19 Aralık 2011 Pazartesi

KAPALI KAPILAR ARDINDAN İBB 6

 


Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş

Kapalı Kapılar Ardında İBB 6



Kapalı Kapılar ardından İBB yazılarımda bahsettiğimİZSUİşletmeler Genel Müdür yardımcılığı Makamından 17.03.2010 Tarihinde Su Kalitesi konu başlığıyla Genel Müdürlük Makamına bir yazı yazılmışdiye belgeleriyle, kaleme almıştım. Bunun üzerine İZSU’DAN bir açıklama gelmişti,
İBB tarafından verilen cevapta 20 yere ARITMA TESİSİ yapıldığı ve sorunun çözüldüğü söyleniyor. Habere konu olan Dr Suzan GÖK ile Ali ATEŞ arasındaki yazışmaların tarihi Nisan 2010 tarihlidir.
Hâlbuki İZSU’NUN basına verdiği cevapta yapıldığı söylenen 20 Tesisin 16 tanesi 2010 yılından evvel 2007,2008 ve 2009 yıllarında yapılmıştır.
Bu açıklamalar,  İZSU’NUN resmi sitesinde yayınlanmaktadır. Bu durumda, Dr Suzan GÖK 2010 yılında bu bahsi geçen yazıyı yazdığına göre, ya bu tesisler çalışmamakta, yâda çalıştığı halde sorun çözülememiş ve devam etmektedir.
Ayrıca İZSU’NUN resmi sitesinde analiz sonuçlarını incelerseniz, Büyükşehir’e bağlı 10 merkez ilçenin analiz sonuçlarında ARSENİK ve DEMİR parametrelerini görebilirsiniz.
Ancak Büyükşehir’e sonradan bağlanan 10 ilçe ile ilgili analiz sonuçlarında Arsenik ve Mangan Parametrelerinin olmadığını da görürsünüz. Dr Suzan GÖK’ün dikkat çektiği ve resmi yazıya döktüğü konuda sanırım budur.
Yapılan açıklamada yanlış bilgi ile saptırma ve bilgi kirliliği oluşturmaya yöneliktir, sanıyorum
Eğer bunların hiçbiri doğru değilse, bir Genel Müdür Yardımcısı ( Dr Suzan GÖK) kurumunu büyük bir şaibe ve yük altında bırakacak böyle bir yazıyı, nasıl yazar.
Bu yazdıklarımdan emin olmak istiyorsanız dikkatli bir gözle İZSU’NUN resmi sitesini incelemeniz yeterli olacaktır. Bahsettiğim konular İZSU’NUN resmi sitesindeki yayınlardır. Varsayımlar üstüne yazmıyorum
İZSU’NUN resmi sitesindeki ayrıntılardan örnek altta sizler için yayınlayacağım.
Bu yazımın İzmir Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğünce incelemeye alınacağını ve İzmir halkının nasıl bir su kullandığı konusunun ivedilikle kamuoyuna anlatılmasını umut ediyorum. Çünkü bu veriler iddia olmaktan çıkmıştır.
Belediye personelinden bir konu hakkında çok sık mail alıyorum, Toplu Sözleşme çalışanların bir kısmına %30, bir kısmına da %40eksik ödeme yapılması konusunda, madde varmış. Hükümet eşitişe eşit ücret derken, KOCAOĞLU’nun aynı işi yapan işçiler arasında ayrım yapması Sendikanın da buna göz yumması, CHP li bir Belediyeye yakışıyor mu?
Araştırdım işçiler dava açarsa geçmiş farklarının tamamını faizi ile birlikte alabilirlermiş. Bunun ile ilgili mahkeme kararları mevcut.
Moody’s Investors tarafından İzmir’in kredi notu çıkmış. Peki, soruyorum, kredi notu yüksek bir belediyemi isterler, yoksa metrosu bitmiş, tramvayları bitmiş, yeni vapurları alınmış, körfezi temizlenmiş, havası temiz, ulaşımı çözülmüş, teleferiği olan bir belediye mi istersiniz. Yoksa varsın borcu olsun yaşadığımız kent, kent olsun köy olmasın mı istersiniz?
Türkiye İstatistik Kurumunun yaptığı araştırma sonucu Türkiye’de en fazla göç veren il TOKAT’ MIŞ . Acaba İzmir iline mi geliyorlar? İBB de kaç tane TOKAT’LI var merak ediyorum.
18 Kasım Cuma öğlen Alaattin YÜKSEL ve Aziz KOCAOĞLU iki koruma arkalarında yüzleri asık bir şekilde, yürüyerek İZFAŞ’A girdiler. Acaba bir gün önce benim Sn YÜKSEL ile, telefon konuşmamızı mı anlatıyordu başkana bu konunun ayrıntıları Pazartesine.
Pazartesiye görüşmek üzere beklerim efendim
Sağlıkla Kalın
Çürük Elmacı Nivent Kurtuluş



