28 Ocak 2013 Pazartesi

CHP Aday Adaylığı da Kararı Engelleyemedi



11 Ocak 2013

Uzun zamandır Martı ve Zeybek Tıp merkezleri hakkında yazı yazacağımı söylememe karşın gündem yoğunluğundan, bir türlü yazamamıştım. Aslında bunun gibi, yüzlerce konuyu ele almaktayım. Ne yazık ki bir şekilde bir yol bulup, yıllardır ruhsat alınamayan yerler, sihirli değnek değercesine birer, birer geçiyor.
Elbet bir gün birileri çıkıp, bu usulsüzlüklerin nedenini soracaktır.
Konak Belediyesi Bilgi Edinme Biriminden gelen yazılar;
“452 Sokak No:27 adresinde YP Özel Sağlık Hizmetleri Ltd.Şti. tarafından işletilen tıp merkezi hakkında 2005/9207 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik ve Konak Belediyesi Kural ve Yasakları Yönetmeliği doğrultusunda yasal işlemlerin devam ettiği tespit edilmiştir. ”
Gelen bu yazıdan sonra, yapılan işlemleri sordum. Bu kez tarafıma,
“452 Sokak No:27 adresinde YP Özel Sağlık Hizmetleri Ltd.Şti. tarafından işletilen tıp merkezinin 20/11/2012 tarihinde ruhsat alıncaya kadar mühürlenmiş olup işyeri hakkında 29/11/2012 tarihinde Mühür Fekki uygulanmış.”
Konak Belediyesi yetkilileri, Sizler bu tıp merkezinin ruhsatsız olduğunu bilmiyor muydunuz da yıllarca ruhsatsız faaliyetlerini sürdürmesine izin verdiniz?
İLLAKİ BİRİLERİ, ŞİKAYET Mİ ETMELİ, SİZLERİN GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRMENİZ İÇİN.
Karabağlar Belediyesi sınırlarında bulunan ZEYBEK TIP MERKEZİ için Bilgi Edinme Biriminden gelen bilgilendirme yazısında ise,
"Karabağlar ilçesi İnönü Caddesi No: 225/B-C-E adresinde ve tapunun 6817 ada, 6 parselinde bulunan Zeybek Tıp Merkezi olarak faaliyet gösteren işyeri imara aykırılıklar nedeni ile 22/12/2011 tarih, cilt no:7, sayfa no: 40 ile 3194 sayılı imar kanununun 32. maddesine göre yapı tatil zaptı düzenlenerek mühürlenmiş ve 29/12/2011 tarih, 2662 sayılı encümen kararıyla 3194 sayılı imar kanununun 42. maddesi gereğince 14.417,22 TL. idari para cezası verilmiştir.”
Zeybek Tıp Merkezi de halen hasta kabulü yapıyor!
Bu iki yerde, şehrin göbeğinde, bu kadar kolay mı yasa tanımamak?
Bu iki tıp merkezinin sahibi de aynı kişi, kimdir bu kişi? Dr Merih Şan, CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili aday adayı olmuş.
O dönemde, gazete manşetlerine yansıyan haberlerde ise,


“Hem sağlık sektöründe, hem de CHP’de adından sık sık sözettiren Merih Şan, bugünlerde iki heyecanı birarada yaşıyor; hem Özel Hayat Hastanesi, Özel Zeybek Tıp Merkezi, Özel Martı Tıp Merkezi ve Onkomer Onkoloji Merkezi’nin ardından 5. hastanesini açmaya, hem de canından çok sevdiği CHP’den İzmir milletvekilliğine adaylığını koymaya hazırlanıyor”
Acaba, Hayat Hastanesi ve Onkomer Onkoloji merkezi ruhsat eklerine uygun mu? Ruhsatı var mıdır? Bu iki hastanenin de cevapları yakında gelir.
Aslına bakarsanız, ruhsatsız ya da ruhsat eklerine aykırı yazısı gelse de durum fark etmeyecektir.
Konak ve Karabağlar belediye Başkanları, anlaşılan imar kanunun 32. Ve 42. Maddesini tam anlamıyla bilmiyorlar. Sizlere hatırlatmakta fayda görmekteyim.
RUHSATSIZ VEYA RUHSAT VE EKLERİNE AYKIRI OLARAK BAŞLANAN YAPILAR:
Madde 32 - Bu Kanun hükümlerine göre ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç; ruhsat alınmadan yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı ilgili idarece tespiti, fenni mesulce tespiti ve ihbarı veya herhangi bir şekilde bu duruma muttali olunması üzerine, belediye veya valiliklerce o andaki inşaat durumu tespit edilir. Yapı mühürlenerek inşaat derhal durdurulur.
Durdurma, yapı tatil zaptının yapı yerine asılmasıyla yapı sahibine tebliğ edilmiş sayılır. Bu tebligatın bir nüshası da muhtara bırakılır.
Bu tarihten itibaren en çok bir ay içinde yapı sahibi, yapısını ruhsata uygun hale getirerek veya ruhsat alarak, belediyeden veya valilikten mühürün kaldırılmasını ister.
Ruhsata aykırılık olan yapıda, bu aykırılığın giderilmiş olduğu veya ruhsat alındığı ve yapının bu ruhsata uygunluğu, inceleme sonunda anlaşılırsa, mühür, belediye veya valilikçe kaldırılır ve inşaatın devamına izin verilir.
Aksi takdirde, ruhsat iptal edilir, ruhsata aykırı veya ruhsatsız yapılan bina, belediye encümeni veya il idare kurulu kararını müteakip, belediye veya valilikçe yıktırılır ve masrafı yapı sahibinden alınır.
İmar kanunu maddelerine göre, Sizleri görevlerinize davet ediyorum.
Notlarım;
Konak belediyesi encümeninden satış rakamları oluşmuş, İBB meclis üyesi, Karabağlar meclis üyesi, etkin ve yetkin kişi, her şeye bakan kişi, elinizde dosyalar koşturuyorsunuz, size yetişmekte zorlanıyorum. Bu yaptığınız koşuşturma ne kadar etik. En nihayetinde Konak Belediyesi de satış kararını aldı. Şimdi sıra bana geldi. Oluşturduğum, dosyaları İçişleri Bakanlığına göndereceğim, her bir olayı belge, belge tarih sayı numaralarıyla yollayacağım. Kamunun malını üç kuruşa satmanın cevabını mutlaka yetkili birimler soracaktır.
Aşağıda yayınladığımız belge CHP İzmir Milletvekili aday adayı olan Melih Şan'a ait bir belgedir . Yorumu sizlere bırakıyoruz .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder