19 Aralık 2011 Pazartesi

KAPALI KAPILAR ARDINDAN İBB 1

Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş
Kapalı Kapılar Ardında İBB 1


İzmirli hemşerilerinizin içme-kullanma sularında parametrelerde ARSENİK ve diğer ağır metal içermesi, nedeniyle İZSU yönetim kurulunda görüşülüp önlemler alındımı. İBB olarak ne cevap vereceksiniz. Bu konunun tüm ayrıntıları yarın.
Bugün gündemimde başka konular ve sorularım var.
Sayın Başkan siz ne mezunusunuz?
Bildiğim kadarıyla İktisat mezunusunuz
İzmir Baro listesine baktım
Avukatlık kaydınız yok, dolayısıyla hukukçu da değilsiniz
Size kenti yönetmeniz için hemşerileriniz oy verdi, yargıyı yönlendirmek sizin işiniz değil, çünkü avukat değilsiniz.
Basında geçen tarihi gafları nasıl söyleyebildiniz,
“Etten kemikten yapılmış bir yanımız var. Biz de insanız. Bir patlama noktamız oluyor.” Demişiniz lakin oturduğunuz makam itibariyle, bu tarihi gafları, söylemenize engel olmalı dolayısıyla patlama noktanız diye bir açıklama olamaz. Size önerim sinirlendiğinizde benim gibi içinizden ona kadar sayın.
Neyse biz konumuza dönelim. Bahsettiğiniz iki kişi karakoldan salınmadılar
Savcılık da verdikleri, ifade sonucunda,  salıverildiler.
Başkanım bu iki kişinin tutuklanmaması, en azından bu dönemin temiz olduğuna işaret etmiyor mu? Aksi olsaydı yine sizin Genel sekreteriniz ve Genel Sekreter yardımcınız suçlu olacaktı. Dolayısıyla bu kişiler sizi temsil etmiyor mu? Bundan dolayı sevinmeniz gerekmez mi? Bu kişiler tutuklu olarak içeride olsaydı hak ettiler bu yüzden içerdeler mi diyecektiniz?
Sizi anlamakta inanın çok zorlanıyorum.
Başkanım niye bu kadar hiddetlendiniz ki?
“Müfettişler ve vergi denetçileri gelsinler. İsterlerse 365 gün 24 saat denetim yapsınlar. Kim geliyorsa gelsin hesaplar, evraklar ortada. Ama taciz etmesin. Müfettiş Genel Müdürü, Daire Başkanı'nı taciz etmez. Son dönemde yapılan artık taciz boyutuna geldi. Şartlanmış çocuklar geliyorlar.” Diye söylerken, Sizi hukuk kadronuz uyarmıyor mu? Basın danışmanınız konuşma metninizi denetlemiyor mu ki Suç işler boyutta kelimeler ağzınızdan dökülüveriyor.
Devletin müfettişlerine, denetçilerine, yeni yetişmiş, stajyer diyebilme hakkını nereden buluyorsunuz?
Devletin kadrosunda bulunan müfettişler ve denetçileri, yüksek okul mezunlarıdır.
Sizin İBB ye aldığınız ilkokul mezunlarını, ortaokul mezunlarını yâda Bornova ilçesinden toparladığınız ekip için bizler size soru sorabiliyor muyuz, İşinin ehlimi diye. Siz nasıl olurda dünün çocukları beni ve kadromu sorgular deme hakkını buluyorsunuz.
Devlet taciz etmez, sizin çocuk diye adlandırdığınız kişiler devleti temsil ediyorlar.
“Çok ciddi baskı ve denetim var. Büyükşehir Belediyesi’ne vuralım mantığı ile hareket ediyorlar. Bir takım ayak oyunları yapılıyor.” Da demişiniz. Devlet ayak oyunları yapmaz, vuralım mantığını gütmez. Müfettişler ve denetçiler bağımsızdırlar, hiçbir siyasi irade ile hareket etmezler. Bunu hukukçularınız size söylemediler mi? Bu operasyon için nasıl siyasi diyebiliyorsunuz. Devletin polisleri siyasi davranabilirler mi?
Doğrusu geçmişte de Belediye şirketleri neden zarar ediyor diye size basın mensupları sormuştu. Sizde yine tarihi bir gaf yapmıştınız, isterseniz bir hatırlatayım ne demiştiniz. Başkan KOCAOĞLU “ Belediye şirketlerinin zarar etmesinin bilinçli olarak gerçekleştirildiği, belediye şirketlerinin kar etmesi tekrar vergi vermek anlamına geliyor. Vergi vermeyecek şekilde belediye ile şirketler arasında ilişkileri sürdürmek gerekiyor” diye sözlerinizi tamamlamadınız mı? Siz bu sözleri 21.01.2010 tarihinde söylediniz. Peki, siz bu sözlerle vatandaşı vergi kaçınmaya teşvik etmediniz mi? Bu sizce ETİKMİDİR.
KOCAOĞLU  "Suçum varsa kellemi alsınlar, yoksa işkence bitsin" demişiniz.
Peki, ben size sorsam CMK dosyasında şu ana kadar ifadeniz alınmadı. İfadeniz alınmadığı halde bu serzenişler niye? Bana kadar gelen iddialarda, Aziz KOCAOĞLU yansıtmamı yapıyor, cezaevinde bulunan kişilerin yakınları baskımı yapıyor, bu baskıdan dolayımı bu feryatlar diyorlar.
Basına yansıyan operasyon görüntüleri için ne diyeceksiniz? Bu konulara da değineceğim.
Bu arada İBB nin meclis toplantısına gittim Amerikan Hastanesi Gündem maddesinden çıkarılmış göremedim. Dolayısıyla bu konuda oylama yapılmadı, bu soğukta boşu boşuna gitmiş oldum.
Yarınlar nelere gebe hep birlikte göreceğiz.
Yarın yine buradayım beklerim efendim,
Sevgiyle Kalın
Çürük Elmacı Nivent Kurtuluş

1 yorum:

  1. Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc Temsilcisi. Biz 3% anaSayfa Ödeme oraninda Kredi sunuyoruz.Bu (CEO) e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen
    varsa: xavigeradloanfirm@yahoo.com
    Eklendi sadece Aiicco Sigorta plc Izin Alir 20 yas üzeri yazidan.
    Bireysel Krediler Yatirim.
    Isletme Kredileri Yatirim.
    Konsolidasyon Kredi.
    Insaat Krediler.
    Bir'in Daha yaygin Ödeme yasindaki Your Language.
    Plani Çirak AYLIK ve yillik Ödemeler arasinda yorumsuz yapin.
    Esnek Kredi kosullari.
    Yil 5000 8000.000.00 Euro Kadar Kredi yok.
    FIRMAMIZ Güvenilir, Verimli, hizli ve yürüt BIR islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir, E- posta: xavigeradloanfirm@yahoo.com

    YanıtlaSil