. Encümen 2012 yılında satışı yapamayınca, Etik Gayrimenkul Değerleme A.Ş.’nin vermiş olduğu 3.550,00 TL rakamını, 2013 yılına ÜFE artışıyla uyarlayarak 3.826,00 TL. metrekare birim fiyatını belirlemiş ve 10.01.2013 tarihinde karar almıştır. Perşembe günü; Sonrasında Doğuş Gayrimenkul adlı şirkete tebliğe çıkmıştır.
İzmir Ticaret Odası 700,00 TL. yi Konak Belediyesi’nden aldı. 6165 Ada 6 Parsel deki Konak Belediyesi’nin hissesinin metrekare birim fiyatını belirlemek için.
Ne zaman cevapladı??? 10.01.2013 Yani Encümenin zaten kararını aldığı tarihte, buyurun aşağıda belgesi.
Şimdi soruyorum!!!
İzmir Ticaret Odası Encümen’in rakamı kesinleştikten sonra mı; Kıymet Takdiri yaparak rakamı belirledi???
İzmir Ticaret Odası bu kararı aldı… Yazdı… Postaya verdi… Ve Encümenin aldığı karar, Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü’ne iletildiği zaman, Yazı İşleri Müdürlüğü’ne ulaştı…
VE DİYORUM Kİ;
Encümen mi 700,00 TL.’ye hizmet bedelini aldı??? İzmir Ticaret Odası mı???
İzmir Ticaret Odası, sizlere sormak istiyorum, siz oda olarak değerleme raporlarını, hangi kriterlere göre yapıyorsunuz? Bu konu ile ilgili ayrıca yazı yazacağım. Biraz sabır.
Sırada ne mi var? Sıra da ben varım, sıra da İçişleri Bakanlığı var, sıra da Cumhuriyet Savcıları var…
Cumhuriyet savcısı, demişken, Meclis Üyelerine sesleniyorum, lütfen neye el kaldırdığınızı bilinde kaldırın! Aziz Başkanın Baş Danışmanı, Bilgin Erünal’ın meşhur, “kıyak planı” için, Cumhuriyet Başsavcılığı iddianame hazırladı, Şüphelilerin ilk sırasını Aziz Kocaoğlu alırken ardından 154 meclis üyesinin de bu eyleme katılmalarıyla sorumlu oldukları kanaatine varılmıştır. Bu nedenle, şüphelilerin yargılanmaları yapılarak eylemlerine uyan sevk maddeleri uyarınca ayrı, ayrı yargılanmalarına, karar verilmesini kamu adına talep ve iddia olunur.
Kamuoyunda “ kıyak plan” olarak tabir edilen, bu imar planının, haksız ve yanlı uygulama olduğuna inandığım için, Israrla bu konunun üzerine gittim, ,28.03.2013 günü saat 09.00 da, şikâyetçi sıfatıyla mahkemede yerimi alacağım.
Ancak anlamakta zorladığım bir hususu mahkemede dile getireceğim, bu planlamayı yapan, nazım imar şubesindeki planlamacıların hiç mi suçu yok, bu plan önce planlama şubesinde hazırlanmıyor mu, gökten zembille inmiyor herhalde, meclis üyelerinin karşısına.
Meclis üyeleri, encümen üyeleri lütfen sorumluluğunuzu bilerek kararlarınızı alın.
Bir şey olamaz demeyin çok şey olur.
Bakalım kamunun yerini Doğuş Gayrimenkul’e satmanın sizlere, geri dönüşü ne olacak? Hep birlikte izleyip göreceğiz.

Sevgili SÜLEYMAN GENÇEL yoğun iş temposundan dolayı aramızdan bir süreliğine ayrıldı.


Ancak elinin yüreğimizde olduğunu paylaşmak isterim sizlerle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder