19 Aralık 2011 Pazartesi

KİMLER GELMİŞ KİMLER GEÇMİŞ



Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş
Kimler Gelmiş Kimler Gitmiş


Sözlerime geçmiş olsun dileklerimle, başlamak istiyorum. İçeride olan bürokratların özgürlüğüne kavuşmaları gerçekten benim için de sevindirici bir olay. Peki, bu operasyon ne için yapıldı amaç bir anneyi beş ay yavrusundan ayırmak için miydi, böyle bir şey olabilir mi olmaz elbet. Devletin polisi savcısı siyasi bir operasyon yapar mı? Önce bunları düşünmemiz gerekir. Bu kadar dosya bu kadar araştırmaya Siyasi demek Devletin Savcısına Devletin Polisine haksızlık olur.

Büyükşehir Belediyesinde öylesine atamalar gerçekleşiyor ki şaşırmamak elde değil. Emekliliğe sevk edilerek görevlerinden alınanlarımı ararsınız, bir takım dedikodularla görevlerine son verilenlerimi ararsınız. Kızılca bir kıyamet gidiyor. Artık bürokrat isimlerini şaşırdım.

Bornova ilçesinde oturan başkana yakın olan kişilerin ismini ezberlemem yeterli. Nasıl olsa yerinde kalanlar Bornovalı gidenlerin yerine gelenler yine Bornovalı. Ne bereketli bir ilçeymiş sanki işçi bulma kurumu. Bazen bu ilçeye bile taşınmayı düşünüyorum. Memur olmak için nasıl olsa KPS sınavına falan gerek yok önce özel kalem kadrosuna girer oradan hooop bir yere kapağı atarım diye düşünmekteyim.

Neyse biz konumuza dönelim İZBETON dan Kenan ERYILMAZLI görevden alınmış. Yerine kim gelmiş müdür vekili olarak Hüseyin SEZER, hanımı da Özel kalem kadrosundan bir yerlere gitmiş denmekte.

Bir KENT EKMEK dedim Zeki BABAOĞLU’nu görevden aldınız. Bu kişiyi tanımam ancak soyadı gibi babacan bir kişiliğe sahip denilmekteyken, geçmişinde birçok başarılı işlere imza atması damı sizi etkili yemedi de yerine. İZELMANDAN Hasan İKAT’ı getirdiniz.

Geçmişte Durak ihaleleri ile gündeme oturan ve Bakanlık müfettişleri tarafından incelemeye alınan durak ihalelerinin soruşturma neticesi ne oldu desem bir yanıt alırmıyım? Siz vermeyeceğinize göre yine bana iş düşecek. Gazete manşetlerini süsleyen birçok soru işaretleri olan, bu ihaleyi yapan ESHOT Genel Müdürünü niye görevden almadınız da Zeki BABAOĞLU’nu Ferda ESER’i hiç gereği yokken görevden gözünüzü kırpmadan aldınız. Diğer bürokratın özelliği neydi?  ESHOT Dosyasını tekrar açmanın zamanı geldi.

Kavuklara ait benzin istasyonunun soruşturma neticesi ne oldu? Burada imzası olmayan Eski Genel sekreter ve Ferda ESER’in imzası olmadığı halde neden soruşturmaya dâhil edildiler bu ruhsatta kimin imzası vardı? Neden soruşturma genişletildi dersiniz. Daire büyüdükçe gerçekler gizlenebilir mi dersiniz. 
Son sözüm Zalimin Zulmü varsa mazlumun ahı var bunu hiç kimse unutmamalı.

Notlarım

1. 30 Mayıs 2001 tarihinde ali Rıza Gülerman imzalı Bornova Belediyesine yollanan üç ay içinde yıkılması gereken yeri hangi gerekçeyle yıkmamışlar. Oysa bu yazıya istinaden 25.08.2011 Tarihinde encümen kararı da alınmış.

2. Narlıdere Belediyesine gelen mülkiye başmüfettişi konusunun uzmanı son derece dirayetli olan Candan EREN incelemesini bitiremeden başka bir mülkiye müfettişine görev verilmiş. Neden acaba? Bu dosya kapanmaz desem.

3. Bostanlı İskelesinin yanında deniz dolduruldu gerekçesi ise tekneler bağlanacaktı. Ben bağlanan tekne göremiyorum ama maşallah orada bulunan mekânlar bir genişlemiş bir genişlemiş anlatamam. Kimin için doldurulduğu kimin yakınları ve hangi meclis üyesinin olduğunu da sizlerle paylaşacağım.

4. İZSU yu tekrar ele almam için birçok e-mail alıyorum biraz sabır.

5. Mercedes otobüsleri ile ilgili birçok belge elime ulaşıyor, kaç adet alınmış neden bazıları iptal olmuş. En garip e-mail ise bu Mercedes sevgisi nereden geliyor diye sormuşlar. Nereden geliyor bir açsanız konuyu.

6. Geçen gün Egenin Sesine tarafıma verilmek üzere imzasız bir mektup bırakılmış çok ilginç konular hiç merak etmeyin yazacağım. Merak edenler İZBETON desem ihaleler desem yeterlimi.

7. Umarım şimdi söyleyeceğim bilgi doğru değildir. İzmir vekili Sn Alaattin YÜKSEL Bornova İlçesinde Öğrenci yurdu yapmış. Lakin buranın ruhsatı da yokmuş umarım doğru değildir araştıracağım. Eğer doğru ise bir vekil bunu yaparsa vatandaş ne yapsın.

Sevgiyle Kalın
Çürük Elmacı Nivent Kurtuluş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder