19 Aralık 2011 Pazartesi

YA SİZ SAHİP ÇIKABİLDİNİZ Mİ?

Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş
Ya Siz Sahip Çıkabildiniz mi?


  Sn KOCAOĞLU geçen gün basına yaptığı açıklama birçok kesimde şok etkisi yaptı. Bu açıklama neydi isterseniz hep birlikte, hatırlayalım.
  SAHİP ÇIKILMALI' başlık altında Yeni Asır Gazetesine yaptığıaçıklamada  “Başkan Aziz Kocaoğlu, genel merkez yöneticilerinden de soruşturma geçiren ve operasyon düzenlenen belediye başkanlarına sahip çıkmalarını isteyerek, "Belediye çalışanının bir tanesi bir yolsuzluk yapıyor, fatura, belediye başkanına çıkıyor. Böyle durumlarda genel merkezimiz bu belediye başkanlarına sahip çıkmalı ve savunmalı. Süreç beklenirse çok geç kalınabilir. Genel merkezimiz belediyeleri sürekli takip etmeli ve denetlemeli" görüşünü dile getirdi Peki başkanım belediye başkanlarına sahip çıkılmalı buna katılıyorum. Ya siz içeride olan bürokratlarınıza sahip çıkabildiniz mi?
Yine dün Yeni Asır Gazetesinde Uçan Yol ile ilgili açıklamanız “ Kocaoğlu daha önce kamulaştırma için harcadıkları 16 milyon TL yi de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan talep ettiğini” açıkladı haberi beni düşündürdü elbet bu parayı isteme hakkınız var buna da katılıyorum.
  Peki Sayıştay raporlarında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 'kadastral hata' olarak geçiştirdiği Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı ve buz pateni salonu için belediyenin 82 milyon 156 bin lira ödemesine karar verildi. Haberleri 2011 yılının ilk aylarında basında yerini alırken, 23 milyon TL ye  yapılan buz pateni sahası için özel araziye kamulaştırmasız el atarken 82.milyon TL yi  Biz kimden isteyeceğiz. Sizden mi? Bu kusur İzmirlinin suçumu yoksa sizin hizmet kusurunuz mu?
  Şimdi Marble Fuarı yaklaşıyor 2011 yılının Marble Fuar açılışında neler söylemişiniz bir hatırlayalım. Kocaoğlu, Gaziemir'de yapılması planlanan yeni fuar alanıyla ilgili nisan ayı içinde ihaleye çıkılacağını, ağustos ya da eylül ayında temel atmayı planladıklarını belirterek, "Sonrası yüklenici firmanın çalışmasına bağlıdır. İşinin ehli bir firmaya düşmesi hepimizin dileği olmalıdır. Uzun süren bir inşaat değil. Temel sonrası tamamen montajla ilgili. Ancak süre vermek doğru değil. Gelecek yıl düzenlenecek. Ancak MARBLE Fuarına yetişmesi mümkün değil" dedi.
  2010 Yılındaki açılışta ne demişiniz birde ona bakalım“İzmir fuarcılığı 3-4 misli şahlanacak”İzmir’de fuarcılığın gelişmesi için göreve geldikleri günden bu yana yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “Fuarı düzenlediğimiz hol alanları artık yetersiz. Gaziemir’deki yeni fuar alanının yapımının gecikmesiyle ilgili olarak ben de dahil olmak üzere bir çok kişinin haklı serzenişleri var. Kamulaştırmaları yaptık, proje ihalesinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmayalım diye ihale yasasının eleme yöntemiyle çıktık. Kamu İhale Kurulu’na yapılan itirazlardan sonra kararı verdik. Proje ihalesi sonuçlandı, firma belirlendi ve sözleşmeye çağırdık. 10 günlük yeni bir itiraz süresi var. Bu süreden sonra önümüzdeki Perşembe ya da Cuma gün doğacak ve bir aksilik olmazsa sözleşmeyi imzalayacağız. Proje bitiminde de ihaleye çıkacağız. Çok önem verdiğimiz, İzmir’in kalkınmasına ve gelişmesine, Ulu Önder’in verdiği görevi layıkıyla yerine getirmemize yardımcı olacak ve İzmir fuarcılığını 3-4 misli şahlandıracak olan yeni fuar projemizi en hızlı şekilde yaşama geçireceğiz” diye konuştu.
  Sizleri sıkmamak adına 2009 ve 2008 yılını atlıyorum yine aynı söylemler olduğu için.
  2007 yılında ise  Başkan Kocaoğlu, “İzmir'de çok ortaklı bir fuar şirketi oluşumunun kaynaşmayı, birlik ve beraberlik ile dayanışmayı da beraberinde getireceğini ve projenin İzmir'in geleceği açısından çok önemli olduğunu kaydetti. Fuar alanı ile ilgili çalışmalarda son noktaya gelindiğini belirten Başkan Kocaoğlu, "Problemler bitti. Fizibilite çalışmaları tamamlanmak üzere. Şirket ana sözleşmesi taslak olarak tamamlandı Mimar arayışlarımız sürüyor" dedi.
  Tarih:24 Mart 2006 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
  Yeni Fuar Alanı Çalışmaları SürüyorGeçtiğimiz yıl Mermer Fuarıyla ilgili çeşitli söylemlerin bulunduğunu hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şöyle konuştu:
  Bunları yapmak ve kentin aktivitesini artırmak zorundayız. Yeni fuar alanı ile ilgili planlama çalışmaları tamamlandı. Bağımsız bir kuruluşa fizibilite çalışması yaptırıyoruz. Şirket oluşumunu gerçekleştirirsek ve özel sektörü direksiyona oturtursak mermer fuarı 2007 yılında yeni fuar alanımızda yapılabilir. Eğer biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yeni fuar alanı ile ilgili ihaleye çıkarsak ihale mevzuatı gereği yeni fuar alanı ancak 2008 yılındaki Mermer Fuarı’na yetişir.” dedi.
  Peki ya Başkanım ne oldu da bu sözler tutulamadı diye sorsam bir cevabınız vardır mutlaka. Bu sene neler söyleyeceksiniz merakla beklemekteyim.
Notlarım:
  1)     Grand Plazada Asansör restoran ve Yasemin Cafe personel taşımacılığı ihalesi iptal edilmiş nedeni ise kendi araçlarımızla taşıyacağız derken Taksilerimi belediye kadrosuna aldınız. Umarım bana gelen e-mailler yanlıştır.
  2)     Kent Ekmek büfeleri ihalesiyle ilgili birçok belge elime ulaştı  yakında sizlerle paylaşacağım.
  3)     Grand Plaza yeni genel müdürü oldukça başarılı işlere adım atıyor, kemikleşmiş kadroları bir, bir temizliyormuş kendilerine gerçekten kutluyorum.
  4)     Belediyeye personel alımıyla ilgili çok enteresan bilgiler gelmekte biraz sabır hepsini kaleme alacağım.
Sağlıkla Kalın
Çürük Elmacı Nivent Kurtuluş  

1 yorum:

  1. i Sayin Igein, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi temsilcisi, is için kisisel bir kredi ihtiyacim var ki? Bu e-posta bize ilgileniyorsaniz eger biz,% 3 faiz oraniyla kredi vermek: Eger kredi transferi belge derhal ok ile devam etmek ( igein_h_yizevbekhai@admin.in.th )

    YanıtlaSil