Halkapınar içme suyu arıtma tesisi    Menemen içme suyu arıtma tesisi
Küresel iklim değişimine bağlı kuraklığın bir sonucu olarak İzmir’e içme suyu sağlayan yeraltısuyu kaynaklarında farklı düzeylerde olmak üzere arsenik konsantrasyonlarında artış belirlendi. Üniversitelerle yapılan işbirliği sonucunda; sorunun acil çözümü için 2008 yılı yaz aylarında, biri dünyanın en büyük tesisi olan 3 ayrı arsenik arıtma tesisinin inşaatına başlandı ve rekor bir hızla tamalanan tesislerin tümü 4 Mart 2009 tarihinde tam kapasiteyle devreye girdi. 3 büyük arsenik arıtma tesisiyle, İzmir'e dünya kalite standartlarına uygun içme suyu verilmektedir. Halen Göksu ve Sarıkız kuyularından gelen yeraltısuları Göksu içme suyu arıtma tesisinde , Menemen ve Çavuşköy kuyularından gelen yeraltısuları Menemen içme suyu arıtma tesisinde ve Halkapınar kuyularından gelen yeraltısuları da Halkapınar içme suyu arıtma tesisinde arsenikten arındırılarak kente veriliyor.
Göksu’daki 22 kuyu ve Sarıkız’daki 27 kuyudan alınan suyu arıtan Göksu içme suyu arıtma tesisinin kapasitesi 3000 litre/s’dir. Menemen’deki 21 kuyu ve Çavuşköy’ deki 12 kuyudan alınan suyu arıtan Menemen içme suyu arıtma tesisinin kapasitesi 600 litre/s’ dir. Halkapınar’daki 18 kuyudan alınan suyu arıtan Halkapınar içme suyu arıtma tesisinin kapasitesi 1000 litre/s’dir.

İçme Suyu Kalitesi ve Arsenik Değerleri Sürekli İzleniyor

İzmir şehir içi dağıtım şebekesinde birinci hafta 1 ile 40, izleyen haftada 41  - 80 ile numaralandırılan toplam 80 ayrı noktadan periyodik olarak örnek alınmaktadır. Alınan su örneklerinde içme suyunun kalitesini belirlemekte kullanılan 16 ayrı parametre analiz edilmekte ve analiz sonuçları İZSU Genel Müdürlüğünün web sitesinde yayınlanmaktadır. Analizi yapılan parametreler bulanıklık, pH, iletkenlik, Klorür, Nitrit, suyun rengi, Amonyum, Arsenik, oksitlenebilirlik, tuzluluk, toplam sertlik, serbest Klor, E coli sayısı, C.Perfringens sayısı, koloni sayısı ve Koliform bakteri sayısı’dır. Bu parametrelerin ölçülen değerlerinin “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik” te verilen sınır değerlerin altında kalıp kalmadıkları kontrol edilmektedir. Yapılan tüm analizlerde parametre değerlerinin verilen sınır değerler altında kaldığı görülmüştür.



  


İçme suyundan alınan örneklerde kent içindeki tüm noktalarda arsenik konsantrasyonları dünya ve ülkemiz standartlarında sınır değer olarak verilen litrede 10 mikrogram sınır değerinin altında bulunmaktadır. Güncel değerleri İzsu Genel Müdürlüğü'nün web sitesinden yararlanabilirsiniz.
                                                                          
Köy Kuyularında da Arsenik, Demir ve Mangan Arıtma Tesisleri Kuruluyor


   

1 yorum:

  1. Dikkat.

    Kisisel is baslatmak için bir kredi gerekiyor ?.
    faturanizi ödemek için bir kredi gerekiyor mu?

    Simdi kredi.teklif@gmail.com bize hemen kredi transferi ile devam etkinlestirmek için: Eger ilgileniyorsaniz lütfen bu e-postayi basvurun.
    Ayrica bu e-postaya burada bize ulasabilirsiniz: (finance_institute2015@outlook.com)

    Eger ilgileniyorsaniz dolgu ve bu bilgileri dönerseniz biz,% 2 faizle kredi veriyor

    (1) Tam adi: ....................
    (2) Kredi Tutari: ...............
    (3) Kredi Süre: ..............
    Dogum (4) Tarih: .................
    (5) Cinsiyet: .........................
    (6) Medeni Hali: ...............
    (7) Ülke:
    (8) Devlet: .....................
    (9) Ev adresi: .........
    (10) Ofis adresi: .........
    Kredinin (11) Amaç:
    (12) E-posta adresi:
    (13) Telefon numarasi: ...........
    (14) Faks numarasi: .............

    Bay Web Luis

    YanıtlaSil