19 Aralık 2011 Pazartesi

İÇİM ŞİŞTİ

Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş
İçim Şişti


Bugünden itibaren, bir hafta boyunca, her gün yazma kararı aldım. Elimde biriken iddialara yer vermediğimden dolayı okuyucularım, tepki göstermeye başladılar. Bir hafta boyunca oldukça ilginç konulara değineceğim. Sabretmenize gerek yok hemen yarın yine buradayım. Beklerim efendim.
Hep siyaset, hep belediye içim şişti. Bana yolladığınız e-mailleri oku, mektupları değerlendir valla benimde akıl sağlığım bozuldu.Kendimi korumak adına, bir doktor kızı olarak akıl sağlığı ile ilgili google dan bir araştırma yapayım derken karşıma enteresan bilgiler çıktı.
Günümüzün koşullarında hepimizin bu bilgilere ihtiyacı olabilir. Hepimizin bir tanıdığı böyle sorunlar yaşayabilir. En azından bilelim ki bu kişilere ne kadar yaklaşalım ne kadar tehlikeli olabilirler. Hadi başlayalım fazla uzatmadan.
Araştırmalara göre tespit edilmiş pek çok kişilik bozukluğu mevcuttur, her birinin kendine özgü davranış şekilleri ve belirtileri vardır. Pek çoğu 3 kategori altında toplanabilir:
1. Paranoid kişilik bozukluğu
2. Şizoid kişilik bozukluğu
3. Şizotipal kişilik

Paranoid kişilik bozukluğu tanımı bana çok ilginç geldi. Aramızda bu tip insanlar ne yazık ki var.
Böyle bozukluğu olan kişiler beklentilerini doğrulayan her hangi bir kanıt olmamasına karşın, başkalarının kendilerini sömüreceğini, zarar vereceğini, aldatacağını düşünürler. Gene ellerinde çok az kanıt veya hiç kanıt yokken, kendilerine birden saldırılacağı ve kendilerine kötülük tasarlandığından kuşkulanırlar.
Bu kişiler sürekli kin beslerler ve onur kırıcı davranışları, haksızlıkları görmezden gelmeyi bağışlamazlar. Az da olsa önemsenmemeleri büyük düşmanlık yaratır ve bu duygular kalıcı olur. Karşı saldırıda bulunmada hızlı davranırlar.
Başkalarına güvenmedikleri için öz yeterlilikleri fazladır. Özerk olmaya çalışırlar. Esneklikten yoksun ve diğer insanları sürekli eleştirirken kendileri için yapılan en küçük eleştiriyi kabullenmekte zorlanırlar.
İşbirliği yapamazlar. Kendi kusurları için başkalarını suçlarlar. Çevreden geldiğine inandıkları tehditlere hızla saldırıda bulundukları için sürekli çekişme içindedirler ve sıklıkla yasal yollara başvururlar. Kendi iç dünyalarının korkularını, diğer insanların kötü olduğu şeklinde yansıtırlar.
Öfke dolu yada agresif kişilerdir. Çünkü çevrelerindeki insanları, vefasız, hor gören yâda yalancı olarak algılarlar. Bu kişiler kıskanç ve sürekli savunmadadır. Arkalarından gizli işler çevirdiklerine inanırlar.
Dostlarının veya iş arkadaşlarının kendine olan bağlılığı veya güvenirliği üzerine yersiz kuşkuları vardır. Sürekli kin besler.Karakterine ve itibarına saldırıldığı yargısını taşır ve öfke ve karşı saldırıda bulunur.
Bu tür davranış içinde olan yakınlarımızı hor görmeyelim, ellerinde olmadan bu tür davranışlarda bulunabilirler. Çünkü bunlarda Paronoid Kişilik Bozukluğu vardır. Görmezden ve duymazdan gelerek sorunu en aza indirebilirsiniz.
Bugünlük bu kadar yarın görüşmek üzere

Sağlıkla Kalın
Çürük Elmacı Nivent Kurtuluş

1 yorum:

  1. i Sayin Igein, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi temsilcisi, is için kisisel bir kredi ihtiyacim var ki? Bu e-posta bize ilgileniyorsaniz eger biz,% 3 faiz oraniyla kredi vermek: Eger kredi transferi belge derhal ok ile devam etmek ( igein_h_yizevbekhai@admin.in.th )

    YanıtlaSil