28 Ocak 2013 Pazartesi

YANLIŞ HESAP BAĞDAT'TAN DÖNER !

 
 
04 Ocak 2013

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Burda Alışveriş Merkezini almak için Başbakanlıktan haber beklerken en nihayetinde, İçişleri Bakanlığından müjde gelmiş.

Ben pek anlayamadım bu müjdeyi, bence çok erken sevinmek için. Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında bu binayı almak çok zor.

Tasarruf Tedbirleri genelgesinde “GAYRİMENKUL EDİNİLMESİ VE KİRALANMASI”

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yurt içinde ve yurt dışında hiçbir surette hizmet binası, lojman, her ne adla olursa olsun memur evi, kamp, kreş, eğitim, dinlenme ve benzeri sosyal tesis ve bunlarla ilgili arsa ve arazi satın alınmayacak, kamulaştırılmayacak, kiralanmayacak ve yeni inşaat yapılmayacaktır.

Ancak; sadece kesinleşmiş mahkeme kararı ile gayrimenkulün tahliyesi gibi kanuni zorunluluk halinde, o hizmet için tahsis edilebilecek Hazineye ait gayrimenkulün bulunmadığının tevsik edilmesinden sonra hizmet yeri ihtiyacının karşılanması amacıyla gayrimenkul kiralanabilecektir.

Bu genelge nasıl aşılacak?Tüm evrakları içeren bir dosya ile İçişleri Bakanlığına pazartesi itibariyle bende bir dosya yollayacağım, bilginize.

Burda Alışveriş Merkezi için, Karabağlar Belediyesinin bilgi edinme birimine sorularımı defalarca, yöneltmiş olmama karşın halen net cevap alabilmiş değilim.

En nihayetinde, Burda Alışveriş Merkezinin, 07.02.2007 tarihinde yapı ruhsatının verildiği, 19.02.2008 tarihinde ise yapı kullanma izin belgesi verildiği bilgisi geldi.

Peki ya diğer sorularıma cevap niye verilemedi? Oysa sorduğum sorular çok kolaydı.
Burda Alışveriş Merkezini belediye hizmet binası yapmak için alıyorsunuz da,

Bu binanın zemin etütleri yapıldı mı?
Bu binayı belediye hizmet binası yapmak için proje yapıldı mı?
Bu binanın belediye hizmet binasına dönüştürmek için, bir bütçe yapıldı mı?
Bu binayı ne bedelle alacaksınız?

Niye bu sorularıma cevap alamıyorum? Hele bir alalım sonrası kolay ile devlet işleri yürümez değil mi?

Burda Alışveriş Merkezinin inşaat ruhsatı 2007 yılında alınmış olabilir, benim bildiğim bu binanın ilk inşaata başlaması, bundan en az on yıl evveldir. Hatta her nedense bu inşaatın betonları döküldükten sonra uzun bir zaman beklememiş midir?

Ben mi yanlış hatırlıyorum?

Şimdi bu sürece nasıl gelindi kronolojik sırayla ele alalım: Aslında bu sıralamayı defalarca yaptım, ancak her nedense ısrarla yanlışın üstüne gidilmek istenmesini hala anlayabilmiş değilim.

22.03.2012 tarihinde Karabağlar Belediye Başkanlığına, Burda Marketçilik Sanayi ve Tic. A.Ş tarafından, “ Şirketimiz adına kayıtlı arsa ve bina niteliğine haiz taşınmazların, Belediyece satın alınmasına ilişkin müracaatımız hakkında diye yazdıkları dilekçede en dikkat çekici yanı, “ Söz konusu binanın ve arsanın kamu yararına uygunluğu vb nedenlerle Belediyeniz için uygun olduğu tarafımızdan düşünülmüştür”

Kamu yararı olduğunu nasıl tespit ettiniz, buda ayrı bir konudur. Böyle bir dilekçeyle müracaat yapıldığının bir başka örneği var mıdır?
30.03.2012 Tarihinde Burda Alışveriş Merkezinin teklifini verdiği tarihin, sekizinci gününde ise K.Sıtkı Kürüm tarafından “Meclis Sayın Heyetine” satış teklifini kendi imzasıyla sunmuştur.

Sıtkı başkanım Allah herkese sizin gibi bir hemşeri nasip etsin!

Karabağlar Meclis kararı ile Burda Alışveriş Merkezinin, Karabağlar Belediye Hizmet binası olarak, oy çokluğu ile kabul edildi, karara sadece BBP’li meclis üyesi Cebrail Tümer, ret oyu vermiş, en azından bir kişi bile bu olayın yanlışını görebilmiş.Diye defalarca yazdım, ya CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz yapılan bu yanlışı göremiyor mu? Ya diğerlerinin neden sesi çıkmıyor?

Ya Ak Partili meclis üyeleri sizlere sormak istiyorum, bu ballı alışverişe nasıl yol verebildiniz? AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’in bir etkisi oldu mu diye sormadan geçemeyeceğim.

Sayın Kürüm,“İnciraltı’nda bizim de hissedarı olduğumuz arazinin, bize ait kısmını 37 milyon 687 bin liraya sattık. Belediyeye yaklaşık 16 milyon lira gelir sağladık. 22 milyon liralık kısmı da şirket hesabına yatırdık. Bir kısmı ile de borçlarımızı ödeyeceğiz. Bu para ile yeni hizmet binamızı satın alacağız” demişiniz.

Bana kalırsa sizin karlı dediğiniz satış pek karlı olmadı başkanım, bu konu ile ilgili endişelerim var. Evraklarımı, tamamlar tamamlamaz İçişleri Bakanlığına dosya yollayacağım.

Aklıma takıldı, Burda Alışveriş Merkezinin bankalara, olan borçları bu satış işleminden sonra mı yapılacak?

Karabağlar Belediyesi Emlak İstimlâk bölümünde uzmanlardan oluşan kişiler başka bölümlere geçtiğini sizlerle paylaşmıştım, Asker kökenli Orhan Erdem ile Tahsildar Şehmuz Bulut adlı kişilerde izne mi ayrıldılar?

İddialar doğru ise neden acaba?

Sıtkı Başkanım, iddialara göre neden, çalışanlarınıza yemek yardımları adı altında, Burda Alışveriş Merkezinin 150 TL bedellik kartlarını dağıtıyorsunuz?

Neden, KİPA ya da TANSAŞ Mağazalarının kartları dağıtılmıyor?
600- 700 çalışan olduğunuz varsayarsak eğer, toplamda epey bir yekûn etmiyor mu?

Bu kartlar için bir ihale yapıldı mı?

Gelecek yazımda bu kartlarla ilgili kapsamlı bir yazı yazacağım, ayrıca Sayın Sıtkı Kürüm’ün öz yeğeni Erdoğan Kürüm’ün bir belgesini açıklayacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder